CER SI PAMANT ROMANESC

Cuvant despre noi, romanii

Statul agresor Rusia se teme… VIDEO


Rusia, stat agresor și ocupant, se teme de sistemele antibalistice montate de SUA în Polonia, România și Japonia. Ce argumente are MAE Rus?

Rusia, stat agresor și ocupant, se teme de sistemele antibalistice montate de SUA în Polonia, România și Japonia. Ce argumente are MAE Rus?

 

Federația Rusă, declarat conform unei recente rezoluții a Organizației Națiunilor Unite, stat agresor și ocupant, a condamnat cu fermitate decizia Statelor Unite de a vinde Japoniei sisteme antibalistice de tip Aegis.Maria Zaharova, purtătorul de cuvânt al Ministerului rus de Externe, a explicat că elementele antirachetă din Japonia sunt parte a planului SUA de a crea un „sistem antibalistic global”.

Moscova susţine că instalaţiile antirachetă ale Statelor Unite au dublă utilitate, defensivă şi ofensivă.Conform unui comunicat postat pe site-ul Ministerului de Externe de la Moscova, „Din punct de vedere tehnic şi funcţional, sistemele antibalistice instalate în Japonia sunt identice cu cele americane, care pot lansa atât rachete de interceptare, cât şi rachete de croazieră cu raze scurte şi medii de acţiune”.

Oficialii din Japonia argumentează că sistemele antibalistice primite de la SUA vor fi sub comandamentul Guvernului de la Tokyo, având rolul contracarării ameninţărilor Coreei de Nord.

Rusia a respins argumentele Japoniei prin vocea lui Serghei Riabkov, adjunct al ministrului rus de Externe, care a precizat că „am analizat comunicatul Ministerului nipon de Externe, conform căruia sistemul antibalistic va fi sub comandamentul Guvernului de la Tokyo şi nu va ameninţa Rusia şi alte ţări.

Însă toată lumea este conştientă că Japonia a fost atrasă de mult timp în crearea segmentului asiatic al sistemului antibalistic global american (…)”.

„Statele Unite au dispus montarea unor astfel de sisteme şi în bazele militare americane din România şi Polonia, în apropierea frontierelor vestice ale Rusiei, prin încălcarea Tratatului INF din 1987, care interzice instalarea unor astfel de sisteme terestre”.

„Faptul că astfel de sisteme complexe apar acum şi în apropierea frontierelor estice ale Rusiei creează o nouă situaţie, pe care nu o putem ignora în planificarea noastră militară”, atrage atenţia Serghei Riabkov.

Administraţia Vladimir Putin a criticat de nenumărate ori iniţiativa SUA de a instala elemente antirachetă, în cadrul NATO, în România şi Polonia, precum şi montarea unui sistem antibalistic în Coreea de Sud. Washingtonul şi NATO susţin că instalaţiile antirachetă din Europa nu sunt îndreptate contra Rusiei, vizând contracararea ameninţărilor balistice din Iran, în timp ce sistemul din Coreea de Sud vizează ameninţarea nord-coreeană.

Relaţiile dintre Rusia şi Occident sunt grav afectate de crizele din Ucraina şi Siria.Rusia trece cu vederea propriile sale incalcari in ceea ce priveste legislatia internationala. De asemenea, activarea scuturilor antiracheta de catre SUA si NATO este necesara in contextul in care se dezvoltă pe mapamond puteri nucleare impredictibile precum Iran sau Coreea de Nord.

De asemenea, felul in care Rusia a procedat în Ucraina  incalcând cu buna stiinţă Acordurile de la Minsk, ne sugereaza o Rusie – de asemenea putere nucleara – a cărei politică, de asemenea, poate fi caracterizată de neprevăzut.

Ne amintim că în 2016, potrivit Curții Penale Internaționale, Rusia a fost calificată ca stat care a invadat Crimeea, agresor și ocupant în Ucraina.

 

 

 

 

Sursa:

02/01/2018 - Posted by | POLITICA | , , , , , , , , , , , , , , , ,

6 comentarii »

 1. Au aruncat zeci de miliarde de euro pe armament american de mana a treia in vederea unui razboi ipotetic care sa apere ocupatia ucrainiana din Buceac, Bucovina si din Transcarpatia. Acum , in caz de mobilizare a armatei romane facem boicot in masa si in linia intai sa mearga nepotii lui Copsu, Ogareanu , Maniu, Ratiu si Campeanu! Ne bagam ______ in razboaiele lor! Mai degreaba m-as duce voluntar in armata lui Putin sau in Dombas decat sa fiu carne de tun pentru o armata lipsita de onoare.

  Apreciază

  Comentariu de Regalian | 02/01/2018 | Răspunde

  • Din câte spui d-ta, nu ar trebui să facem nimic, să stăm pasivi şi să ne predăm ruşilor de pe acum, că tot avem arme de mâna a treia care nu fac doi bani. Americanii ar trebui să se predea şi ei de pe acum, că tot nu au cu ce să stea în faţa ruşilor, Coreei de Nord, Iranului şi Chinei…
   Mata ai încercat să afli cam care e balanţa de putere în lumea de azi si cât reprezintă din totalul forţelor militare de pe glob puterea NATO şi cea americană ? Poate deacă ai afla, comentariile d-tale ar fi mai apropiate de adevăr…

   Apreciază

   Comentariu de cersipamantromanesc | 02/01/2018 | Răspunde

 2. Este greu de evaluat dacă Rusia își face probleme privind dotarea țărilor din influiența SUA cu tehnică de mâna a II-a având în vedere că dotările noastre și a altor state de sub influiența SUA au primit tehnică de care nu mai aveau nevoie golind poligoanele și gangarele de tehnică depășită situație în care atât noi cât și alte țări dotate au plătit bani grei pentru aceste vechituri și, nu-mi fac probleme fără să mă gândesc cum că SUA și Rusia colaborează și a colaborat mereu când a fost vorba de âmpărțirea lumii. Ei sunt gata să facă ordine și-n Lumea De Apoi așa cum deja instrumentează reâmpărțirea Cosmosului. Tot ceea ce vedeți sau auziți constituie o PARADĂ și o intoxicare ieftină a populației credule din țările vizate,

  Apreciază

  Comentariu de Ioan Danila | 02/01/2018 | Răspunde

  • Adică,după părerea d-tale, Rusia nu e îngrijorată de extinderea mijloacelor de apărare antirachetă americane în jurul teritoriului său?
   Mergând pe logica asta, nici Coreea de nord nu ar avea motive de îngrijorare, dacă americanii amplasează în Coreea de sud şi Japonia scuturi antirachetă.
   Iar dacă totul nu este decât paradă, aşa cum crezi d-ta, America este de pe acum terminată şi odată cu ea întreaga omenire ar trebui să pupe papucul Rusiei, Coreei de Nord ,Iranului şi Chinei…Nu vi se pare puţin cam deplasată analiza asta ?

   Apreciază

   Comentariu de cersipamantromanesc | 02/01/2018 | Răspunde

 3. Iarăși baliverne despre „agresiunea rusa”… Mai sunt naivi care sa le creadă?

  Apreciază

  Comentariu de Sorin | 02/01/2018 | Răspunde

  • Baliverne zici? Pe ce lume trăieşte domnia ta?
   Aveţi cumva idee că de-a lungul istoriei Rusia a purtat războaie cu absolut toţi vecinii şi că a anexat de la aceştia teritorii întinse prin forţă militară şi dictat ?
   Ai idee că cea mai recentă agresiune rusească, cea din Crimeea, Donbas şi Lugansk, s-a făcut cu încălcarea Tratatului de la Budapesta din 1994 în urma căruia Rusia îi garanta Ucrainei integritatea teritorială şi graniţele?
   D-ta ştii care este semnificaţia cuvântului naivitate? Mă îndoiesc …

   Apreciază

   Comentariu de cersipamantromanesc | 02/01/2018 | Răspunde


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: