CER SI PAMANT ROMANESC

Cuvant despre noi, romanii

Igor Dodon, președintele slugă rusească al R.Moldova, este „profund indignat”. VIDEO


În răspuns la atacul chimic executat de serviciile secrete ruse în Salisbury, Marea Britanie, Republica Moldova a declarat azi persona non grata trei diplomați ruși,  a anunțat site-ul Ministerului Afacerilor Externe al R.Moldova.

Pâna acum, un numar de 25 de țări din lume, inclusiv România, au anunțat expulzarea unor diplomați  ruşi, ca răspuns la otravirea în Marea Britanie a fostului agent rus Serghei Skripal și a fiicei sale Iulia, decizia fiind luată în semn de solidaritate cu Marea Britanie și în baza asumării concluziilor Consiliului European din 23-24 martie 2018.

Cei trei diplomați care lucrează la Ambasada Rusiei în Republica Moldova trebuie să părăsească țara în termen de 7 zile.

Președintele slugă rusească Igor Dodon a comentat decizia Ministerului moldovean de Externe de a expulza trei diplomați ruși, condamnând vehement această decizie:

”Îmi exprim profunda indignare în legătură cu decizia Guvernului de expulzare din Republica Moldova a diplomaților ruși. Condamn categoric această nouă provocare antirusească. Republica Moldova nu și-a asumat nici un fel de angajament comun în raport cu Marea Britanie și alți membri NATO în vederea întreprinderii unor astfel de acțiuni, reieșind din principiul de solidaritate de bloc”, a scris Dodon pe pagina sa de Facebook.

 

 

Igor Dodon

 

 

 

El a mai precizat  că mai multe țări membre NATO, precum Republica Slovacă și Republica Turcia, dar și un stat membru al Uniunii Europene, Republica Austria, au refuzat să participe la acest demers colectiv ostil cu caracter antirusesc.

”Este şi mai absurdă o acțiune de acest gen acum, după vizita în Moldova a vice-ministrului afacerilor externe al Federației Ruse, Grigori Karasin, în cadrul căreia reprezentanții tuturor structurilor superioare ale puterii s-au expus pentru restabilirea unor bune relații cu Moscova”, a punctat Dodon.

Dodon a anunțat că va face ”tot posibilul pentru ca relațiile moldo-ruse, mai ales înțelegerile la care s-a ajuns în cadrul întrevederii mele neformale cu Președintele Rusiei, Vladimir Putin, de la finele anului trecut, dar și în cadrul vizitei recente a domnului Karasin în țara noastră, să nu fie afectate de provocarea antirusească a Guvernului Republicii Moldova”.

Președintele moldovean a ținut să precizeze că abia după alegerile parlamentare din toamna anului curent relatiile țării noastre cu Federatia Rusa urmează să revenă în albia parteneriatului strategic la toate nivelurile.

”Asa cum dorește majoritatea absoluta a cetățenilor Republicii Moldova”, a mai precizat Dodon.

citat de  https://ro.sputnik.md/moldova/20180327/18133846/reactie-dodon-decizie-maeie.html

 

27/03/2018 - Posted by | LUMEA ROMANEASCA | , , , , , , ,

Niciun comentariu până acum.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: