CER SI PAMANT ROMANESC

Cuvant despre noi, romanii

O dispută veche: Ungaria vs. România. VIDEO


 

 

S-a întrebat oare cineva de ce noi, românii,  nu avem niciun fel de legendă despre un loc care să fi  fost patria noastră străveche, aşa cum au alte popoare vecine?

Nu cumva noi, românii, trăim aici pe pământurile carpato-dunărene de la începuturile istoriei şi tocmai de aceea nu avem o legendă a originilor neamului nostru, pentru că noi … nu am venit de aiurea ca alţii?

Iată o întrebare la care nu prea ne gândim…

Ştim însă, că după ce au cotropit o sumedenie de teritorii slave, românesti şi chiar germane, pe care le-au declarat abuziv moştenire de la „Szent Istvan”, ungurii s-au trezit minoritari într-un stat himeric numit ,,Ungaria Sfântului Ştefan”.

 

 

 

Image result for iredentism maghiar photos

Foto: Harta Ungariei mari – Nagymagyarorszg – a cărei renaştere o visează de o sută de ani încoace iredentiştii unguri

 

 

Drept urmare, instinctul lor tenace de supravieţuirire prin cucerire i-a facut sa treacă rapid la o politică oficială şi ,,ştiintifică” de deznaţionalizare meticulos programată, a neungurilor, în scopul confecţionării unei naţiuni „omogene”.

Astfel conducătorii şi propaganda Ungariei au decis sa nu mai vorbească despre existenţa unor popoare în cuprinsul statului lor ci despre un singur popor, asa cum ruşii, preluându-le exemplul, aveau să treacă, ulterior, de la ,,popoarele sovietice” din vremea lui Stalin la ,,poporul sovietic”, în timpul lui Brejnev.

Numai că ungurii nu au folosit un termen abstract pentru a defini poporul ,,unic” ci unul concret, extras din propria istorie.
Prin ,,legile de maghiarizare” de după 1867, indeosebi prin aceea din decembrie 1871, a fost dezgropat numele de ,,maghiar” şi au proclamat de asemenea că în Ungaria dualistă nu mai existau unguri, slovaci, germani, croati, sloveni, romani, evrei, tigani ci …maghiari, maghiarii fiind ,,fiii patriei”, unguri, slavi, romani etc, care acceptau să înveţe limba, să-şi schimbe numele şi credinţa şi recunoşteau hotarele aşa zise ale Sfântului rege Ştefan ( Szent Istvan).

 Ar fi ca si cum noi, românii, am fi proclamat pe 2 decembrie 1918, imeediat după Unire, că în România Mare nu mai existau români, unguri, ţigani, secui şi alţii ci TRACI, tracii fiind fiii patriei care vorbeau limba tracă, adica româna şi recunoşteau hotarele din vremea regelui Burebista.

Bizar este faptul că, în deceniul pregatitor al revoluţiilor ,,spontane” din Est, au aparut şi la bulgari şi la ucraineni şi la noi astfel de teorii aberante.

 

Dar iată ce scria în urmă cu ceva timp Miodrag Stanojevic, un sârb din Vojvodina, profesor de istorie în oraşul Novi Sad, pe scurt şi foarte clar despre unguri:


Fenomenul Csibi Barna, un degenerat care îşi permite să dea foc în centrul României unei păpuşi reprezentând un erou naţional al românilor (n.r. Avram Iancu), autorităţile române ignorând acest gest.

Vă propun un exerciţiu de imaginaţie – Ce s-ar fi întâmplat dacă:
– un român ar fi dat foc la Budapesta unei păpuşi reprezentându-l pe Kosuth Lajos
– un turist german ar fi incendiat la Tel Aviv o păpuşă reprezentându-l pe David Ben Gurion (n.r. primul premier al Israelului) sau pe Golda Meir (n.r. de asemenea premier al Israelului)
– un ungur din Vojvodina ar fi incendiat la Novi Sad o păpuşă reprezentându-l pe Miloş Obilic, eroul naţional al sârbilor de la Kosovopolje.
La Meciul Steaua – Ujpest de acum câţiva ani, la intrarea în România, suporterii unguri aflaţi în tren au afişat “Transilvania aparţine Ungariei”, iar pe stadionul Steaua din Bucureşti au afişat pe un banner pe care scria: românii = ţigani.

 

Acelaşi scenariu:

– ce s-ar fi întâmplat dacă echipa Ujpest ar fi jucat la Beograd cu Partizan sau Steaua Roşie? Oare ar fi avut curajul ungurii să afişeze mesajele “sârbii = ţigani sau Vojvodina aparţine Ungariei”?

Nu, nu ar fi îndrăznit, iar dacă ar fi fost atât de tâmpiţi să o facă, în aceeaşi seară ar fi cinat în Infern.
De ce îşi permit asta în România? De ce nu îşi permit acelaşi lucru în celelalte ţări unde au minorităţi maghiare şi revendicări revizioniste, adică Slovacia, Serbia, Ucraina?

Simplu, pentru că ei ştiu (aşa cum au menţionat în “Traseul Legendelor Sătmărene)” că românii sunt “un popor paşnic, binevoitor şi primitiv” şi, completez eu, un popor “imbecil de tolerant”.

Totodată ei ştiu că slavii (din Slovacia, Serbia, Ucraina) nu sunt aşa. Şi nu îşi permit.

Afirm cu tărie că nu există nicăieri în lumea civilizată o ţară care să acorde atâtea drepturi unei minorităţi alogene cum acordă România minorităţii maghiare. Şi totuşi nu vor fi mulţumiţi niciodată, sâcâindu-vă perpetuu (ca un ţânţar în miezul nopţii) cu aceeaşi pretenţie imbecilă: autonomie.

Tupeul lor se manifestă şi prin faptul că ei consideră ca fiind similară pretenţia lor de autonomie teritorială în România cu cea a catalanilor din Spania, ignorând cu bună ştiinţă marea diferenţă: catalanii sunt băştinaşi în Spania, pe când maghiarii sunt alogeni asiatici în România.

Pe lângă “valahi puturoşi” maghiarii vă mai numesc şi “mămăligari”. Îşi permit asta în ţara voastră. Sunt derutat şi confuz, neputând înţelege cum este posibil să nu existe în rândurile poporului român, “paşnic, binevoitor şi primitiv” un profesor de istorie altruist care să explice ungurilor ABC-ul istoriei lor efemere.

Personalităţile proeminente ale istoriei lor nu au fost unguri: Matei Corvin, Petofi Sandor (Petrovici Alexandar – sârb, părinţii lui nu cunoşteau limba maghiară), Kosuth Lajos – slovac, precum şi majoritatea regilor Ungariei. În 1910 un istoric maghiar recunoaşte că doar 10% din unguri sunt urmaşii celor şapte triburi maghiare stabilite în Europa în 896, restul fiind populaţii maghiarizate de-a lungul timpului (valahi, germanici, slavi).

De fapt cum ar putea un ungur blond din zilele noastre să fie urmaşul cetelor mongoloide venite în Europa în secolul IX?

 

 

 

 

Image result for iredentism maghiar photos

 

Foto: Transivania de Nord după Diktatul de la Viena 

 

 

În 1940, în urma Diktatului de la Viena, o parte a Transilvaniei era cedată în urma presiunilor Germaniei lui Hitler, Ungariei.

Până în 1944, când acest teritoriu a redevenit românesc, ce au făcut ungurii în Transilvania?

Ce ştiau mai bine: au ucis valahi şi evrei, consideraţi rase inferioare. Gena lor asiatică i-a ajutat pe unguri să devină cei mai zeloşi executanţi ai teoriilor rasiale naziste, golind practic Transilvania de evrei.

În perioada 1940 – 1944, timp în care Transilvania a aparţinut Ungariei, populaţia evreiască de aici a scăzut cu 90%, marea majoritate fiind trimisă de către autorităţile maghiare către lagărele de exterminare naziste.

La fel s-au purtat şi în Serbia odată cu invadarea alături de germani a Iugoslaviei în 1941.

În încheiere, ca să sintetizez relaţia dintre băştinaşii valahi şi alogenii unguri, îmi îngădui un scenariu: un ungur pribeag bate la uşa unui valah. Acesta, ospitalier, îl primeşte în casă. Îi întinde masa, oferindu-i ce are mai bun în cămară.

Ungurul, în timp ce se ospătează, pune ochii pe nevasta valahului (frumoasă, bineînţeles), considerând că ar fi normal ca după ospăţ valahul să îi ofere şi un desert, adică nevasta.

Indignat de faptul că după ce s-a săturat, valahul nu-i oferă şi nevasta, ungurul îi trage o palmă zdravănă valahului şi încă una… Înainte ca mămăligarul să se dezmeticească, ungurul fuge pe uliţă strigând din toţi rărunchii: săriţi oameni buni, că mă omoară valahul, sunt o victimă!

Aşa că, valahi, fiţi înţelegători şi daţi-le şi nevasta, dar vă avertizez că nu le va ajunge. Următoarea lor dorinţă va fi casa voastră.”

Surse: http://istorie-adevarata.blogspot.ro/2009/05/unguri-secui-romani-maghiari.html

 

 

 

 

 

Reclame

17/05/2017 - Posted by | ISTORIE ROMANEASCA | , , , , , , , , ,

2 comentarii »

  1. A republicat asta pe radupopescublog.

    Apreciază

    Comentariu de Radu | 19/05/2017 | Răspunde

  2. […] O dispută veche: Ungaria vs. România. VIDEO « CER SI … […]

    Apreciază

    Pingback de meciul ungaria romania – Ponturi Fotbal 2018 | 05/03/2018 | Răspunde


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: