CER SI PAMANT ROMANESC

Cuvant despre noi, romanii

Liderul românilor din Bulgaria a cerut azil politic în România. VIDEO


 

 

Cererea de azil politic a liderul românilor din Bulgaria, Dr. Ivo Gheorghiev, lider al Organizației Uniunea Etnicilor Români din Bulgaria.

Acesta a trimis conducătorilor statului român un Memoriu prin care solicită azil politic în România.

Potrivit corespondentului Romanian Global News din Vidin, liderul  etnicilor români de la sud de Dunăre, Ivo Gheorghiev, a declarat că este persecutat şi că i s-au înscenat procese aranjate de serviciile de securitate bulgare, pentru ca el să renunţe la lupta sa pentru recunoaşterea drepturilor celei de-a doua minorităţi ca mărime din Bugaria, minoritatea română.

Situaţia românilor din Bulgaria

Problema minorităţi româneşti din Bulgaria şi  numeroasele abuzuri pe care românii le suportă din partea statului bulgar nu este destul de cunoscută la Bucureşti.

Românii din Bulgaria nu sunt recunoscuţi ca minoritate naţională, ci doar ca grup etnic, neavând astfel dreptul la educaţie în limba lor în şcoli de stat şi nici la biserici proprii.

Statul bulgar a învăţat de la cel sârb şi pentru a denatura numărul real al românilor din această ţară, îi separă pe românii de la sud de Dunăre în români, aromâni şi vlahi (după cum îşi spun românii acolo), încercând astfel să-i scoată de sub protecţia României şi de ai dezrădăcina de originile lor străvechi. 

Vlahii (românii sud-dunăreni) trăiesc în grupuri mai mari în valea Timocului, valea Dunării şi în partea nordică a munţilor Balcani.

Aromânii din Bulgaria trăiesc în partea sudică, în zone montane.Grecia la fel de capricioasă.

Din păcate, Bulgaria nu este singurul stat membru al Uniunii Europene, care are aceeaşi atitudine faţă de românii împrăştiaţi la sud de Dunăre.

Aceeaşi atitudine agresivă faţă de români (vlahi, aromâni) se constată şi în mai depărtata Grecie.

 

Aflaţi mai multe accesând 10TV.MDAutor: Sîrbu Costel-Cosmin

 

 

 

Reclame

18/05/2017 - Posted by | LUMEA ROMANEASCA | , , , , , , , , , , , ,

Un comentariu »

 1. SABAT FERICIT, ONORANDU-L CU PROFUND RESPECT PE DUMNEZEU!

  Aducandu-ne aminte de ziua Lui Dumnezeu, Sabatul, o cinstim, mergand cu profund respect la biserica, sa ne intanlim cu Dumnezeu, Domnul Iisus si sa ne plecam in rugaciune si inchinare inaintea Lui! Credinta vine in urma auzirii, iar auzirea vine prin Cuvantul Domnului Hristos. Romani 10.17. Dumnezeu ne-a facut bine, ne-a binecuvantat vietele, familiile si aducem laude si multumire Celui ce se indura de noi zi de zi! Domnul Dumnezeu lasa ungere si inviorare in Cuvant, rod bogat in Domnul Hristos si protectie in slujire si calatorie a tuturor celor ce IL slujesc!

  Studiind Cuvandul Sfand a Lui Dumnezeu, Biblia, aflam ca EL, Domnul Iisus, era dispretuit si parasit de oameni, Om al durerii si obisnuit cu suferinta, era asa de dispretuit, ca iti intorceai fata de la El, si noi nu L-am bagat in seama. Totusi EL suferintele noastre le-a purtat, si durerile noastre le-a luat asupra Lui, si noi am crezut ca este pedepsit, lovit de Dumnezeu si smerit. Dar El era strapuns pentru pacatele noastre, zdrobit pentru faradelegile noastre, (Cum noi cetatenii romani, continuu suntem strapunsi si zdrobiti psihic de comportamentul satanic al autoritatilor romanesti). Pedeapsa care ne da pacea a cazut peste EL, si prin ranile Lui suntem tamaduiti.
  Noi rataceam cu totii ca niste oi, fiecare isi vedea de drumul lui, dar Domnul a facut sa cada asupra Lui nelegiuirea noastra a tuturor. Isaia 53, 3-6.

  Cel mai deosebit , care a fost pe pamant, ca OM, a fost Domnul Iisus, si de la EL, noi pamantenii, (mai ales, care sunt pe posturi de politicieni), cu gandul la Dumnezeu, putem alege mereu ca prin mainele noastre, actiunile noastre, sa aducem numai bucurii si ajutor semenilor nostrii. Despartiti de Dumnezeu, (ca autoritatile politice romanesti), niciodata nu putem face nimic bun! Dumnezeu este Alfa si Omega, Factorul esential, inceputul si sfarsitul. Prin Domnul Hristos, ajungem la Dumnezeu! Prin Domnul Iisus, Dumnezeu, cuvintele noastre pot avea o putere de vindecare a sufletului sau dimpotriva, cum este prin politicienii romani, ne pot determina pe toti sa cadem prada dezamagirii. Un razboi in domeniul argumentarii, de cele mai multe ori, nu face decat sa ne indeparteze de Dumnezeu. Sa alegem intotdeauna cuvinte care zidesc si care ne apropie de Cer!

  Toti pamantenii, si pentru ca sunt roman, ma gandesc la romani si in special la falsii cuviosi apostoli satanici, ca numitii: Iohannis, Grindeanu, Tariceanu, Dragnea, Tudorel Toader, Basescu Traian, Dan Carmen, Pastarnac Andrea, Cuc Alexandru Razvan, Nastase Pavel, Melescanu, Berceanu, Branza Paul, Andrei Mihai, Grigore Liviu, Trandafir Razvan, Motoc Marin, Kovesi Codruta, Stanciu Livia, Tarcea Cristina, Lazar Augustin, Postelnicu Valentina, si multi alti daunatori antiumani, ca spun: Vrem sa straluceasca Soarele, Lumina Lui Dumnezeu, peste toti romanii si Romania! Nu putem sa ne abatem de la poruncile Lui Dumnezeu, pentru ca nu putem trai fara Dumnezeu nici o zi, pentru ca fiecare clipa a vietii noastre atarna de mana Lui Dumnezeu si timpul petrecut cu Dumnezeu inseamna Viata si investire pentru eternitate, inseamna binecuvantari in care Dumnezeu ne atinge cu prezenta si puterea Sa Divina! Eu, noi nu suntem de pe pamant, eu, noi nu suntem de aici de jos, tara mea, a noastra este acolo sus, eu, noi ne ducem dupa Domnul Iisus!

  Exista o scoala unde nu calificativele sunt pe primul loc, pe primul loc este scoala iubirii. Dragostea neconditionata fata de semenii nostri inseamna trepte urcate spre Dumnezeu, catre vesnicie. De aceia, obiectivul suprem al vietii noastre, trebuie sa fie cunoasterea Lui Dumnezeu! Trebuie sa alegem intotdeauna ceea ce este bine, sa ne gandim mai mult la vesnicie, si asa putem sa traim si mai frumos, daca autoritatile romanesti, IL vor accepta pe Dumnezeu, si isi vor respecta juramintele date pentru respectarea Constitutie Romaniei!
  Roada Duhului Sfant, dimpotriva, este: dragostea, bucuria, pacea, indelunga rabdare, bunatatea, facerea de bine, credinciosia, blandetea, infranarea poftelor (De a fi corupt cum sunt autoritatile romanesti). Impotriva acestor lucruri NOBILE nu este lege. Cei ce sunt ai Domnului Hristos Iisus si-au rastignit firea pamanteasca impreuna cu patimile si poftele ei. Daca traim prin Duhul, sa si umblam prin Duhul. Sa nu umblam dupa o slava desarta, intaratandu-ne unii pe altii si pizmuindu-ne unii pe alţii. Galateni 5:22-26.
  Cunoasterea venita de la Dumnezeu ne oferă certitudinea unei vieti frumos traite, motiv destul de serios, pentru care trebuie sa intelegem, ca nu trebuie sa ne lasam influentati de traditii fara sa nu le verificam! Noi toti si in special, persoanele care ocupa functii de autoritati romanesti, mereu trebuie sa ne gandim cum putem sa IL reprezentam mai bine pe Dumnezeu prin ceea ce suntem si facem, si vietele noastre, faptele noastre, de astazi, de maine si mereu, sa fie inspiratii bune, sau foarte bune pentru semeni nostrii! Amin!
  Sa auzim ca in Romania, au aparut autoritati morale si au auzit de drepturile omului a ONU, ca se munceste doar cu documente profesionale legale, si se dau salarii conform conventiilor internationale, si urmeaza sa le aplice si sa le respecte si in Romania! Amin!

  Domnul domnilor, Domnul Iisus Hristos ne-a adus singura veste buna: Leprosii, (teroristii deavoli legalizati, autoritatile romanesti satanice), in ei v-a invia LUMINA DIVINA, cum a inviat Domnul Iisus din morti, si vor trece de la teroristi deavoli legalizati, la oameni normali cu respectul pentru LEGE, pentru Dumnezeu, vor fi curatiti si in Romania nu vor mai fi SCLAVI cu documente profesionale FALSE! Sa speram ca si leprosii de la presedintie, guvern, parlament si ministerele romanesti, (in special din politie si justitie, vor lua in consideratie Proverbele 17:15, Cel ce iarta pe vinovat si osandeste pe cel nevinovat, sunt amandoi o scarba inaintea Domnului), sunt curatati de lepra raului si sunt supusi Lui Dumnezeu, respectand legile morale, Decalogul si in Romania sa nu mai fie nici un pagubit sclav cu documente (MARITIME) profesionale criminale satanice romanesti false, pedepsit la moarte prin suferinta. Amin!

  IL rog cu umilinta pe Bunul Elohim, Dumnezeu, sa ingaduie si sa inunde cu intelepciune, dragoste si prosperitate spirituala, in special, persoanele care ocupa functii de autoritati la presedintie si guvern, dupa cum scrie la Matei 5:48: Fiti deci desavarsiti, asa cum si Tatal vostru cel ceresc este desavarsit! Bunul Elohim, Dumnezeu, sa ingaduie si sa faca autoritatile romanesti sa intaleaga ca prosperitatea spirituala, este cea mai importanta PROSPERITATE, respectand Legile Morale, Decalogul.

  Iehova, Elohim, Dumnezeu sa ingaduie si sa faca autoritatile romanesti sa intaleaga ca: Casa Domnului nu este o cladire. Casa Domnului suntem noi oamenii, pentru ca Domnul prin Spiritul Lui locuieste in creierele si inimile noastre, daca il primim, si autoritatile romanesti de la presedintie, parlament si guvern, SA-L primesaca cu profund respect, Onorandu-L pe Dumnezeu, respectandu-si juramantul si legile morale! Amin!
  In Romania, obligatoriu, trebuie sa revenim la MONARHIE, Monarhia care a fost lasata de Dumnezeu pe pamant, prin regele Saul.

  Cu profunda plecaciuna, in Domnul Iisus,
  Robul Lui Dumnezeu,
  Mihai Dulgheru!

  Atata timp cat in Romania, nu se respecta nici o lege, Dumnezeu este primul Cel jignit de autoritatile romanesti pagane, satanice si criminale. De aceea, toata viata mea, doar Lui Dumnezeu, voi fi supus si voi lupta pana la moarte, sa se respecte legile si in Romania, pentru ca LEGEA, inseamna Dumnezeu si Lui Dumnezeu, trebuie sa-i aratam mereu respect profund!

  Apreciază

  Comentariu de Mihai Dulgheru | 20/05/2017 | Răspunde


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: