CER SI PAMANT ROMANESC

Cuvant despre noi, romanii

Cugetări celebre – Astăzi, inegalabilul om politic Marian Vanghelie. VIDEO


 

 

 

Imagini pentru perlele lui vanghelie

Motto:

 

„Nu incerc sa fiu nici Tony Blair, nici Adrian Nastase. Eu incerc sa fiu Vanghelie si cred ca reprezint ceva aparte. Sunt multumit de ce-am facut. Sunt bun, dar sunt si-al dracului. Şi nu mi-e frica nici de Năstase, nici de Băsescu. Ma bat cu amandoi odata”.

 Nu ma intereseaza faptul ca la scoala copiii ii spun lui fiu-meu ca “taica-tu e un prost”, intr-un final o sa spuna ca are un tata care a lasat ceva in urma”. 

Marian Vanghelie

Un politician neinstruit, dar cu priză la public, întreprinzător şi prosper, Daniel Marian Vanghelie (n. 28 februarie 1968, Bucureşti), are în spate 15 ani de politică, toţi în PSD, patru mandate de primar de sector şi încă o candidatură la Primăria Capitalei.
S-a născut în Bucureşti, într-o familie modestă. Pe vremea când era elev, tatăl său, de origine evreu, a plecat în Israel, ca să se ocupe de afaceri, şi l-a lăsat în grija mamei care lucra la o cantină.

A copilărit pe un maidan din Ferentari, dar spune ca nu este rom, asa cum l-a prezentat presa.

„Provin dintr-o familie normala, mai degraba saraca, din cartierul Ferentari”, povesteste Vanghelie. „Am un frate vitreg pe nume Paul”.

Tatal sau  „a divorţat de mama cand eram mic si a emigrat in Israel. Astazi este om de afaceri acolo”, adauga Vanghelie.

Candidatul PSD la Primăria Capitalei a început să lucreze de la 14 ani într-un atelier de marochinărie, pe care a ajuns să îl conducă după doar 4 ani.

La vârsta majoratului, Vanghelie s-a căsătorit cu Charlotte, pe care a cunoscut-o in adolescenta, si au un baiat, Alexandru.

In 2011, s-a despărţit de Charlotte şi s-a cuplat cu deputata PSD Oana Mizil, nepoata cunoscutului politician comunist din epoca Ceauşescu…

Imediat după Revoluţie şi-a deschis 12 consignaţii.

În 1991 a devenit preşedintele Agromet Periş, iar în 1993 şi-a deschis firma SC Vanghelie SRL. Marian Vanghelie a intrat în PDSR în 1993 şi a promovat de la vicepreşedinte la sectorul 5 până la funcţia de preşedinte al organizaţiei Bucureşti, în 2007.

Ajuns primar, Vanghelie incearca sa dea bacalaureatul la Liceul agricol “Cezar Nicolau” din Branesti, dar este eliminat din examen dupa ce e prins cu niste copiute. Varianta oficiala a lui Vanghelie este ca nu s-a prezentat la examen.

A mai incercat sa dea Bac-ul, la Liceul “Mihail Kogalniceanu”, din Snagov, şi a reuşit, la 33 de ani, sa-şi obţină diploma, iar apoi s-a înscris la două facultăţi particulare – de drept şi ştiinţe economice, la ultima renunţând din lipsă de timp.

În 2004, Adrian Năstase l-a înlocuit de la conducerea organizaţiei sector cinci din cauza unor dosare de corupţie, iar el s-a autosuspendat.

După ce procurorii au decis neînceperea urmăririi penale, Vanghelie a candidat din nou la primăria sectorului cinci ca independent şi a câştigat din primul tur.

În 2005, a candidat fără succes la primăria capitalei. La congresul din 2006 a fost ales cu o majoritate zdrobitoare şeful PSD Bucureşti.

Vanghelie este unul dintre social-democraţii care i-a criticat dur pe mulţi dintre liderii partidului şi face parte din grupul celor care s-au opus revenirii lui Adrian Năstase în conducerea PSD.

La 6 aprilie 2015, Vanghelie a fost suspendat din funcţia de primar, fiind arestat preventiv pe motive de corupţie.

În prezent „primarul care este” Marian Vanghelie are în continuare probleme cu justiţia, aşteptându-şi sentinţa în mai multe dosare.

 

Vanghelisme

 

 

Învăţăm toată viaţa şi murim toţi ca proştii. Funcţia mea este Marian Vanghelie.

 
 Deci prezenta mea e datorita starii Bucurestiului in care ne aflam.

 Bordurile de 20 de milioane de euro pe mine nu m-a convins.

 Din banii aia construia 800 de apartamente de 2 camere sau 40 de gradinite, ca avem un deficit de 10.000 de copii.

 In ultimii cinci ani este anormal sa mergem cu masinile si cu transportul in comun care mergem 

 Poate nu am in spatele meu o activitate profesionala foarte mare, dar cred ca, prin ce am demonstrat la Sectorul 5, faptul ca i-am capacitat pe cetatenii Sectorului 5, batându-ma pe de o parte cu echipa domnului primar general de atunci Băsescu si cu o parte din echipa PSD care am avut o serie de probleme cu ei si care au vrut sa ma elimine… 

  
Gigi Becali este un om uman.

Sunt complicat… Si eu vă rog să fiţi toţi complicaţi, dar să fim eficienţi că, dacă suntem complicaţi şi nu suntem eficienţi, degeaba suntem complicaţi.

 
Cine nu are loc de mine… nu mă interesează… să se înghesuieşte!  

Soarta mea a fost hotărâtă de destin.

 

Eu am să-l scot pe Gigi Becali din politică, pentru că Gigi Becali m-a scos pe mine din sărite.

 

Sunt atât de nervos şi de supă­rat, încât nu vorbesc decât adminis­trativ.

 

Gigi Becali este un om uman

 

Deci mănânci, exişti.

 

Şi-ntr-un pom dacă mă puneţi, eu am puncte de vedere.

Am auzit nişte băieţi simpatici aseară, pe la televizor şi îi trimit să se ducă dracu’ la muncă sau să citească câteva almanahe, să vadă exact ce înseamnă şi ce poate să cuprindă un capitol bugetar..

 

 La PSD Bucureşti nu poate fi un pămpălău, te ejaculează imediat!

 
 
Chiar dacă n-am două sute de kile, când m-apăs, m-apăs rău pe oricine.

 

Ca şi prieten cu Sorin Oprescu, mă doare vizavi de atitudinea pe care a avut-o Sorin Oprescu. 

 

Nu există fiinţă umană, fie că locuieşte în Africa, în Asia sau în Rahova, care să nu fi văzut un film, să nu fi rupt o floare, o fată sau un băiat, după cazul care este fiecare.

 

Sumele alocate transportului în comun sunt infirme.

 

 Vocea mea se va face auzită oriunde. Şi pe sub apă.

 

 

Imagini pentru perlele lui vanghelie

 

 

Tre sa vedem cum putem sa rezolvam o parte din problemele romanilor si nu cu asemenea formule de a spune ce tre sa invete romanii si unde gasesc pe goagal, gagal cum, gugal gagal gulgal asa.

Unde găsim păpădia, unde găsim nu ştiu ce, şi unde ne interesăm de Herodot.

 


Nu sunt atent la exprimare, dar promit sa fiu.

 

 

 

Publicitate

23/06/2017 - Posted by | LUMEA ROMANEASCA | , , , , , , , , , , ,

Niciun comentariu până acum.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: