CER SI PAMANT ROMANESC

Cuvant despre noi, romanii

Ameninţări cu moartea pentru Băsescu în timpul recentelor sale vizite în R.Moldova


 

Ex-preşedintele României, Traian Băsescu s-a lansat oficial în bătălia politică din Republica Moldova, intrând într-un adevărat maraton de afirmare publică, nefiind zi în care să lipsească de la întâlnirile oficiale cu cetăţenii sau de pe ecranele televizoarelor.

Acum câteva luni acesta a participat la înfiinţarea şi a fost ulterior numit preşedinte onorific al Partidului Unităţii Naţionale (PUN) din R.Moldova. Fostul preşedinte al României, ales preşedinte onorific al acestui partid condus de fostul ministru al apărării din R.Moldova, Anatol Şalaru, a luat la pas Republica Moldova într-o campanie maraton de întâlnire cu potenţialii alegători.

 

 

 

Traian Băsescu, lansat în campania electorală din Republica Moldova: „Am fost educat în ideea României Mari!“

Foto: Anatol Şalaru şi Traian Băsescu

 

 

În cadrul declaraţiilor făcute, Traian Băsescu a fost suficient de realist ca să afirme că vrea să obţină acele procente care să ducă partidul în Parlamentul Republicii Moldova şi apoi să asigure formarea unei majorităţi pro-vestice (pro-europene) şi că nu se pune problema să obţină singur în 2018 suficiente procente ca să preia guvernarea.

Traian Băsescu intenţionează să depună în Parlamentul României un proiect de lege privind unirea poporului român, care se va baza și pe Rezoluția 148 a Senatului SUA, emisă în iunie 1991.

În acel document se spune că SUA trebuie să susțină dreptul la autodeterminare al poporului din Republica Moldova și Bucovina de Nord. Mai pe scurt, SUA trebuie să susțină negocierile privind reunificarea României cu Republica Moldova. Decizia senatorilor din SUA a venit imediat după ce Republica Moldova și-a proclamat independența.

Băsescu amintește despre reunificarea Germaniei, dar precizează că unirea va avea loc atunci când vor dori cetățenii Republicii Moldova.

Intenția lui Traian Băsescu, de a înregistra un proiect privind unirea României cu Republica Moldova, este una populistă, dar, totodată, necesară, a fost comentat la Chișinău anunțul recent al fostului președinte român. 

 Totuși, există și opinii care văd o necesitate în promovarea proiectului de reunificare a Republicii Moldova cu România. Astfel, analistul Anatol Țăranu așteaptă să vadă care sunt detaliile acestui proiect. Potrivit expertului, este absolut evident că ideea unirii este promovată, în ultima perioadă tot mai insistent, iar mișcarea unionistă în Republica Moldova, dar și în România înglobează tot mai mulți aderenți.

„Un astfel de poiect este absolut logic, era de așteptat că ceva de felul acesta trebuie să apară. Băsescu se etalează ca un adept al unirii. Băsescu încearcă să activeze poziția României privind reunificarea”, a subliniat Anatol Țăranu.

 

E ușor să fii român în Basarabia?

Imaginea amenințătoare de mai jos, care instigă făţiş la crimă, a fost publicată de jurnalistul basarabean Valentin Buda de la postul 10TV, care a postat-o pe profilul său de Facebook.  

 

 

 

 

 

 

   Aceasta a fost postată de o femeie care semnează, Лидия Молдован (pa rumânschii Lidia Moldovan), între comentariile făcute cu prilejul anunțării vizitei lui Băse în oraşul Bălți, în decembrie anul trecut.

Pe reţelele de socializare din R.Moldova au apărut zeci de amenințări lansate de pretinşi moldoveni, care scriu doar în rusă, la adresa unioniştilor şi evident a lui Băsescu.

 
P.S. „Moarte fasciștilor români”, asta scrie pe imaginea în limba rusă. Semnul exclamării, propagandistul „antifascist” maldavan nu a mai avut energia necesară să-l pună acolo unde ar fi trebuit …

 

Numărul unioniștilor în Moldova a crescut

 

Unioniștii sunt încă în minoritate în Republica Moldova, chiar dacă, în ultimii 7-8 ani, curentul unionist a crescut semnificativ în țara noastră, potrivit directorului IMAS, Doru Petruţi.

„Începând din anul 2010 acest indicator crește. Cel mai mare record l-am avut în decembrie 2017, dar vine după o perioadă în care Băsescu a avut multe activități în teritoriu.

Surprinzător sau nu, dar o parte din mass-media a reflectat destul de insistent prezența și mesajele transmise de Băsescu care încă are o carismă considerabilă pentru o anumită parte a publicului din Republica Moldova”, a observat Petruți.

Directorul IMAS crede că saltul de creștere a unionismului s-a făcut și pe fondul crizei politice din anii 2013 și 2015.

„O parte din electorat și-a spus: asta e una din strategiile/soluțiile posibile. Ne unim cu România și vin ei și ne rezolvă problemele noastre din justiție, politică, economie etc.

În anul 2016 acest trend a fost și descendent, atunci când lucrurile legate de guvernare erau cât de cât clarificate, intraseră pe un făgaș normal, și acest curent a pierdut din priza la public. Așa că mai sunt posibile și evoluții oscilante”, crede Doru Petruți.

În cifre, numărul unioniștilor a atins cea mai mare cotă în decembrie 2017 – 32%, potrivit sondajului IMAS. Pe parcursul anului trecut însă, numărul lor a oscilat între 22-23%, conform rezultatelor Barometrului Opiniei Publice, și 24-25%, potrivit sondajelor realizate de către IMAS. Anterior, aflat la Chișinău, Traian Băsescu a spus că unirea va avea loc atunci când peste 50% dintre moldoveni își vor dori acest lucru; în caz contrar, niciun deputat nu va susține reunificarea celor două state românești.

 

 

Surse:

http://moldnova.eu/ro/proiectul-privind-unirea-romaniei-cu-republica-moldova-intre-populism-si-necesitate-26918.html/

http://adevarul.ro/news/politica/traian-basescu-lansat-campania-electorala-republica-moldova-fost-educat-ideea-romAniei-mari-1_59d8d8a35ab6550cb8e7864c/index.html

17/01/2018 - Posted by | LUMEA ROMANEASCA | , , , ,

2 comentarii »

 1. Din păcate nu am reusit să aflu reacția procuraturii la această amenințare… Muțenia justitiei de la Chișinău stimuleayă agresivitatea și șovinismul coloanei a V-a în care fac parte nu doar etnicii rusi, cu unele excepții, dar provocatori profesionisti, nostolgici după imperiul colonial. Acum pe rolul e cazul unei fetițe de 14 ani dintreun liceu cu predare in rusa. Asupra ei , elevei de etnie rromă/țigănească, s-a năpustit colegele din clasă bătînd-o și denigrind-o doar din motivul, că ar fi de etnie rromă. Probabil că alogenii din clasă au confundat etnonimul rrom, de care, inespeclicabil, îl preferă etnicii țigani, cu etnonimul român. De asemenea inexplicabil e și faptul că recensămîntul din 2014 din R a atestat doar etnici rromiși nici un țigan, deși cei în vărstă folosesc acest etnonim. Probabil că ura interetnică poate fi eradicată doar prin aplicarea eficientă a Justitiie și mai ales, al informării corecte a cetățenilor. Oare cine preferă întunericul informațional și cultural pe ambele maluri ale Prutului și Nistrului ??

  Apreciază

  Comentariu de Deceneu | 20/01/2018 | Răspunde

 2. Jurnaliștii din Divizia de presă a COLOANEI a-5-a RUSE(KGB),cum îl văd pe TRAIAN Băsescu,Președintele nostru al tuturor românilor,cum turbează de ură rusească.
  Dar ce-i înnebunește pe slugoii Coloanei a-5-a ruse,batalionul din presa scrisă,tv,bloguri și forumuri?
  Lupta Preşedintelui Băsescu cu Călăii OCUPANŢI RUŞI ai României de est(Basarabia)!
  Aceasta este subiect interzis la televiziunile rusești în limba română de pe ambele maluri ale Prutului gen TVR, Antena1-3(WECEU 3),”jurnalȚOPAtv”,etc..
  Lupta Președintelui Băsescu pentru REUNIREA ROMÂNILOR
  a fost și motivul pentru care călăul ocupant rus putinKGB a ordonat marionetelor MATRIOŞKA Ponta(PSD-KGB) şi MATRIOŞKA Crin(PNL-KGB) să declanşeze o nouă lovitură de stat în România în 2012 după cea ratată din 2007 .

  Iată de ce TRAIAN Băsescu le e ca sarea în ochi tovarășilor din usl-KGB(psd-pnl-usr):

  Preşedintele Băsescu :

  *A iniţiat INTERCONECTAREA reţelelor de GAZE şi CURENT ELECTRIC peste Prut SCĂPÂND Basarabia de ŞANTAJUL ORDINAR RUSESC cu gaze şi curent.

  *A CONDAMNAT de la TRIBUNA PARLAMENTULUI ROMÂNIEI Pactul Ribentrop-Molotov.

  *A cerut RETRAGEREA ARMATEI RUSE DE OCUPAŢIE din Basarabia.

  *A introdus în Strategia de Apărare a României PERICOLUL prezenţei ARMATEI RUSE
  DE OCUPAŢIE şi şi-a rezervat DREPTUL DE A INTERVENI INCLUSIV MILITAR în caz că Basarabia,
  CA PARTE A ROMÂNIEI, CERE AJUTORUL.

  *A dispus DUBLAREA numarului de BURSE STUDENŢEŞTI pentru basarabeni.

  *A obtinut MĂRIREA BURSEI pentru STUDENŢII ROMÂNI basarabeni

  *A avut grijă ca MII DE COPIII ROMÂNI basarabeni să se bucure de TABERELE din
  Ţara Mamă(litoral,deltă,munţi)

  *A LUPTAT 6 ani cu CIORONIN să deschidă cele două noi consulate la Bălţi şi Cahul !
  În 2011 A REUŞIT să deschidă şi Consulatul din Ungheni.

  *A promis SCHIMBAREA legii CETAŢENIEI,A SCHIMBAT-O!

  *A promis PERMISE DE MIC TRAFIC,le-a ÎNFIINŢAT!

  *A rezista PRESIUNILOR URIAŞE RUSEŞTI(vezi războiul gazelor,South Stream,santajul cu “secuimea”) şi NU A ABANDONAT Basarabia!

  *A promis 100.000.000 de EURO Basarabiei,CU TOATĂ CRIZA din Ţara Mama,le-a oferit.

  *A înfiinţat în Ţara Mama 5(CINCI!)noi centre unde SE POT DEPUNE ACTELE pentru REDOBÂNDIREA CETAŢENIEI ROMÂNEŞTI.
  *A sprijinit LICEELE ROMÂNEŞTI din Transnistria

  *A trimis în Basarabia zeci de jandarmi şi pompieri cu toate echipamentele necesare şi astfel au fost salvaţi sute de ROMÂNI basarabeni

  *A oferit Basarabiei ajutorul Ţării Mamă ROMĂNIA- 500 de TIR-uri cu materiale de construcţie pentru a reface până în iarnă 1000 de case distruse sau avariate

  *Astfel ZECI DE TIR-uri cu SUTE DE TONE de saci de grâu,faină,zahăr şi ulei de gătit au ajuns la Obileni la sărmanii ROMÂNI basarabeni CARE AU PIERDUT TOTUL în urma catastrofei inundaţiilor!
  Şi a facut asta în condiţiile în care,pe fondul inundaţiilor catastrofale care sufocau şi România, era “tocat” zilnic de COLOANA a-5-a RUSĂ de manipulare în masă de peste Prut-Antena3-RealitateaTV-România TV,etc.

  * SUTE DE GRĂDINIȚE au fost renovate din bani fraților români(nu ”FINISATE” cum scriu mankurții analfabeți).În unele grădinițe ploua înăuntru iar în altele copilașii înghețau iarna pentru că centralele termice erau stricate de ani de zile.
  Normal,banii de reparații au fost furați de banda ”pro-europeană” și de aliații ei din banda voronin-dodon-filat-plaHOȚniuc.

  *Ţara Mamă plăteşte CEL MAI MARE PREŢ DIN LUME pentru gazele ruseşti.
  Este UN PREŢ POLITIC pentru că Preşedintele Băsescu NU VA ABANDONA NICIODATĂ Basarabia în ghearele Călăilor OCUPANŢI RUŞI!!!
  Din fericire în curând România nu va mai importa niciun metru cub de gaze de la brutele ruse și va folosi doar NOILE zăcăminte de gaz din Marea Neagră.

  *NU A CEDAT şantajului RUSESC exercitat prin SLUGILE Franţa şi Germania şi a preferat ca Ţara Mamă SĂ NU INTRE ÎN SCHENGEN decât să ne abandoneze pe NOI,ROMÂNII basarabeni !

  *A înființat partidul UNIONIST PUN și pentru REÎNTREGIREA ROMÂNIEI se luptă politic cu bandele RUSIFICAȚILOR ”stataliști-moldoveniști” luând la rând toate orașele ROMÂNIEI de est(Basarabia) și făcându-i pe ROMÂNII basarabeni să înțeleagă că REUNIREA ACUM este singura soluție.

  De aceea
  Băsescu din Basarabi REÎNTREGITORUL –
  A FOST,ESTE și VA FI Președintele NOSTRU,AL TUTUROR ROMÂNILOR !

  Apreciază

  Comentariu de TRAIAN Băsescu REÎNTREGITORUL ROMÂNIEI | 21/01/2018 | Răspunde


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: