CER SI PAMANT ROMANESC

Cuvant despre noi, romanii

ROMÂNIA E VÂNDUTĂ PE DEGEABA ŞI NU DE AZI DE IERI …VIDEO


 

 

Imagini pentru vânzarea româniei photos

VÂNZAREA PLANIFICATĂ PE DEGEABA A ROMÂNIEI

 

Constituţia României ne spune la articolul 136: „Bogăţiile de interes public ale subsolului, spaţiul aerian, apele cu potenţial energetic valorificabil, de interes naţional, plajele, marea teritorială, resursele naturale ale zonei economice şi ale platoului continental, precum şi alte bunuri stabilite de legea organică fac obiectul exclusiv al proprietăţii publice”.

La rândul ei, Legea 544/2001 spune că : „Accesul liber şi neîngrădit al persoanei la orice informaţii de interes public constituie unul dintre principiile fundamentale ale relaţiilor dintre persoane şi autorităţile publice, în conformitate cu Constituţia României”…

Cu toate acestea, când presa a cerut Agenţiei Naţionale pentru Resurse Minerale (ANRM) detalii despre licenţele primite de firmele străine pentru exploatarea aurului şi a altor rezerve naturale pe teritoriul României, i s-a răspuns că:

„Informaţiile solicitate nu se încadrează în categoria informaţiilor de interes public. Sunt documentaţii care fac parte din categoria informaţiilor clasificate”.

România nu mai are de 22 de ani capacitatea industrială de a exploata aceste zăcăminte, pentru că industria extractivă și cercetarea în domeniu au fost distruse în mod deliberat.

În decembrie 1989 România nu mai avea nicio datorie externă.

De atunci, lucrurile s-au schimbat.

Din 2005, România nu mai scoate niciun gram de aur din minele sale.

Motivul oficial: zăcămintele sunt epuizate.

Cu toate acestea, în timp ce oficialii români susțin că nu mai avem rezerve de aur, străinii fac descoperiri șocante.

Firme occidentale au descoperit la noi metal prețios în valoare de zeci de miliarde de dolari, acolo unde statul român a închis minele, pe motiv că sunt secate.

Sub ruinele fostelor companii de exploatare, devastate de hoți, sunt munți de aur pur. Cei care au lucrat în minierit, spun că îndustria a fost falimentată pentru că au existat înterese interne și externe.

Totuşi, 8 firme străine au primit licenţe de exploatare în zonele „epuizate”, care s-au dovedit a fi foarte bogate: conţin aur în valoare de 54 miliarde euro.

Explicaţia: „Au avut hărţile geologice ale statului român”. Au avut acces la acele informaţii despre care ni se spune că fac parte din categoria informaţiilor clasificate secrete de stat.

 România nu mai are capacitatea industrială de a exploata uriașele rezerve naturale ce ne-ar scoate din marasmul economic, dar își mai aduce aminte cineva când și CINE a semnat documentele internaționale care acordă exploatarea acestor resurse unor firme particulare, statul român având un beneficiu de doar 4%!?  (Da, ați citit bine! Din tot ce se exploatează și se va exploata din subsolul țării, inclusiv din subsolul Mării Negre, România beneficiază de doar 4%!) .

Vă aducem aminte noi: Aceste documente, agreate de FMI, au fost semnate de Radu Berceanu, Ministrul industriei și comerțului în Guvernul Mugur Isărescu, care a guvernat România în perioada 22 decembrie 1999 – 28 decembrie 2000.

Pe timpul lui Ceauşescu, se scoteau între 14 şi 20 de tone de aur pe an, dar după 1990  extracţia a scăzut dramatic, iar în 2005, minele au fost sigilate.

Oficial, s-a spus că sunt epuizate. Un eveniment interesant s-a petrecut în anul 2000, când Banca Naţională (condusă de facto tot de Mugur Isărescu, chiar dacă era prim-ministru) a refuzat să mai cumpere aur de la minele româneşti pe motiv că nu poate avea o rezervă de metal preţios mai mare de 15% din tot ce înseamnă rezervă valutară.

Cum aceste mine nu aveau voie să vândă metalul extras decât Băncii Naţionale, așa cum era de așteptat, au dat faliment.

 Dacă vechile firme româneşti care se ocupau de metalul preţios au dispărut, în locul lor au venit, în mod ciudat, 8 companii străine care au cerut în concesiune parcele pentru prospecţiunea şi exploatarea zăcămintelor de aur, tocmai unde acestea se terminaseră.

Ştefan Marincea, preşedintele Institutului Geologic Român, a declara la data respectivă că în ţara noastră mai sunt zăcăminte în valoare de cel puţin 54 miliarde dolari.

Alte estimări spun cel puţin 100 miliarde. Statul, prin reprezentanţii săi, Isărescu și Berceanu, a ştiut perfect ce dă în concesiune firmelor care jecmănesc rezervele strategice ale României.

Un alt studiu recent asupra exploatării zăcămintelor de aur din România arată că ne situăm în elita mondială a metalelor preţioase. „Ocupăm locul 5 în lume la extracţie în decursul istoriei”, a spus prof. dr. Gheorghe Popescu de la Facultatea de Geologie Bucureşti, autorul cercetării.

Cu toate acestea, România mai are 6.000 de tone de aur în zăcăminte. Cât înseamnă asta? Dacă ne raportăm la cursul BNR de vinerea trecută, când un gram de aur a fost 180 lei,valoarea totală a zăcămintelor este de aproximativ 250 miliarde euro!

Am putea fi una dintre cele mai bogate țări din lume. Am putea fi prima din Europa în exploatarea aurului. Am putea să ne plătim de trei ori datoria către FMI. Dar n-o facem. De ce? E secret de stat.

Şi asta, în condiţiile în care poporul român se luptă cu sărăcia şi cu nesiguranţa locurilor de muncă!

Conform Legii minelor din vremea lui Isărescu, modificată în 2009 sub guvernarea lui Emil Boc, România primeşte din partea companiilor care exploatează bunurile subterane o redevenţă de doar 4% din tot ce se extrage.

Adică, dacă se câştigă 100 de milioane de euro din extracţia aurului, statul încasează doar 4 milioane, restul mergând la firma care exploatează mina !

De menţionat este faptul că în Africa de Sud redevenţa pentru aur este de 20%!

Sursa: http://www.romanialeaks.org/2012/02/dovada-faptului-ca-regimul-basescu-duce.html

 

 

15/06/2017 - Posted by | LUMEA ROMANEASCA | , , , , , , , , , , , , , ,

Un comentariu »

  1. A republicat asta pe radupopescublog.

    Apreciază

    Comentariu de Radu | 16/06/2017 | Răspunde


Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.