CER SI PAMANT ROMANESC

Cuvant despre noi, romanii

Fundația lui George Soros a fost silită să părăsească Ungaria


 Potrivit ziarului austriac Die Presse , Patrick Gaspard, Președintele Fundației pentru o Societate Deschisă (FSD),   creată și este condusă de George Soros, a declarat că FSD îşi va înceta activitatea la Budapesta şi se va muta la Berlin. Informația a fost confirmată în data de 15 mai 2018

Societatea respectivă a fost înființată la Budapesta în 1984 și are în prezent aproximativ 100 de angajați.  

Din 1984, organizația neguvernamentală (NGO) a speculatorului financiar George Soros a organizat o vastă rețea de activiști și asociații ale „societății civile”, dispunând  de fonduri de aproape 400 milioane dolari SUA .

În urmă cu un an, aceasta a intrat  în centrul dezbaterilor politice din Ungaria, acțiunile organizate de George Soros prin această rețea  fiind denunțate de mai multe ori de către guvernul maghiar  și de către prim-ministrul Viktor Orbán personal, care l-a caracterizat pe magnatul american de origine maghiaro-evreiască drept unul dintre  principalii inamici politici ai Ungariei. 

Organizaţia finanţată de Soros a susținut și a promovat influxul de migranţi pe care Ungaria l-a stopat cu forța, începând cu anul 2015.

Rețelele lui George Soros au făcut obiectul numeroaselor scandaluri și au fost acuzate de manipulare a opiniei publice, de acţiuni de perturbare a vieţii sociale și de  destabilizare a guvernelor legitime  în multe țări, în special în Europa Centrală.

 Scopul declarat al  Fundației pentru o Societate Deschisă și al lui George Soros este acela de a încuraja pretutindeni apariția de aşa zise „societăți deschise”: un concept liberal-libertarian care urmăreşte  deconstrucția națiunilor, a religiilor și a familiei tradiționale.

Anunțul de retragere a ONG-ului lui Soros  de la Budapesta, la  două săptămâni după realegerea lui Viktor Orbán , nu este nesemnificativ. 

Pe 15 martie, puternicul oficial de la  Budapesta a anunțat  că, după alegeri, va „acţiona pentru schimbări morale, politice și legale” în ceea ce privește toți susținătorii declarați – sau prezumați – ai lui George Soros și ai rețelelor sale. 

Săptămâna trecută, Figyelő, un organ media apropiat guvernului,  a publicat o listă a unor persoane influente, militanţi ai lui Soros în Ungaria.

Este aceasta o retragere strategică din partea organizaţiei lui Soros în faţa prevederilor legii ungare, pentru a putea să-și continue operațiunile într-un spațiu sigur? 

Unul dintre motivele acestei retrageri din Ungaria pare a fi aplicarea unui impozit de 25% asupra ​​veniturilor de provenienţă străină, care a început să se aplice  ONG-urilor finanţate din străinătate, o consecință a legiferării pachetului legislativ „Stop Soros” solicitat de prim-ministrul Orbán.

 În orice caz, la două săptămâni după ce Orbán a câștigat scrutinul electoral, aceasta a fost o nouă victorie asupra dușmanilor săi declarați și, în special, împotriva miliardarului George Soros.

 

 https://visegradpost.com/en/2018/04/19/george-soros-foundation-is-leaving-budapest/

PS:

Sorosiștii din Ungaria se autovictimizează, argumentând în comunicatul lor de presă că au ales să plece dintr-un “mediu politic şi legislativ ce devine în timp tot mai represiv”.

Întrebat de un jurnalist maghiar de la postul public de radio MR1 ce părere are despre această veste a închiderii biroului fundației lui Soros și plecarea din Ungaria, premierul Viktor Orban s-a limitat să declare următoarele:

„Cred că mă veţi înţelege dacă nu plâng în hohote”…

Publicitate

16/05/2018 - Posted by | DIVERSE | , , , , , , , , , , , ,

Niciun comentariu până acum.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: