CER SI PAMANT ROMANESC

Cuvant despre noi, romanii

Încă o localitate din R.Moldova a votat Declarația de Unire cu România!


 

Încă o localitate basarabeană și-a oficializat dorința de unire cu România. Comuna Opaci din raionul Căușeni a semnat, astăzi, Declarația de Unire.

Amintim că, la 24 ianuarie, de Ziua Unirii Principatelor Române, localitățile Parcova din Raionul Edineț, Festelița din Ștefan Vodă, Bardar și Ruseștii Noi din raionul Iloveni au semnat declarații de unire prin care decid Unirea cu Țara-Mamă. Localitatea care a spart gheața a fost Parcova.

În documentul adoptat de primarul comunei Parcova din raionul Edineț, Marcel Snegur, și de consilierii locali, se arată că „în numele locuitorilor Moldovei răsăritene în general și al cetățenilor satelor Parcova și Fântâna Albă în particular, în puterea dreptului istoric și dreptului de neam, pe baza principiului ca noroadele singure să-și hotărască soarta lor de azi înainte și pentru totdeauna, Consiliul Local al comunei Parcova, raionul Edineț, decide unirea cu Țara-Mamă, România”.

Gestul a fost o adevărată surpriză pentru toți românii. Semnarea declarațiilor a avut loc într-o zi istorică – când se împlinesc 159 de ani de la Unirea Principatelor Române.

De acolo, din Moldova de peste Prut, mii de inimi au avut curajul să bată mai mult decât în cadența unei reîntâlniri cu frații de până acum! A fost asublimul curajului de a-și asuma edictul Reîntregirii în numele a ceea ce nimeni, nici măcar Dumnezeu, nu ne poate lua: „Puterea dreptului istoric şi dreptului de neam, pe baza principiului ca noroadele singure să-şi hotărască soarta lor de azi înainte şi pentru totdeauna”.

Este cel mai frumos dar al începutului de An Centenar! Este întâia Unire dintru’ Centenar! 

Să le mulțumim pentru curajul semnării acestei Declarații de unire cu România! Ei, de acolo, o mână de oameni și-au asumat o Unire! Și chiar dacă par puțini cei ce au întreprins acest prim act de măreție istorică în An de Centenar, măreția gestului lor transcende orice dimensiune!

 

 

Surse:

http://10tv.md/2018/01/26/doc-inca-o-localitate-votat-declaratia-de-unire-cu-romania/

http://www.ziarulnatiunea.ro/2018/01/26/intaia-unire-dintru-centenar/

26/01/2018 - Posted by | LUMEA ROMANEASCA | , , , , , , ,

2 comentarii »


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: