CER SI PAMANT ROMANESC

Cuvant despre noi, romanii

Adevăruri despre secui și urzelile care se fac în spatele lor. VIDEO


 

 

 

 

Nu este deloc dificil, pentru oricine, să înţeleagă că ţelul suprem al Budapestei, de la Trianon încoace, este secesiunea Ardealului, urmată de o unire a acestuia cu Ungaria. Ar trebui sa ne fie foarte clar că oricîte drepturi vor obţine cetăţenii români de etnie maghiară, ei nu vor fi mulţumiţi pînă cînd Ardealul nu va fi anexat Ungariei.

Cu toate că a avut loc Al Doilea Război Mondial din care Ungaria a ieşit învinsă, iar frontiera actuală cu România a fost stabilită prin Pacea de la Paris, din 1947, Trianonul a rămas pentru unguri o psihoză naţională şi vor, cu orice preţ, să desfiinţeze un tratat devenit istorie, care nu mai are nici un efect.

Din această perspectivă, autonomia Ţinutului Secuiesc este o ciorbă propagandistică cu iz horthyst, reîncălzită, menită să mascheze acţiunile iredentiştilor maghiari şi a susţinătorilor lor, prin care se urmăreşte dezmembrarea României.

 

Azi, nu mai putem discuta despre secui, ei au fost maghiarizaţi în totalitate, astfel că se pune problema, culmea absurdului, autonomiei unui „Ţinut Secuiesc” în care nu mai vieţuieşte nici un secui! Neruşinarea iredentiştilor nu are limite!

Ei vorbesc despre autonomia Ţinutului Secuiesc în condiţiile în care Scaunele Secuieşti istorice au fost desfiinţate de către Regatul Ungariei prin Legea din 1876 şi înlocuite cu alte entităţi administrative, comitatele, pe considerentul că scaunele aparţin feudalismului timpuriu. Nici un secui nu a protestat atunci împotriva desfiinţării scaunelor şi a privilegiilor istorice!  

În cele aproape trei decenii de la evenimentele din decembrie 1989, România a reuşit să evite dezmembrarea, însă nu a reuşit să contracareze, în mod eficient, planurile urzite de către diverse medii politice ostile, menite să o aducă în stare de colaps.

Autonomia Ţinutului Secuiesc un plan de etapă din strategia concepută de inamicii istorici ai ţării noastre, care nu se vor împăca niciodată cu gîndul existenţei unui stat al românilor, independent, suveran şi unitar, chiar în inima Europei.

  După căderea Cortinei de Fier, în Europa, doar Germania s-a unificat, în timp ce alte ţări au făcut implozie. În acest context, dezmembrarea României ar satisface numeroase interese în Ungaria, Germania, Ucraina şi Rusia, dar şi în Uniunea Europeană.

 Gestul ambasadorului SUA în România, domnul Hans Klemm, care în septembrie 2016 s-a fotografiat alături de steagul Ţinutului Secuiesc, este plin de semnificaţii! 

Explicaţia că a fost luat de valul simpatiei şi căldurii gazdelor sale şi a acceptat să ţină steagul „din politeţe” nu a convins pe nimeni.

În timp ce ambasadorul american de la Bucureşti era oaspetele etnicilor maghiari, ambasadorul american de la Chişinău, domnul Jim Pettit, a pledat pentru moldovenism şi împotriva unirii Moldovei cu România. Nimic nu este întîmplător!   

Cu ocazia Zilei independenţei din 2016, ambasadorul Pettit a declarat la Chişinău textual:

 “Moldova nu este România, Moldova îşi are propria sa istorie şi propriile sale provocări, printre care este faptul că Moldova este o ţară multietnică cu oameni care vorbesc limbi diferite şi desigur, mai este şi problema transnistreană, care nici măcar nu este sub controlul Guvernului central, dar care are nevoie de un statut special, dar un statut special în cadrul Republicii Moldova.”

 Domnul ambasador a uitat de istoria formării Statelor Unite ale Americii, de rasele şi etniile care compun această mare democraţie şi de faptul că, în pofida originii cetăţenilor, există o singură limbă oficială, limba engleză, în care se desfăşoară politica, administraţia, învăţămîntul şi justiţia.

Ca să nu rămînă mai prejos, Vladimir Putin i-a făcut cadou lui Igor Dodon, preşedintele Moldovei, o hartă a Moldovei Mari care cuprinde şi teritorii din România. De altfel, preşedintele Republicii Moldova a declarat, cu mult tupeu, că România deţine teritorii care aparţin Moldovei şi regretă că Imperiul Rus s-a oprit la Prut, în anul 1812, cînd a anexat Basarabia.

În condiţiile în care specialiştii manipulării maselor de oameni ignoranţi au reuşit să creeze primăveri portocalii din Ucraina pînă în ţările arabe, ei ar putea destabiliza şi România. Teoria conspiraţiei nu acoperă, însă, prostia şi incompetenţa clasei politice româneşti.

Nu întîmplător, Mark Twain spunea: „Să zicem că eşti un idiot! Şi să zicem că eşti politician! Dar, asta înseamnă să mă repet.” 

Ungaria ştie că profite de orice conjunctură internaţională pentru a-şi întări poziţia. Sub privirile indiferente ale clasei noastre politice, Imperiul Rus şi-a creat la Budapesta un cap de pod şi l-a transformat pe Victor Orban, primul ministru maghiar, un pion neînsemnat, într-un nebun periculos pe tabla de şah a politicii europene.

Cum zona noastră a fost tot timpul un iarmaroc pentru tocmeli între marile puteri, iar Ungaria a profitat de orice prilej pentru a-şi manifesta poziţia revizionistă faţă de Transilvania, ne putem aştepta la surprize foarte neplăcute!

Aşa se explică faptul că James Byrnes, secretar de stat în administraţia americană în anii 1945-1947 şi care participase personal la luarea deciziilor înscrise în Tratatele de pace de la Paris, a declarat ulterior că: 

“Ziua de 10 februarie (10 februarie 1947, cînd au fost semnate Tratatele de Pace de la Paris, n.a.) a fost rezultatul unei lungi şi plictisitoare serii de conferinţe, reuniuni, discuţii contradictorii, care s-au derulat într-un climat cu totul altul decît cel cordial, întrerupt de continue suspiciuni nejustificate care au făcut o atmosferă apăsătoare şi au împiedicat ca bunele intenţii iniţiale să prevaleze (…) evenimentul care s-a realizat la 10 februarie ar putea avea o influenţă tragică asupra viitorului lumii (…) tratatele de la Paris nu sînt altceva decît preludiul unor alte catastrofe (…)nu trebuie să se întîrzie cu revizuirea tratatelor, dacă se iveşte ocazia trebuie profitat – daca ea nu apare, atunci trebuie provocată”. 

 

Iată de ce am considerat o datorie de onoare, faţă de opinia publică, să facem cunoscute adevărurile despre secui, despre urzelile care se ascund în spatele proiectului autonomiei Ţinutului Secuiesc şi despre manevrele plănuite pentru destrămarea României.

 

 

Vasile MOIȘ

http://convorbiri-literare.ro/?p=9356

 

ADDENDA

 Un nou proiect de lege privind autonomia teritorială a așa-zisului „ţinut secuiesc”.
Proiectul de lege, inițiat de deputatul UDMR Kulcsár-Terza József-György, propune revenirea la organizarea adminstrativă pe scaune.

În fapt, este vorba despre o organizare statală separată, de tip bantustan, cu un preşedinte, un parlament şi un guvern proprii și cu limba maghiară recunoscută ca limbă oficială, pe lângă limba română – informează Hotnews.
Astfel, potrivit proiectului, teritoriul regiunii autonome ar cuprinde actualele judeţe Covasna şi Harghita, precum şi parte din judeţul Mureş.
După ce deputatul UDMR a depus acest proiect, fiind unic iniţiator, liderii celor trei partide ale comunităţii ungurești din România, UDMR, PCM şi PPMT, au semnat la Cluj o Declaraţie comună prin care cer autonomie teritorială, locală şi culturală.
După analizarea proiectului în Comisia de administraţie,   trebuie să dea un raport pe acest proiect, apoi va urma votul în plenul Camerei Deputaţilor, care este prima cameră sesizată. Senatul este decizional.
Se dă curs, astfel, Declarației de la Budapesta din 1989, semnată de oficialități ungare și trădători români. Iar, pentru ca batjocorirea Centenarului Unirii să fie completă, Guvernul ungar a alocat 30.000.000 Euro pentru ca ONG-urile iredentiste să organizeze, în toate orașele din centrul și vestul țării, marșuri „anti-Trianon” care se vor finaliza în 4 iunie, la Alba Iulia.

 Potrivit proiectului de lege, „locuitorii Ţinutului Secuiesc se constituie în comunitate autonomă” ca expresie a identităţii sale istorice, în scopul asigurării egalităţii de şanse a cetăţenilor şi protecţiei identităţii naţionale maghiare.

Conform acestuia, ‘Ţinutul Secuiesc devine o regiune autonomă cu personalitate juridică în cadrul României, iar competenţele regiunii sunt stabilite prin prezentul Statut al regiunii sau de dreptul internaţional’. „Regiunea are dreptul de decizie şi de gestionare în domeniile care aparţin competenţelor sale specifice, iar acest drept include adoptarea şi exercitarea unei politici proprii regiunii”, mai prevede proiectul de act normativ.

Acelaşi proiect menţionează că „teritoriul regiunii autonome cuprinde actualele judeţe Covasna şi Harghita, precum şi scaunul istoric Mureş, care aparţine judeţului Mureş”. ‘Ţinutul Secuiesc va fi împărţit în Scaune, care sunt teritorii tradiţionale secuieşti, şi va avea un preşedinte ales prin alegeri libere, prin vot secret şi direct, pentru o perioadă de patru ani’, după cum se stipulează în proiect.

Prezent la comisie, preşedintele Consiliului Naţional Secuiesc, Izsak Balazs, a menţionat că propunerea legislativă vizează o unitate administrativă a României cu anumite prerogative suplimentare pentru gestionarea problemelor locale.

„Referitor la propunerea noastră, Consiliul legislativ susţine că vizează practic crearea unei entităţi statale distincte, paralelă cu statul naţional unitar român. Această evaluare nu corespunde realităţii. În realitate, propunerea vizează o unitate administrativă a României cu anumite prerogative suplimentare pentru gestionarea problemelor locale, în spiritul subsidiarităţii şi menite să asigure protecţia identităţii naţionale a comunităţii maghiare autohtone”.

 

 

 

 

 

 

Surse:

https://www.dcnews.ro/autonomia-tinutului-secuiesc-statut-respins-la-camera-deputatilor_584802.html

http://basarabialiterara.com.md/?p=30805

Publicitate

26/03/2018 - Posted by | LUMEA ROMANEASCA | , , , , , , , ,

Niciun comentariu până acum.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: