CER SI PAMANT ROMANESC

Cuvant despre noi, romanii

MOLDOVA NU POATE FI REDUSĂ LA STATUL POST-SOVIETIC REPUBLICA MOLDOVA


 

Se spune cu drept temei că diavolul e ascuns în detalii.

În ziua de 10 ianuarie 2018, la depunerea jurământului de către noii membri ai executivului de la Chișinău, aceștia au jurat să apere ”integritatea teritorială A MOLDOVEI”, citind mecanic formula strâmbă prevăzută la articolul 79 (alineatul 2) din Constituția agrariano-socialistă pentru candidatul validat la funcția de președinte al Republicii Moldova numită cu drag de Grigore Vieru ”copil din flori pe harta lumii”.

A existat totuși o singură excepție fericită, demnă de reținut, cea a tânărului ministru al Afacerilor Externe, Tudor Ulianovschi, care nu a citit textul, ci a rostit jurământul din memorie, cu fruntea sus, și s-a abătut deliberat de la formula constituțională. Acesta a jurat, cum este corect, să apere ”integritatea teritorială A REPUBLICII MOLDOVA”.

Părcă ar fi același lucru cu ceea ce au jurat colegii săi, dar nu e totuna. Nici pe departe nu e totuna.

Ar fi fost corect dacă formula jurământului ar fi avut acuratețea și precizia necesare și s-ar fi limitat la Republica Moldova, fără crearea de confuzii și trimiterea expresă la spații geografice și istorice mai largi.

Este un aspect de luat obligatoriu în considerație la rectificarea textului constituțional.

Jurământul nu se referă doar la ”integritatea teritorială a Moldovei”, ci și la ”INDEPENDENȚA… Moldovei”. Aici sfidarea României și a integrității ei teritoriale este pe față. Să pledezi oficial pentru ”independența…Moldovei”, în locul independenței Republicii Moldova, înseamnă să susții dezintegrarea României prin separarea din trupul ei a regiunii istorice pruto-carpatice Moldova (județele Bacău, Botoșani, Galați, Iași, Neamț, Suceava, Vaslui și Vrancea).

Ce deosebire este între ceea ce au jurat astăzi noii miniștri și ceea ce dorește și susține dodonul aberant contra integrității teritoriale a României? Absolut niciuna!

A vorbi în jurăminte oficiale la Chișinău despre MOLDOVA, cu limita ei naturală de vest pe creasta Carpaților Răsăriteni, amintește de fosta RASS Moldovenească organizată de către bolșevici în 1924 în cadrul RSS Ucrainene, la răsărit de Nistru, pentru scopuri manifest expansioniste și care își proclama granița pe Prut, încălecând mârțoaga moldovenismului antiromânesc.

Nu ar fi căzut cerul pe pământ și nici nu ar fi fost încălcat spiritul Constituției Republicii Moldova dacă toți membrii guvernului care au depus astăzi jurământul s-ar fi limitat să jure că vor apăra doar integritatea teritorială a Republicii Moldova, fără a trece linia Prutului.

Moldova nu poate fi redusă la actualul stat post-sovietic Republica Moldova organizat în 6 din cele 11 județe de răsărit și de nord ale României ocupate de URSS.

Nici actuala Republică Moldova, proclamată la 27 august 1991, nu poate pretinde iredentist să se extindă peste întreaga Moldovă, așa cum visau agrarienii și socialiștii din 1994, a căror linie ideologică antiromânească o continuă bicisnicul dodon, pudelul piticului de la Kremlin.

Moldova este România, stimați miniștri de la Chișinău, și România este Moldova! Punct!

Sursa:

https://cubreacov.wordpress.com/2018/01/10/moldova-nu-poate-fi-redusa-la-statul-post-sovietic-republica-moldova/

 

12/01/2018 - Posted by | DIVERSE | , , , , , , ,

Niciun comentariu până acum.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: