CER SI PAMANT ROMANESC

Cuvant despre noi, romanii

Preşedintele – slugă rusească Igor Dodon a convocat de urgență Consiliul Suprem de Securitate al ţării, în legătură cu declarațiile de Unire cu România semnate de reprezentanţii mai multor localități de la est de Prut


 Dodon convoacă de urgență Consiliul Suprem de Securitate, în legătură cu declarațiile de Unire semnate de mai multe localități

  Igor Dodon s-a isterizat după ce săptămâna trecută, câteva localități din raionul Ialoveni și din nordul Republicii Moldova au votat declarații simbolice de Unire cu România.

El a scris pe pagina sa de Facebook că va convoca de urgență Consiliul Suprem de Securitate, pentru „a se lua atitudine cu privire la acțiunile îndreptate împotriva suveranității, independenței și integrității teritoriale a Republicii Moldova”.

 Declaraţia lui   Igor Dodon   pe Facebook

Pe parcursul lunii ianuarie, reprezentanții mai multor localități din Republica Moldova, au întreprins acțiuni cu caracter antistatal, antipopular și anticonstituțional. Este vorba despre așa-numitele declarații semnate de aleșii locali ai acestor localități care au la bază intenții de lichidare a statului Republica Moldova și unirea cu statul vecin – România.

Aceste acțiuni au loc pe fundalul unor campanii fără precedent, desfășurate pe teritoriul Republicii Moldova, de denigrare a suveranității, independenței și integrității teritoriale a Republicii Moldova, de respingere a conceptului de statalitate. Aceste campanii sunt desfășurate deschis și liber în instituțiile publice din localitățile Republicii Moldova, de așa-numitele forțe unioniste cu caracter anticonstituțional. Este vorba în primul rînd despre instituțiile educaționale: gimnazii, colegii, instituții de învățămînt superior, dar și alte instituții publice, în care sunt interzise orice manifestări de acest fel.

Mai mult ca atît, în ziua de 30 ianuarie, a avut loc un act de vandalism la nivel de stat, cînd a fost ars drapelul de stat, amplasat în interiorul Arcului de Triumf din Piața Marii Adunări Naționale.

Condamn în cel mai categoric mod acțiunile unor reprezentanți din localitățile Republicii Moldova, dar și indiferența, neglijența sau poate rea-intenția a unor astfel de instituții, cum ar fi SIS-ul, MAI, Procuratura Generală, care ar trebui să contracareze aceste manifestări.

În temeiul art.77 al Constituției Republicii Moldova solicit rapoarte de la instituțiile abilitate și dispun convocarea Consiliului Suprem de Securitate, în cadrul căruia urmează să luăm atitudine cu privire la acțiunile îndreptate împotriva suveranității, independenței și integrității teritoriale a Republicii Moldova.

Iată o Declaraţie de Unire cu România  a unui Consiliu local  al uneia din  localităţile din R.Moldova :

 

 

Fotografia postată de Sergiu Centenar Croitor.

Publicitate

31/01/2018 - Posted by | LUMEA ROMANEASCA | , , , , , , , , ,

Un comentariu »

  1. De asemenea Consiliul de securitate ar trebui sa clarifice cine a contribuit la falimentarea Uzinei de tractoare din Chisinau pe timpul cand ID era ministru al economiei Cine a respins oferta facuta de Minsk pentru a creea o intreprindere mixta unde 51 la sută de actiuni să apartina partii bielaruse. Daca proiectul inaintat de specilistii de la uzina ar fi fost acceptat, atunci tractoarele de la Chisinau ar fi putut si si exportate, dar si folosite in RM

    Apreciază

    Comentariu de Nicodim | 01/02/2018 | Răspunde


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: