CER SI PAMANT ROMANESC

Cuvant despre noi, romanii

Lituania începe construirea unui gard metalic de 130 de kilometri la frontiera cu Rusia. VIDEO


CRIZA REFUGIAȚILOR. Letonia construiește GARD CU SENZORI la ... - miscareaderezistenta.ro

 

 

 

Va fi ridicat un gard la graniţa UE şi a NATO cu Rusia lui Putin

 

Lituania a început în data de  5 iunie 2017, construirea primului segment al unui gard metalic lung de 130 de km., în vecinătatea regiunii ruse Kaliningrad, în zona oraşului Ramoniskiai, scrie agentia France Presse, citată de Agerpres.

Un comunicat al Serviciului de frontieră lituanian, a precizat că lungimea primului tronson al acestui gard va avea o lungime de 44,6 km.

Kaliningrad este o exclavă rusească puternic militarizată, situată la Marea Baltică, vecină cu Polonia şi Lituania, ambele ţări membre ale  NATO şi UE.

 

 

 

Imagini pentru gard la frontiera lituaniei cu rusia map

 

Având în vedere situaţia din regiune, politicienii lituanieni, de comun acord cu responsbilii NATO şi ai UE, şi-au dorit o barieră care să întărească frontiera cu Rusia , o ţară devenită din ce în ce mai provocatoare şi mai agresivă.

În fapt, aceasta nu este prima acţiune defensivă a Lituaniei

În 2014, imediat după invadarea de către Rusia a Crimeei,această ţară a reintrodus recrutarea în rândul forţelor sale armate şi a crescut bugetul apărării la 2% din PIB.

La ceremonia de începere a lucrărilor pentru ridicarea acestui zid, a participat ministrul lituanian de interne, Eimutis Misiunas, care a declarat că această construcţie va putea împiedica „provocările de frontieră”, adăugând că „Gardul nu va opri tancurile, dar va fi astfel construit încât escaladarea lui să fie dificilă”

Acesta va avea o înălţime de 2 metri, va fi dotat cu camere de supraveghere de ultimă generaţie şi cu drone şi va străbate două districte lituaniene până la confluenţa cu râul Nemunas, care este o barieră naturală între această ţară baltică şi regiunea Kaliningrad, unde se află o mare bază navală rusească la Marea Baltică.

Costurile totale estimate ale proiectului vor fi în cea mai mare parte suportate de Uniunea Europeană, care va contribui cu 25 de milioane de euro, partea lituaniană urmând să achite numai 3,6 milioane.

 

Gardul va fi finalizat până în luna decembrie a acestui an.
Motivele luării acestei decizii sunt atât economice (menite să stopeze contrabanda), cât şi geopolitice, vizând întărirea frontierei externe a UE, a ţinut să sublinieze pentru Agenţia France Presse oficialul lituanian.

De asemenea, aceasta este o măsură de reducere a migraţiei ilegale, menţionează site-ul Agenţiei  Associated Press.Preşedinta Lituaniei, Dalia Grzbauskaite, a ţinut la rândul său să sublinieze că ţara sa „are nevoie de toate mijloacele pentru apărare şi descurajare”. 

Responsabilii Alianţei Nord Atlantice au precizat din nou că se doreşte ca organizaţia să fie pregătită pentru a înfrunta subversiunile părţii ruse, iar prezenţa trupelor NATO în Lituania are un caracter strict defensiv.

Oficialităţile Federaţiei Ruse au avut până acum doar comentarii ironice în legătură cu acest proiect.

Anton Alikhanov, guvernatorul interimar al regiunii Kaliningrad, a ţinut să spună că în zona păstorită de el „funcţionează o minunată fabrică de cărămidă „, iar dacă „vecinii noştri lituanieni vor să construiască un gard, suntem gata să le oferim materialul necesar”.

 

 

CITIŢI MAI MULT ACCESÂND : 

 

http://ro.blastingnews.com/international/2017/06/va-fi-ridicat-un-gard-la-granita-ue-si-a-nato-cu-rusia-lui-putin-001753069.html

 

 

 

 

 

 

Reclame

07/06/2017 - Posted by | POLITICA | , , , , , , , ,

Niciun comentariu până acum.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: