CER SI PAMANT ROMANESC

Cuvant despre noi, romanii

László Kövér, preşedintele Parlamentului Ungariei: Alegerile parlamentare din Ungaria ar putea decide soarta Europei


 

 

Alegerile parlamentare din Ungaria, care vor avea loc în primăvara anului viitor, ar putea decide soarta Europei – a afirmat recent la Budapesta László Kövér, preşedintele Parlamentului Ungariei, cu ocazia şedinţei Comitetului Director Naţional al Partidului Popular Creştin Democrat (KDNP).

 

 

 

 

Laszlo Kover is speaker of the Hungarian parliament.

 

 

Politicianul maghiar László Kövér (n. 29 decembrie 1959) este actualul președinte al Parlamentului Ungarei.

  A fost cercetător la Institutul de sociologie de pe lângă Comitetul Central al Partidului Socialist Muncitoresc Ungar şi a făcut stagiul în Uniunea Tineretului Socialist Muncitoresc ungar.

În 1988, împreună cu Viktor Orbán, Zsolt Németh și alții, László Kövér a fondat Federația Tinerilor Democrat Liberali – Fidesz.

A fost ministru fără portofoliu însărcinat cu coordonarea serviciilor secrete ungare, după venirea la putere a Fidesz în 1998.

În iulie 2010, László Kövér este ales ca președinte al Parlamentului Ungariei în locul lui Pál Schmitt. A fost președinte al Ungariei în perioada 2 aprilie 2012 – 10 mai 2012, după demisia lui Pál Schmitt .

Oficialul ungar, care este şi preşedintele Comitetului Director Naţional al principalului partid de guvernământ, Fidesz, a declarat că miza alegerilor este conservarea rezultatelor ultimilor 7-8 ani, precum şi păstrarea Ungariei “ca o ţară maghiară”.

Printre realizările actualei coaliţii a amintit sistemul de politici familiale, spaţiul de manevră dobândit pe plan economic în cadrul Uniunii Europene, respectiv politica naţională aplicată, în urma căreia se realizează reunificarea peste graniţe a naţiunii maghiare.

László Kövér a relevat că Ungaria are o influenţă mai mare în politica internaţională decât cea proporţională cu numărul populaţiei ei, ori faţă de performanţele ei economice, iar prin asta poate contribui la păstrarea caracterului creştin al Europei.

El consideră că din această cauză punctele de vedere susţinute de Ungaria sunt dezbătute şi atacate cu mai multă vehemenţă.

Printre părţile combatante ale acestei lupte politice i-a amintit pe de o parte guvernul maghiar şi majoritatea care îl sprijină, pe de altă parte unele instituţii şi unii birocraţi ai Uniunii Europene pe care miliardarul George Soros “îi are în buzunar”.

Politicianul din partea Fidesz-ului a mai spus că ţările Grupului de la Visegrád au devenit un factor important în politica europeană, asta arată în opinia lui Kövér “schimbarea de direcţie” a lui Donald Tusk, preşedintele Consiliului European, care a propus eliminarea cotelor obligatorii de refugiaţi.

În contextul sporirii prestigiului internaţional al Ungariei a catalogat o reuşită cooperarea dintre China şi Europa Centrală şi de Est, şi a salutat “Iniţiativa celor trei Mări”.

Vicepremierul Zsolt Semjén, preşedintele KDNP a subliniat de asemenea importanţa responsabilităţii faţă de viitorul Europei.

Conform evaluării sale, “păcatul dublu” comis de Bruxelles periclitează civilizaţia creştină. A adăugat că adversitatea arătată faţă de biserică, familie şi naţiune subminează în mod conştient valorile creştine.

El a afirmat că iacobinismul, comunismul, liberalismul şi ideologiile care au stat la baza mişcărilor politice din 1968, provin din tradiţia francmasoneriei. El a condamnat şi relativizarea creştinismului.

Semjén a mai spus că motivele declinului demografic constituie distrugerea conştientă a valorilor familiei, desconsiderare maternităţii şi punerea sub semnul întrebării a căsătoriei dintre bărbat şi femeie.

 

Sursa:

https://www.hirado.hu/cikk/2017/12/16/presedintele-parlamentului-ungariei-alegerile-din-ungaria-ar-putea-decide-soarta-europei/

 

Publicitate

24/12/2017 - Posted by | POLITICA | , , , , , , , ,

Niciun comentariu până acum.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: