CER SI PAMANT ROMANESC

Cuvant despre noi, romanii

Pictorul Corneliu Baba, alături de Platon, Napoleon şi Michelangelo, într-unul dintre cele mai vizualizate tablouri din istoria… internetului! VIDEO


 

 

 

 

Pictorul Corneliu Baba, alături de Platon, Napoleon şi Michelangelo!

 

 O pictură în ulei, cu dimensiunea de 6m x 2,6 m,  intitulată „Dezbătând Divina Comedie cu Dante”,  care înfățișează laolaltă 100 de personalități din diferite domenii de activitate și timpuri istorice, a devenit de ceva timp foarte populară pe Internet.Foto: Pictorii chinezi Dai Dudu, Li Tiezi şi Zhang An

Foto: Pictorii chinezi Dai Dudu, Li Tiezi şi Zhang An

 

 

Trei chipuri suplimentare, cele ale artiștilor chinezi contemporani care au realizat tabloul, Dai Dudu, Li Tiezi şi Zhang An, ridică la 103 numărul personajelor pictate.

În această adunare  a celebrităților sunt și câteva figuri mai puțin cunoscute în afara Chinei, greu de ghicit dacă nu ești chinez sau pasionat de istoria și cultura acestei țări ori a Asiei.  

 Printre figurile reprezentate, se evidenţiază Platon, la Albert Einstein, de la Fidel Castro, la Bill Gates, de la Mozart, la Elvis Presley, de la Gingis Han, la Mihail Gorbaciov .

 Pictorul contemporan Dai Dudu  coordonatorul echipei, care a realizat lucrarea în anul 2006, într-o perioadă de 10 luni a declarat:

„€žAm vrut să reprezentăm istoria lumii într-un singur tablou. Ne-am dorit să prezentăm în imagini povestea lumii, iar privitorii să simtă ca şi cum ar întoarce paginile unei cărţi de istorie”.

După ce pictura a devenit virală pe internet, pe forumuri s-au lansat concursuri pentru identificarea tuturor personajelor caresunt reprezentate, și care variază de la figuri foarte cunoscute, cum ar fi Gandhi, la figuri mai obscure, cum ar fi cea a lui Liu Xiang, un săritor chinez care a ieşit şchiopătând din competiţie la Olimpiada de la Beijing.

Lucrarea este, evident, inspirată din opera pictorului renascentist Rafael, intitulată Şcoala din Atena€. Printre cele 100 de personaje istorice reprezentate în pictură apare și  chipul pictorului român Corneliu Baba, reprezentat undeva, aproape de colţul din dreapta-jos al tabloului, în apropierea lui Confucius, Gandhi, Michelangelo, Vincent van Gogh şi Eisenhower.

 Cu siguranţă nu vom afla niciodată cum au ajuns artiştii chinezi să-l aleagă dintre atâtea personalităţi de excepţie pe care le-a dat lumii ţara noastră, pe Corneliu Baba.

 

 

 

 Discussing the Divine Comedy with Dante by Dai Dudu, Li Tiezi, Zhang An, 2006
 

24/08/2017 - Posted by | ARTA | , , , , , , ,

Un comentariu »

  1. […] via Pictorul Corneliu Baba, alături de Platon, Napoleon şi Michelangelo, într-unul din cele mai vizua… […]

    Apreciază

    Pingback de Pictorul Corneliu Baba, alături de Platon, Napoleon şi Michelangelo, într-unul din cele mai vizualizate tablouri din istoria… internetului! VIDEO — CER SI PAMANT ROMANESC – pogaciblog | 24/08/2017 | Răspunde


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: