CER SI PAMANT ROMANESC

Cuvant despre noi, romanii

România este slab pregătită pentru a contracara propaganda ostilă a Moscovei și Budapestei. VIDEO


 

 

 

 

Academia Română şi-a făcut laborator de analiză a „războiului informaţional”. Un grup de cercetători vor diseca mesajele şi strategiile de propagandă folosite în spaţiul românesc şi european, de către Rusia si Ungaria.

Cu Moscova identificată ca principal promotor al războiului informaţional, iar Budapesta ca intermediar care foloseşte aceleaşi tactici pentru a-şi promova agenda în ce priveşte Transilvania, academicienii au tras un semnal de alarmă asupra faptului că ţara noastră pare să ignore această realitate a propagandei.

Experţii arată că, deocamdată, România rezistă acestui război, din simplul motiv că oamenii nu au încredere în Federaţia Rusă şi în mesajele care sunt transmise de acolo. Ei avertizează însă că, în timp, această situaţie s-ar putea schimba.

Dan Dungaciu, profesor de geopolitică, a explicat care sunt interesele altor state în România spune că:                                                                                                    

„Avem convingerea că în maximum un an de zile vor fi multe teme care vor exploda în față. În fața unui stat care oricum este șubrezit, oricum are mari probleme de funcționalitate, iar într-un an de zile se va pune pe umerii lui o altă problemă complicată și care va fi gestionată cu greu.

Mă refer aici în principal la 2018, dar și 2020, sunt două centenare care se bat cap în cap și în care fiecare actor implicat își construiește instituțiile de riposte sau de reacție.

Din punctul ăsta de vedere, România este slab pregătită. Nu vorbim doar de disputa bilaterală, Budapesta-București, care a debutat deja prost și care ar fi trebuit să fie un semnal de alarmă pentru politicienii din România”.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Publicitate

15/10/2017 - Posted by | LUMEA ROMANEASCA | , , , , , , , , ,

3 comentarii »

 1. A republicat asta pe în jurul nostru blog.

  Apreciază

  Comentariu de injurulnostrublog | 15/10/2017 | Răspunde

 2. Prezentare: in anii 50 am avut un razboi hibrid teritorial pentru Banat si Transilvania(ne dezintegram total) inclusiv cu operatiuni de comando pe unitatile militare inamice(yugoslave) dar si atacuri de comando yugoslave . Prezent : razboiul informational e prezent de 27 de ani pe teritoriul Romaniei prin manipulari de victimizare pe minoritati separatiste si de denigrare sau de condamnare a integritatii teritoriale a Romaniei. Astazi , integritatea Romaniei e declarata crima de razboi de istoricii din Romania din motive ,,anticomuniste” si in fapt o agresiune a Belgradului pentru a ascunde un genocid pe minoritatea romana din fosta Yugoslavie dar si pentru a masca toate incercarile de dezintegrare a Romanei.

  Apreciază

  Comentariu de Generatia neocomunistilor | 15/10/2017 | Răspunde

  • Nu prea se înţelege ce aţi dorit să spuneţi când aţi afirmat că:” Astazi , integritatea Romaniei e declarata crima de razboi de istoricii din Romania din motive ,,anticomuniste” .
   În rest, vă împărtăşesc părerile.

   Apreciază

   Comentariu de cersipamantromanesc | 15/10/2017 | Răspunde


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: