CER SI PAMANT ROMANESC

Cuvant despre noi, romanii

A fost odata Transilvania – celalalt chip al adevarului. VIDEO


 

 

 

30 August 1940 – Ziua care a dat tonul primelor masacre etnice din cel de-al doilea razboi mondial: genocidul românilor de catre unguri în Ardealul ocupat.

La 30 august 1940, prin Dictatul de la Viena, Ungaria fura de la România Transilvania de Nord. Peste 300.000 de români se refugiază în România, peste 150.000 sunt deportaţi de autorităţile ungureşti şi peste 50.000 de români sunt exterminaţi de ocupanţii unguri.

Perioada 1940-1945 a fost o perioada de coşmar pentru românii de pe teritoriile din Transilvania de Nord, cotropite de Ungaria. 

Un film cutremurător, care trebuie neapărat văzut!

ACEST DOCUMENTAR ARE LA BAZA UN MATERIAL FILMAT CU SPRIJINUL MORAL ŞI FINANCIAR AL FEDERAŢIEI NATIONALE A ROMÂNILOR PERSECUTAŢI ETNIC „PRO MEMORIA 1940-1945” ŞI REDĂ, POATE, ULTIMELE MĂRTURII ALE CELOR CARE AU ÎNCEPUT SĂ NE PĂRĂSEASCĂ, DESPRE CRIMELE ŞI BARBARIILE SĂVÂRŞITE DE UNGURI (Armata maghiară împreună cu localnici unguri) ÎN ARDEALUL DE NORD, AFLAT SUB OCUPAŢIA LOR, ÎN URMA ULTIMULUI DICTAT DE LA VIENA. 

 

PUTEM UITA? PUTEM IERTA?

 

 

15/03/2018 - Posted by | ISTORIE ROMANEASCA | , , , , , , , , , , , ,

Un comentariu »

  1. In Romania nu puteau fi judecati criminalii de razboi si stiu bine ca asa ceva nu va place: aplicarea justitiei pe criminalii de razboi a fost facuta de ofiterii de Securitate . Aplicarea justitiei ofiterilor de Securitate se numesc ratiuni de stat si pentru asta avem si astazi criminali de razboi horthysti care in mod oficial nu exista pentru ca la ratiuni de stat se ardeau de la certificatele de nastere si pana la diplomele de bacalaureat pentru care nu trebuia sa ramana nici o proba ca asa ceva a existat. Cadavrele lor nu ai sa le gasesti niciodata si secretul vanatorii de criminali de razboi horthysti s-a stins o data cu moartea ultimului vanator de criminali de razboi pe langa care un Wisental nu era decat un amator….

    Apreciază

    Comentariu de anonim | 15/03/2018 | Răspunde


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: