CER SI PAMANT ROMANESC

Cuvant despre noi, romanii

CINE A CREAT COMUNISMUL ŞI CINE AU FOST CAPII REGIMULUI CRIMINAL COMUNIST INSTAURAT ÎN RUSIA?


 

 

 

 

Imagine similară

CINE A CREAT COMUNISMUL?

  
 

Ca să răspundem la această întrebare, ne servim de citate din cartea: „Complotul împotriva Bisericii”, (The Plot Against the Church), apărută în 1962 , a cărei documentaţie este bazată pe arhivele Bisericii Catolice şi la care au lucrat 7 cardinali.

Imagini pentru maurice pinay

A apărut sub semnătura Maurice Pinay, în limbile italiană, germană, spaniolă şi engleză, în timpul Conciliului Vatican II.

Cităm din a 3-a ediţie engleză, publicată în „Christian Book Club of America”, P.O.Box 566, Palmdale, CA, 93550, pag. 39-65:

 

„Nu există nici o îndoială că evreii sunt cei care au inventat comunismul, că ei au fost instigatorii dogmei pe care s-a construit acel sistem monstruos care stăpâneşte cu o autoritate absolută cea mai mare parte a Europei şi Asiei, care agită ţările din America, şi cu o progresie sigură inundă peste popoarele creştine ca un cancer mortal, ca o tumoare care devorează constant sâmburele naţiunilor.”

„Dar evreii sunt de asemenea inventatorii şi directorii metodelor comuniste, ai tacticii de luptă efectivă, a insensibilei şi total inumanei politici guvernamentale şi a agresivei strategii internaţionale. Este cu totul dovedit că teoreticienii comunismului au fost toţi evrei… cât şi revoluţionarii experiemntaţi, care şi-au ascuns de ochii lumii originea lor şi adresele unde trăiau.”

Cartea susține şi existenţa unei conspirații evreieşti împotriva Bisericii Catolice, a unui  conflict între iudaism și Biserica Catolică încă de la început, implicarea evreiască în mișcări anti-catolice precum francmasoneria și comunismul și acţiunile evreieşti concertate vizând infiltrarea Bisericii Catolice și a unor organizații  catolice, cum ar fi Ordinul iezuit.

Ea descrie şi implicarea evreilor în primele persecuții ale creștinilor din Imperiul  Roman în timpul domniei împăratului  Nero și implicarea acestora în erezii, precum arianismul.  

În continuare, Maurice Pinay dă biografiile lui Marx, Engels şi a celorlalţi doctrinari marxişti.

CINE AU FOST CAPII REGIMULUI COMUNIST ÎN RUSIA?

„Cum nu există nicio îndoială că evreii au creat comunismul, tot aşa nu există nicio îndoială că ei au fost aceia care l-au şi pus în practică.

Chiar înainte ca bolşevismul să se fi instaurat în Rusia, conducătorii şi organizatorii mişcărilor comuniste în totalitatea lor au fost aproape exclusiv evrei…. Dar în Rusia, unde comunismul a fost introdus pentru prima dată, … paternitatea evreiască a organizării sistemnului, cât şi a practicii aplicate nu lasă nicio îndoială…. În concordanţă cu date irefutabile, care au fost în întregime dovedite şi recunoscute de către toţi cei care s-au ocupat de această problemă, opera comunistă a evreilor în patria Ţarilor este atât de puternică, încât este total de prisos să se încerce a se nega că acest triumf dezastruos ar fi monopolul lor.”

Este suficient să înşirăm numele celor care au format guvernul şi principalele organe ale Uniunii Sovietice pentru a ne da seama cât de dreaptă şi de categorică este această afirmaţie.”

Urmează lista:

 

1. Vladimir Ilici Ulianov Lenin, evreu după mamă, preşedintele Sovietului Suprem.

2. Leo Trotsky (Lew Davonovich Bronstein), evreu, comisarul Armatei şi Marinei.

3. Josepf Visarionovich Stalin (Josiph David Vissarionovich Djugashvili-Kochba), evreu din Georgia, Comisar pentru Naţionalităţi.

4. Chicherin, rus, Comisar pentru Afacerile Externe.

5. Grigore Zinoviev (Apfelbaum), evreu, Comisar pentru Interne.

6. Kohen (Volodarsky), evreu, Comisar pentru Presă şi Propagandă.

7. Samuel Kaufmann, evreu, Comisar pentru Proprietăţi Rurale.

8. Steinberg, evreu, Comisar pentru Justiţie.

9. Schmidt, evreu, Comisar pentru Lucrări Publice.

10. Ethel Knigkisen, evreică, Comisar pentru Aprovizionare.

11. Pfenigstein, evreu, Comisar pentru Refugiaţi.

12. Schlichten, evreu, Comisar pentru Confiscări de Imobile.

13. Lurie, evreu, Preşedinte Consiliul Suprem Economic.

14. Kukor (Kukorsky), evreu, Comisar pentru Comerţ.

15. Spitzberg, evreu, Comisar pentru Cultură.

16. Urisky (Radomilsky), evreu, Comisar pentru Alegeri.

17. Lunacharsky, rus, Comisar pentru Şcolile Publice.

18. Simasko, evreu, Comisar pentru Sănătate,.

19. Protzian, armean, Comisar pentru Agricultură.

Instituţii
(Conducere, înalţi funcţionari)

1. Comisariatul pentru Interne: Din zece, toţi evrei.

2. Comisariatul pentru Afacerile Externe. Din 17, unul german, 16 evrei.

3. Comisariatul pentru Economie: Din 14, unul rus, 13 evrei.

4. Comisariatul pentru Justiţie: 8 înalţi funcţionari, toţi evrei

5. Comisariatul pentru Educaţia Publică: Din 7, toţi evrei.

6. Comisariatul Armatei: Din 14, toţi evrei.

7. Comisariatul Sănătăţii: Din 5, toţi evrei

8. Sovietul Suprem al Comerţului: Din 14, toţi evrei.

9. Primul Consiliu al Soldaţilor şi Muncitorilor: Un preşedinte şi doi vice-presedinti: toţi trei evrei.

În 502 posturi ale organizaţiilor de prim rang în conducerea statului în primii ani după revoluţie, 459 posturi erau ocupate de evrei, şi numai 43 au fost ocupate de creştini de diferite naţionalităţi.

În lumina acestor date, cine a complotat şi a condus la victorie revoluţia bolşevică rusă, dacă nu evreii?

 

 

CITIŢI ŞI :

 

https://cersipamantromanesc.wordpress.com/2017/06/04/92315/Adevărul despre instaurarea comunismului în Rusia. VIDEO

https://cersipamantromanesc.wordpress.com/2013/10/30/cum-a-finantat-wall-street-ul-revolutia-bolsevica-planul-marburg-video/

Surse: 

http://en.metapedia.org/wiki/The_Plot_Against_the_Church

http://ioncoja.ro/istoria-ultimilor-100-de-ani-rezumat/comment-page-1/

Publicitate

09/07/2017 - Posted by | ISTORIE | , , , , , , , , , ,

15 comentarii »

 1. A republicat asta pe radupopescublog.

  Apreciază

  Comentariu de Radu | 09/07/2017 | Răspunde

 2. De la început trebuie să precizez că nu am ceva în mod special contra evreilor deși poate motive ar fi. Dar nu-mi stă în caracter, nu am urât NICIODATĂ pe nimeni. De exemplu țin minte că bunica mea paternă când mergea la piată (locuia în Roman), negustorii evrei i se adresau cu apelativul ”mătuhăză”. Ori în ebraică ”tuhăz” se traduce…dos, fund, kur. Da, cam așa se comportau unii evrei cu bătrânii noștri. De obicei în fiecare an se comemorează și deplâng peste tot milioanele de evrei omorâți de naziști. Naziștii erau de etnie germană este adevărat dar, ale aduce aminte în fiecare an poporului german de ororile lui Hitler, mi se pare destul, exagerat. Și acum apropo de articolul căruia i se datorează acest comentariu, vreau să spun că în general se merge pe ”burtă” când e vorba de răul făcut de poporul evreu, continuatorul și urmașul poporului evreu care au inventat comunismul, cum germanii de astăzi sunt continuatorii și urmașii naziștilor de acum 80 de ani. Barem poporul german a plătit unele sume uriașe pentru a ”despăgubi”, a îndrepta din răul făcut. Dar guvernele Israelului, evreii în general sunt PE DE PARTE peste tot în lume cei mai BOGAȚI, deținând mii și mii de miliarde de $,£ și €. Practic imperiul financiar deținut de ei, conduce, stăpânește Lumea. Nu prea am auzit ca evreii să facă acte de caritate deosebite, să dea despăgubiri la cei care au suferit de pe urma comunismului (?!), sau creștinilor pentru că l-au ucis pe Iisus Cristos ? Ei mereu se plâng, cer compasiune dar pentru răul făcut de ei nu cer iertare.

  Apreciază

  Comentariu de Dorel Romica Palenciuc | 09/07/2017 | Răspunde

 3. Am primit pe e-mail, mai demult:
  ”COMUNISMUL A FOST IMPUS DIN VEST ÎN RUSIA, NICIDECUM INVERS – (ADEVĂRATUL NUME AL LUI Karl Marx era -Mordechai-..!!!!!!) :
  Comunismul a fost impus din Vest in Rusia, nu invers – adevaratul nume al lui Karl Marx era Mordechai!
  Karl Marx (n. 5 mai 1818, Trier – m. 14 martie 1883, Londra) este prezentat în lucrarea „Evrei în lume. Dicţionar biografic” de Wigoder Geofrey ca . Dicţionarul respectiv despre personalitătile evreieşti a fost scris numai de autori evrei, tradus în româneşte de un colectiv condus de o evreică şi publicat în anul 2001 la editura Hasefer – oficial evreiască [1]. Numele original al familiei era Mordechai” :

  Apreciază

  Comentariu de Magda | 09/07/2017 | Răspunde

 4. MAI EXPLICIT:
  Instaurarea comunismului în Rusia, la 7 noiembrie 1917, nu a fost – câtuşi de puţin – un act spontan, ci rezultatul unui amplu proiect secret („Planul Marburg”), pregătit minuţios în afară Rusiei. Şi finanţat generos de marii „bancheri internaţionali”. În primul rând de cei de pe Wall Street: Jacob Schiff, J.P. Morgan, Otto Kahn, Paul Warburg, John D. Rockefeller, Edward Henry Harriman, Frank Vanderlip. Finanţarea bolşevicilor de Wall Street era intermediată de bancă suedeză „NYA Banken”, condusă de bancherul promarxist Olof Aschberg.

  Apreciază

  Comentariu de Magda | 09/07/2017 | Răspunde

 5. Dolari pentru revoluţii
  La începutul secolului XX, Andrew Carnegie a finanţat un plan secret prin care guvernele statelor importante să fie „comunizate”. Adică trecute, economic, la forma „monopolismului de stat”. Controlat de „bancherii internaţionali” de pe Wall Street, sistemul „monopolismului de stat” le-ar fi permis acestora să trateze economic şi financiar direct cu guvernele impuse de ei prin „revoluţii”. În 1905, acest sindicat al „bancherilor internaţionali” – sindicat numit, la vremea aceea, la New York, „Trust of money” („Trustul banilor”) – şi Iacob Schiff au finanţat „duminică sângeroasă” de la St. Petersburg. Revoluţie condusă de un agent al Ohranei (poliţia secretă rusă), Părintele Gapon, şi încheiată cu un eşec. „Trustul banilor” – mai ales „Guaranty Trust” al lui J.P. Morgan – a finanţat revoluţia lui Pancho Villa din Mexic, în urma căreia SUA au luat de la Spania un vast teritoriu.

  Apoi, există o documentaţie vastă privind implicarea „bancherilor internaţionali” în revoluţia lui Sun Yat-sen. Charles B. Hill, care conducea trei filiale ale lui „Westinghouse”, a tratat direct cu Sun Yat-sen aspectele financiare ale revoluţiei chineze.

  Apreciază

  Comentariu de Magda | 09/07/2017 | Răspunde

 6. Mai târziu, în 1917, acelaşi Charles B. Hill a folosit filiala „Westinghouse” din Rusia pentru a-i finanţa generos pe bolşevici. În 1923 – când URSS şi-a creat prima bancă internaţională „Ruskombank” – asociatul lui J.P. Morgan, bancherul suedez Olof Aschberg, a devenit Preşedintele băncii sovietice. Iar Max May, vicepreşedinte la „Guaranty Trust” (J.P. Morgan), a preluat funcţia de director al „Ruskombank”. Primul ambasador sovietic în SUA – Ludwig Martens – a fost susţinut financiar de „Guaranty Trust” al lui J.P. Morgan.

  Manevrele bancherilor
  Prin aceste manevre, „bancherii internaţionali” de pe Wall Street urmăreau să instaureze în Rusia un guvern care să practice „monopolismul de stat”. Astfel că înţelegerile directe cu guvernul sovietic să le garanteze „bancherilor internaţionali” exploatarea pe termen cât mai lung – şi cu garanţii guvernamentale – a fabuloaselor bogăţii ale Rusiei. „Bolşevismul” a fost prima formă de „globalizare” prin crearea unor structuri supranaţionale. Cominternul nu este altceva decât „bunicul” Uniunii Europene.

  Un cont pentru „tovarăşul Troţki”
  La 21 septembrie 1917, o telegramă de la Stockholm anunţa oficial deschiderea unui cont curent la „NYA Banken” „pentru acţiunile tovarăşului Troţki”. Iată textul:
  Stockholm, 21 septembrie 1917, Domnului Rafael Scholan
  Stimate tovarăşe,
  Casa bancară Warburg, în urma unei telegrame trimise de preşedintele Sindicatului Renano-Westfalian a deschis un cont curent pentru acţiunile tovarăşului Troţki. Un avocat, probabil domnul Kestroff, a primit muniţii, al căror transport, împreună cu banii, l-a organizat. Şi căruia i se va da suma cerută de tovarăşul Troţki.

  Apreciază

  Comentariu de Magda | 09/07/2017 | Răspunde

 7. Îmbrăţişări frăteşti Furstenberg
  „Tovarăşul Troţki”, cel la care se referă telegrama, se numea în realitate Leiba Davidovici Bronstein şi era fiul unui negustor originar de lângă Elisabetgrad (Krivoirog – Ucraina). Era însurat cu fiica bancherului Jivtovski, cel care îl pusese în legătură şi cu cercurile bancare de pe Wall Street. În primul rând, cu Iacob Schiff, preşedintele băncii „Kuhn, Loeb & Co”. Iacob – Henry Schiff, născut în 1847 la Frankfurt pe Main (Germania), emigrase în 1865 în America, unde va reuşi, datorită talentului sau financiar, să ajungă în fruntea „Kuhn, Loeb & Co”. Cea care va finanţa reconstrucţia căilor ferate din America („Union Pacific”), folosind mâna de lucru ieftină, chineză.

  Jacob Schiff
  În 1904-1905, firma „Kuhn, Loeb & Co” a finanţat Japonia în războiul contra Rusiei, permiţând astfel Japoniei să obţină o victorie care a destabilizat serios Imperiul Rus. Prizonierii ruşi au fost preluaţi apoi de la japonezi de Schiff, iar o parte dintre aceştia, antrenaţi pe un teren aparţinând lui Standard Oil (SUA), îl vor însoţi pe „tovarăşul Troţki” atunci când acesta va reveni de la New York în Rusia, în 1917, la bordul vasului „Cristianja”.

  Triumful bolşevismului în Rusia
  Din 1916, Iacob Schiff devine principalul conducător al operaţiunii de implantare a bolşevismului în Rusia. Nepotul său, John Schiff, estima în „New York Journal American” (3 februarie 1949): „Bătrânul a cheltuit circa 20.000.000 de dolari pentru triumful final al bolşevismului în Rusia”. O sumă imensă la acea vreme.

  Apreciază

  Comentariu de Magda | 09/07/2017 | Răspunde

 8. Prima revoluţie din Rusia avusese loc, de fapt, în februarie (martie) 1917, sprijinită de G. Buchanan – ambasadorul Angliei la Petersburg – şi avusese un caracter paşnic. Urmărise, între altele, instaurarea în Rusia a unei monarhii constituţionale: ţarul urma să fie controlat de Duma (parlament). Guvernul provizoriu constituit atunci îi cuprindea, între alţii, pe prinţul Lvov, pe istoricul Miliukov şi pe avocatul (social-democrat) A.F. Kerenski. Guvernul provizoriu – de comun acord cu Ţarul Nicolae al II-lea, care abdicase – a propus fratelui acestuia, Marele Duce Mihail, să-i urmeze la tron tarului.
  Marele Duce se bucura, în februarie (martie) 1917, de sprijinul soldaţilor, ţăranilor, muncitorilor, ca să nu mai vorbim de clasă conducătoare a Rusiei. El a declinat însă propunerea. Troţki a recunoscut mai târziu, în 1922, într-o scrisoare către S.R. Mstislaviski că: „Revoluţia (din februarie) ne-a surprins în plin somn, că pe fecioarele nebune din Evanghelie”.

  Apreciază

  Comentariu de Magda | 09/07/2017 | Răspunde

 9. Revolutia Octombrie 2Adevărul este că la data veritabilei revoluţii – cea din februarie 1917 – corifeii „revoluţiei” bolşevice din octombrie erau aproape toţi – bine mersi – în Occident: Troţki la New York, iar Lenin ori Zinoviev în Elveţia. Prin refuzul Marelui Duce Mihail de a prelua puterea în Rusia începe ceea ce istoricii numesc perioada de „dvoevlastie” („dualitate a puterii”) dintre „Comitetul provizoriu al Dumei” (proaspăt constituit) şi „Comitetul executiv provizoriu”. Ceea ce va afecta, treptat, deciziile şi autoritatea guvernului provizoriu.
  Bolşevicii, aflaţi atunci aproape toţi în Occident, au „mirosit” momentul favorabil. Dar nu numai ei, cum vom vedea: bancherii de pe Wall Street, interesaţi de bogăţiile enorme ale Rusiei – şi din motive strict militare Germania – sunt cele două forţe care vor facilita bolşevicilor accesul la putere.

  Apreciază

  Comentariu de Magda | 09/07/2017 | Răspunde

 10. Consilierul lui Wilson
  Eminenţa cenuşie care a făcut posibilă reîntoarcerea lui Troţki în Rusia din SUA a fost unul dintre cei mai importanţi masoni de stânga ai secolului XX: colonelul Edward Mandel House (în realitate nu era colonel, aşa i se spunea). Fără să intrăm prea mult în detalii, este totuşi cazul să menţionăm că preşedintele american Woodrow Wilson, reales prin diverse manevre în 1916, a fost permanent vidat politic de House, un apropiat al comunităţii bancherilor de pe Wall Street, mai ales al băncii „Kuhn, Loeb & Co”. Preşedintele Wilson însuşi recunoştea: „Domnul House este a doua mea personalitate. El este celălalt ego. Gândurile lui şi ale mele sunt aceleaşi”.

  House, un marxist, scrisese, încă din 1912, un roman profetic, „Philip Dru, Administrator”, în care personajul principal, Philip Dru, încerca să instaureze în lume „socialismul aşa cum l-a visat Karl Marx”. Ce-i drept, impozitul pe venit şi ideea de banca centrală fuseseră propuse chiar de Karl Marx în „Manifestul Partidului Comunist”, manifest inspirat de programul „Lojei Iluminaţilor” al lui Weishaupt. Din cele zece puncte ale „Manifestului Partidului Comunist”, punctul al doilea prevedea „un impozit gradat pe venit”, iar punctul al cincilea – „centralizarea creditului în mâinile statului prin intermediul unei bănci naţionale cu capital de stat şi monopol exclusiv”.

  Apreciază

  Comentariu de Magda | 09/07/2017 | Răspunde

 11. Încă înainte de intrarea SUA în război („provocată” prin incidentul cu vasul „Lusitania”, scufundat de un submarin german, cu 128 de americani morţi), ancheta şi Preşedintele Wilson ascunseseră faptul că „Lusitania” transporta 6 milioane de cartuşe la bord pentru Anglia, în timp ce SUA se declaraseră, oficial, în neutralitate. Colonelul House negociase un acord secret cu Anglia, garantând participarea SUA la război.

  În 1917, tot House a format la New York grupul „The Inquiry”, care a eleborat planurile acordului de pace din 1919. Douăzeci de membri ai grupului l-au însoţit apoi pe Preşedintele Wilson la Paris, la Conferinţa de Pace. Printre aceştia, House, bancherii Paul Warburg şi Bernard Baruch. Celebrul punct al Conferinţei – „asociaţia generală a naţiunilor”, din care s-a născut Liga Naţiunilor – a fost tot ideea lui House. Ulterior, House va deveni consilierul lui F.D. Roosevelt.

  Apreciază

  Comentariu de Magda | 09/07/2017 | Răspunde

 12. În 1917, după evenimentele din februarie (martie), House, susţinut de bancherii Iacob Schiff şi Paul Warburg – îl expediază pe Troţki cu un grup de 276 de oameni instruiţi, la bordul vasului „Cristianja” în Rusia, cu misiunea de a-i aduce la putere pe bolşevici.
  Un incident este semnificativ: arestat în portul Halifax de către autorităţile canadiene că „anarhist” (3 aprilie 1917), Troţki va fi eliberat urgent la intervenţia personală a colonelului House. Fratele bancherului american Paul Warburg, anume Max Warburg – care era şeful serviciului secret militar german – îl expedia pe Lenin cu un grup de bolşevici, care parazitau de ani de zile în Elveţia, în Rusia. Într-un tren special („vagonul plumbuit”), în scopul de a organiza la Petersburg o lovitură de stat care să scoată Rusia din război. Bolşevicii urmau apoi să încheie rapid o pace separată cu Germania.
  Germanii il considera si acum pe Marx economistul lor nr.1”

  Apreciază

  Comentariu de Magda | 09/07/2017 | Răspunde

 13. Cred ca important este ce a adus bolsevismul in Russia. Daca aceasta forma de organizare statala, comunismul, a fost benefica pentru poporul Uniunii Sovietice . Azi , Putin este abuziv, autoritar ? Da, este, dar russii , in marea lor majoritate, il prefera, il accepta, il aproba, experienta Eltin a fost rea, infricosatoare. Care sunt azi cei mai buni presedinti pentru popoarele lor ? nu cumva Putin pentru Russia si Xi pentru China ?

  Apreciază

  Comentariu de doruoradea | 25/10/2019 | Răspunde

  • Rușii au iubit întotdeauna conducătorii care au anexat la țara lor alte țări și popoare, pentru că au fost crescuți și educați în Școală și de Biserica Ortodoxă dar mai ales de propaganda imperială în spiritul menirii lor ”sfinte”de a cotropi alte popoare.
   V.Putin nu este altceva decât un continuator al acestei politici.
   Se observă cu ușurință că majoritatea poporului rus este dispus să sacrifice viața fiilor săi pentru a putea jefui și cotropi alte popoare, iar când se reușește asta , propaganda le bagă în cap că ”au eliberat” popoarele respective.
   Așa au ”eliberat” rușii Finlanda, Polonia, Țările Baltice, Basarabia, Georgia, Armenia,Azerbaidjan ș.a., iar mai recent Crimeea și estul Ucrainei, Osetia de sud, Abhazia.
   Bolșevismul a fost atât de ”benefic” încât a lăsat în urmă zeci de milioane de morți considerați ”contrarevoluționari”în Urss și în întreaga lume , milioane de morți prin înfometare în Ucraina (Golodomorul, Basarabia,Rusia, România și în alte părți.

   Îți propun să urmărești cu atenție un film care îi umple de isterie pe puținii comuniști rămași și mai ales pe extremiștii imperialiști ruși de azi.
   Ciudat, dar filmul e din ce în ce mai greu de găsit pe youtube…

   Vizionare cu folos!

   Apreciază

   Comentariu de cersipamantromanesc | 26/10/2019 | Răspunde


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: