CER SI PAMANT ROMANESC

Cuvant despre noi, romanii

Recensământul anti-unioniștilor din Republica Moldova în anul 2017


Recensământul anti-unioniștilor din Republica Moldova anului 2017

 

Anti-unioniștii din Republica Moldova au un discurs agresiv în adresa României.

Aceștia își legitimează discursul și acțiunile prin evocarea înființării statului moldovenesc din secolul al XIV-lea, prin structura polietnică a Republicii Moldova și prin promovarea victoriei obținute de URSS împotriva Germaniei naziste în cel de-Al Doilea Război Mondial, omițând implicarea Aliaților.

 

 

panglica sfantul gheorghe

Panglica Sf. Gheorghe, afișată la unul din marșurile organizate de Partidul Socialiștilor din Moldova FOTO: Sandu Tarlev

 

Anti-unioniștii din Republica Moldova organizează contra-proteste atunci când unioniștii au manifestări stradale și de cele mai multe ori își promovează discursul în rândul vorbitorilor de limbă rusă.

Discursul anti-unionist este consolidat și de unii reprezentanți ai bisericii.

La alegerile parlamentare din noiembrie 2014, utilizând inclusiv discursul anti-unionist, PSRM a obținut 328.000 de voturi, PCRM – aproape 280.000 de voturi, Partidul Comunist Reformator – peste 78.000 de voturi, iar Blocul electoral „Alegerea Moldovei – Uniunea Vamală” a obținut peste 55.000 de voturi.

Lideri politici anti-unioniști

Vladimir Voronin, 75 de ani. A absolvit școala profesională cooperatistă din Chișinău. Ulterior a absolvit Academia de Științe Sociale de pe lângă Comitetul Central al Partidului Comunist al Uniunii Sovietice (1983) și apoi Academia Ministerului Afacerilor Interne al URSS (1991). După absolvirea școlii profesionale a lucrat șef al brutăriei din localitatea Criuleni, ulterior a fost director al Fabricii de pâine din Dubăsari. Între 1980-1989 a fost deputat în Sovietul Suprem al Republicii Sovietice Socialiste Moldovenești. În 1989-1990 a fost ministrul de Interne.

În 1998 a fost ales președinte al Partidului Comuniștilor din Republica Moldova și a devenit deputat în Parlamentul Republicii Moldova.

Din 2001 până în 2009 a fost președintele Republicii Moldova, iar din 2009 până în prezent este parlamentar.

 

 

Igor Dodon, 42 de ani. A absolvit cursurile Facultății de Economie a Universității Agrare de Stat din Moldova, precum și cele ale Academiei de Studii Economice.

Imagini pentru dodon photos

Este doctor în științe economice. Și-a început cariera ca specialist la Bursa de Valori a Moldovei, ulterior a fost președinte al Bursei Universale de Mărfuri a Moldovei.

A fost viceministru și ministru al Economiei în perioada de guvernare comunistă. Din 2009 până în 2016 a fost deputat în Parlament, iar în urma alegerilor prezidențiale din 2016 a fost ales președinte al Republicii Moldova, candidând din partea PSRM.

 

 

Renato Usatîi, 38 de ani. A absolvit Facultatea de Limbi Străine a Universității de Stat „Alecu Russo” din Bălți. A muncit supervizor la Aeroportul Internațional Chișinău, ulterior a fost inginer la combinatul de alimentație a Căii Ferate din Moldova.

Imagini pentru Renato Usatîi, photos

Din 2005 este președintele companiei ВПТ-НН din orașul Nijnii Novgorod, Federația Rusă. În 2015 Renato Usatîi a fost ales primar al orașului Bălți. Partidul Patria cu care a candidat la alegerile din 2014 a fost exclus din campania electorală. Ulterior, a preluat alt partid – Partidul Popular Republican, condus de Nicolae Andronic – căruia i-a schimbat denumirea în „Partidul Nostru”.

 

 

Mihail Garbuz, 52 de ani. A studiat la Universitatea de Stat din Moldova. Între 1991-1994 a fost antreprenor.

Imagini pentru Mihail Garbuz, photos

Din 1994 până în 2003 a lucrat în cadrul Centrului de Telecomunicații Speciale, de la funcția de specialist până la cea de șef al Centrului.

Victor Șelin, 52 de ani. A absolvit cursurile Facultății de Jurnalism din cadrul Universității de Stat din Moldova. Până în 1989 a fost jurnalist la Teleradio-Moldova, după care a început să-și dezvolte propriile afaceri.

Imagini pentru Victor Șelin,photos

Este președintele concernului „Unicon Grup”. Deține funcția de președinte al Partidului Social Democrat.

 

 

Societatea civilă anti-unionistă

 

Asociația „Patria – Uniunea Euroasiatică”, Mișcarea de tineret „Voievod”, „Urmașii lui Ștefan” sau Liga Tineretului Rus sunt printre cele mai vocale asociații anti-unioniste.

Chiar dacă mesajul Asociației „Patria – Uniunea Euroasiatică” este orientat spre Federația Rusă aceasta are trecut ca domenii de activitate „integrare europeană” pe lângă „dezvoltare durabilă, drepturile omului și societate civilă”.

 

Igor Tuleanțev, 36 de ani. A absolvit Academia economiei naționale și funcționari de stat de pe lângă președintele Federației Ruse.

A fost președintele Ligii Tineretului Rus. La alegerile parlamentare din 2014 a fost pe locul 7 pe lista Partidului „Patria”.

 

 

 

În declarația depusă atunci la CEC declarase că este temporar neangajat în câmpul muncii. Din 2012 este președintele asociației obștești „Patria – Uniunea Euroasiatică” pentru un mandat de 7 ani.

 

 

Nicolai Pascaru, 42 de ani. A obținut licența de jurist la Universitatea de Studii Umanistice din Moldova, apoi a urmat studii de master la Academia de Administrare Publică.

Imagini pentru Nicolai Pascaru, photos

A fost angajat al Detaşamentul Special de Pază în cadrul Ministerului Afacerilor Interne în perioada 1995-1998. În 2007 este ales președintele Federației naționale de luptă Voievod.

 

Dumitru Roibu, 26 de ani. A urmat cursurile Facultății de Relații Internaționale, Studii Politice și Administrative.

Din 2016 este liderul Mișcării de tineret „Urmașii lui Ștefan”, asociație care promovează moldovenismul.

 

 

 

Reclame

09/05/2017 - Posted by | DIVERSE | , , , , , ,

2 comentarii »

 1. hahaha… cu ultimul, Roibu, am discutat pe net cândva…
  Și el și alții ca el nu sunt în stare să poarte un dialog coerent și logic, ei nu deschid gura decât pentru lozinci !
  Sunt plini de ură dusă la extrem ! sunt psihotici !

  Apreciază

  Comentariu de Edi | 09/05/2017 | Răspunde

  • Eu am încercat să-i transmit pe situri moldoveneşti o serie de păreri unui alt Roibu, Vasile.
   Imbecilul ăla a trecut rapid la insulte, atunci când a văzut că nu are argumente cu care să-şi justifice aberaţiile „moldoveniste” antiromâneşti.
   O fi vreo legătură de rudenie între acesti doi „roibi”?

   Apreciază

   Comentariu de cersipamantromanesc | 10/05/2017 | Răspunde


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: