CER SI PAMANT ROMANESC

Cuvant despre noi, romanii

Ce este mişcarea #Rezist ? VIDEO


RESIST Podcast: Origin Episode

La începutul lunii februarie 2017, în România au izbucnit proteste împotriva guvernului proaspăt instalat condus de  Sorin Grindeanu, mișcări care au continuat chiar dacă mai firav, săptămâni în şir

În Bucureşti, protestatarii din Piața Victoriei foloseau simbolul „#Rezist”, pe care îl considerau  reprezentativ pentru aceste manifestații de stradă.

Acest slogan nu este însă o invenţie românească. În SUA, participanții la protestele împotriva lui Donald Trump folosesc și ei sloganul „Resist”, ca hasthag și ca simbol. 

Miscarea #Rezist este una dintre miscarile specifice ideologiei marxiste, o  ideologie malefica creata de revoluţionarul francmason Karl Marx care, impreuna cu tovarăşul său de idei, Friedrich Engels, şi-au expus ideile în celebra lucrare “Manifestul Comunist”. De aici a început dictatura criminală comunistă.

Astazi, se vorbeste despre conceptul numit “Marxism cultural” – lansat de Scoala de la Frankfurt, care s-a mutat ulterior la New York, unde reprezentanţii săi au încercat să-şi pună în aplicare planurile periculoase de schimbare a lumii prin  răsturnarea intregii civilizaţii, prin distrugerea societăţii omeneşti din interior şi creerea unei „lumi noi”, a unei Noi Ordini Mondiale şi a unui Guvern Mondial totalitar.

In Scoala de la Frankfurt activau numai radicali de stanga precum Georgy Lukacs, Herbert Marcuse, Aldous Huxley, Antonio Gramsci etc. Acesti indivizi, adepţi ai bolşevismului, s-au intrebat de ce proletarii nu accepta revoluţia comunistă ajungând la concluzia că acestia erau ataşaţi de valorile naţionale (traditie, cultură, istorie, religie).

Teoreticienii marxişti au inţeles că pentru a putea răsturna valorile naţionale, au nevoie de o alta strategie, alta decât cea clasică a revoluţiei anarhiste promovată de Mihail Bakunin.

1 3

Unul dintre simbolurile principale ale marxistilor este pumnul strâns, care simbolizează revolta proletarilor fata de burghezi şi capitalişti.

A fost Comunismul/Socialismul o ideologie pentru proletari? Răspunsul este nu! Comunismul/Socialismul s-a folosit de proletari pentru a instaura o dictatură.

Astazi, neomarxiştii, neocomuniştii, internationaliştii, anarhiştii, globaliştii se folosesc de proletari pentru a-şi pune în practică teoriile aberante, dar şi de minoritaţile de tot felul.

Socialismul/Comunismul a fost un experiment al revoluţionarilor francmasoni, plan pus in aplicare incă de la fondarea Societăţii Iluminatilor din Bavaria, o grupare condusă de Adam Weishaupt, grupare, care impreuna cu Loja Francmasonică, “Marele Orient”, a orchestrat celebra Revoluţie Franceză.

Adevarul despre mişcarea #Rezist

Mişcarea „Resist” a fost fondată de Noam Chomsky prin anii 1965-66.

Destul de rapid, aceasta a fost adoptată de mişcarea pro-avort, de cea a lui Martin Luther King, de Black Panther Party şi chiar de veteranii războiului din Vietnam, devenind rapid un reper în cultură, fiind foarte  prezentă in romanele cult ale epocii, in filmele şi în piesele dramatice.

Dupa anul 2000, această mişcare a marcat activitaţile unor organizaţii ecologiste legendare, cum este Greenpeace, precum si activitaţile şi propaganda organizatiilor LGBT.
In timp, ea a devenit manifest anti- capitalistă, alunecând către extreme marxiste şi anarhiste.

Multa lume a strigat în timpul protestelor  recente din România iar şi iar, denumirea mişcarii #Rezist, care provine din SUA, unde îşi spune în limba engleză „#Resist „.

Mulţi au fost păcăliţi şi au îmbrăţişat aceste sloganuri, pur şi simplu din spirit de turmă.

Intrebarea este dacă cei care au participat la proteste erau in cunostiinţă de cauza cu privire la ideile  pe care mişcarea „#Rezist” le promovează.

Intrebarea e mai grava pentru creştini, care dacă nu s-au informat, au părut a fi adepţii ideilor acesteia.

Cei care nu a avut timp să se documenteze inainte să imbratişeze sloganurile mişcării, ar fi bine să afle cate ceva despre idealurile sale:

– sustinerea LGBT, adică susţinerea şi promovarea în societate a homosexualilor, lesbienelor, transsexualilor;

-sustinerea ateismului;

-scoaterea creştinismului din şcoli;

-introducerea orelor de educaţie sexuală în şcoli;

-susţinerea avorturilor;

-legiferarea căsătoriilor între persoane de acelaşi sex;

-susţinerea imigraţiei musulmane în zonele creştine;

1

Desigur, feminismul militant încearcă prin toate mijloacele decapitarea familiei tradiționale.

Marșurile feministe organizate de mişcarea #Resist sunt bine cunoscute întregii planete.

Țineți minte fetele care 1își băgau cruci în cur pe la Vatican?

Ei bine, ei sunt.

În schimb, fililala România a mișcării #Rezist cu ce se ocupă?

Păi la drept vorbind, cu ce s-a ocupat întodeuna, cu sprijinirea delictului politic…

Cu sprijinul acordat DNA și președintelui. Cu anti-PSD-ismul. Ori de câte ori cineva încearcă să miște din loc construcția politică existentă (ca procurorul șef al DNA să NU mai fie numit de către președinte), tot de atâtea ori, #Rezist va ieși în stradă.

Pentru că #Rezist nu iese în stradă așa de capul lui, ci în urma unor anunțuri făcute pe rețele de socializare de către ONG-urile coordonate de același simpatic domn George Soroș.

Dacă aveți curiozitatea de a vedea rețeaua de ONG-uri şi personaje finanțate la noi de Soroș, click aici pentru celebra listă din Evenimentul Zilei.  

Foto: George Soros

Fostul director al Serviciului de Informații Externe, Cătălin Harnagea, a vorbit cu puțin timp in urma  despre puterea ONG-urilor de a destabiliza guvernele țărilor, putere despre care existau avertismente încă din 1989.

”În 89, doua think-tank-uri americane scoteau pe piață un studiu care spunea că în maxim 25 de ani, ONG-urile vor deveni mai puternice decât guvernele statelor.

Americanii au înțeles pericolul și anume că ONG-urile vor putea prelua funcțiile guvernamentale, iar politicul ar dispărea”, a spus Cătălin Harnagea.

El a arătat că în anii care au urmat, miliardarul american George Soros, un evreu originar din Ungaria, și-a extins influența in partea de est a Europei, in care multe țări abia ieșeau de sub comunism.Protestele anticorupție din România din 2017–2019 - Wikipedia

In 1991 Soros i-a dezvăluit cum reușește să-și finanțeze numeroasele ONG-uri din întreaga lume.”Mi-a spus că banii nu îi dă din buzunar. Profitul pe care îl face anual, statul american i-l deduce. Iar dacă finanțeaza ONG-uri, atunci statul american este mulțumit și nu il pune să plăteasca alte taxe. Banii pe care statul american trebuia să încaseze, Soros i-a folosit pentru rețelele pe care le vedeți”, a spus Cătălin Harnagea.

 George Soros, controversatul miliardar s-a aflat în mijlocul tuturor conspirațiilor legate de acțiunile civice din România, s-a aflat în primul avion civil care a aterizat pe Aeroportul Otopeni, imediat după Revoluție.

Informația nu a fost una secretă, ci doar uitată de opinia publică. Însuși George Soros a dezvăluit această informație, într-o apariție televizată la un post de televiziune de la noi din țară.

 

 Credeți cumva că Mișcarea #Resist are pe agenda politică doar gay-ii, lesbienele, bisexualii, transsexualii și emigrația? Nu.

Ei au luptat luni de zile și au „rezistat”si  împotriva numirii lui 1Donald Trump ca președinte al SUA.

Mai mult decât atât, nici în ziua de azi mișcarea #Resist din SUA nu și-a încheiat protestele față de Trump.

Cum nu și le-a încheiat nici în România…

 

 ONG-urile miliardarului George Soros se mobilizeaza la orice evenimente care le-ar putea periclita acţiunile, cum a fost şi în cazul alegerii preşedintelui Donald Trump, care declarase că nu este de acord cu homosexualitatea, avorturile şi alte blestemăţii de acest gen. 

În România, mişcarea are pentru început ca scop dezbinarea poporului, distrugerea creştinismului, susţinerea „libertăţii”de a practica homosexualitatea şi a altor perversiuni sexuale, încurajarea amestecurilor rasiale şi a imigraţiei musulmane şi afro-asiatice etc.

Imagini pentru mişcarea #rezist photos

Foarte interesant este ca românii care au aderat la mişcarea  #Rezist , se declara de dreapta, pro-elita corporatistă şi de regulă pro-Trump şi pro-capitalism de tip american.

Dupa toate aparenţele, între originalul american şi varianta româneasca, nu prea există legatură, dar pentru promoteri si publisheri asta nu contează.

Extrem de relevant este şi faptul că multe mesaje au fost scrise direct în limba engleză, trimiţând fie la realităţi care nu au de-a face cu spaţiul românesc, fie utilizând conţinuturi care ţin de un imaginar colectiv global.

Aşa este şi comicul enunţ: „No more Victoria’s Secrets”, unde jocul de cuvinte între palatul guvernului român şi brandul occidental de lenjerie intimă cuplează derizoriul cu atitudinea clar anti-politică.

La fel sunt mesajele de tipul: We don’t BeLiviu (cu varianta „Ai Kent Be Liviu”), toate putând fi adunate sub un „hashtag” comun: „#Rezist”.

De fapt tinerii aceştia trăiesc într-un univers anglofon şi vorbesc o limbă specifică lor şi doar ei pot înţelege umorul din spatele unor pancarte pe care scrie: „Let’s Rock this Country” ori „Only Judas Priest can break the Law. Not Dragnea!”.

Cum spuneam, cel mai relevant este modul cum o înjurătură acidă, tipic românească, a fost transformată într-o transliteraţie inteligibilă numai în limba engleză: „Fu 2 10 (fu two  ten) gură, Liviu!„.

Participanţii protestau aşa cum interacţionau pe Facebook. La fel de comică era şi  ofensa de tip new media : „Dragneo, eşti un bullshit!”, fiind vizibilă şi o pancarta care proclama: „Liberté, egalité, fuck you Liviulé”.

Vorba unuia dintre manifestanţi: „Rezist până la Untold”!

Era deja “noi” contra “ei”, ca pe stadioanele de fotbal.

Cadou pentru Ion Iliescu. De ziua lui.... - Malin Bot, pagina publică |  Facebook

Fundația condusă de un IT-ist #rezist, conectat la  rețeaua Soros

Ciprian Ciocan este directorul executiv al Fundației Comunitare Sibiu si după cum se poate observa pe site-ul respectivei organizații neguvernamentale, aceasta este finanțată și de Fundația pentru Parteneriat.

Despre această fundaţie, site-ul dcnews.ro scria în anul 2014, că ar fi fost una dintre principalele ONG-uri finanțate de miliardarul George Soros, alături de Open Society Institute, CEE Trust și Fundația pentru Dezvoltarea Societății Civile.

Soros - fundatia pentru parteneriat

De asemenea, Asociația pentru Relații Comunitare (ARC) apare și ea pe lista organizațiilor care sprijină fundația condusă de Ciocan.

Despre ARC, fluierul.ro scria în anul 2015 că beneficiază la rândul său de ajutoare (directe sau indirecte) din partea lui Soros. 

Pe lista întocmită de jurnaliștii sursei citate apare și Fundația PACT, un alt finanțator al organizației lui Ciocan.

De curând Ciocan  a declarat: „S-a spus foarte mult că oamenii doar ies în stradă și că le place doar să distrugă. Aici avem un exemplu că oamenii și construiesc, că oamenii găsesc soluții active și nu doar ies pe stradă”.

Atenție, acest activist „#Rezist”este şi unul dintre oamenii care decid cu de la ei putere ce știri sunt false sau nu!

S-a vorbit prea puţin la noi despre faptul, deosebit de grav că ONG-urile lui George Soros, susţinute de o parte a presei din România, au întocmit o listă neagră cu peste 70 de site-uri, care, in opinia lor, „dezinformează şi distribuie fake news”.

Ca sa nu vorbim romgleza, precizam ca „fake news” inseamnă „ştiri false”…

Într-adevăr, aproape 20 de IT-iști de la firme importante de profil din Sibiu s-au reunit,  într-un ”hackathon” al cărui scop este acela ca așa zisele știri false să nu se mai distribuie prin intermediul Facebook-ului, scrie Turnul Sfatului din Sibiu.

Afacerea care este, de fapt, una de cenzură a presei îl are în spatele ei conform dezvăluirilor din presa americană pe George Soros. Scopul său real este de a elimina știrile incomode pentru grupările finanțate de Soros și de stânga americană.

Digi 24 și HotNews sunt două organe de presă care susțin cenzura internetului și a facebook motivând că luptă cu așa zisele știri false promovate de unele siteuri.

Cele două entități media au susținut crearea unei liste negre a siteurilor din România în care dincolo de siteurile care dau știri tabloide și neverificate au inclus și media care nu le susține punctele de vedere.

Factual este gruparea din România care colaborează la acest proiect și care a fost creată de Funky Citizens, un ONG de pe Dâmbovița.

Recent Funky Citizens a angajat mai mulți jurnaliști pentru acest proiect.

Această grupare susține unul din proiectele dragi lui Soros: căsătoriile homosexuale. (pagina oficiala : http://www.funkycitizens.org).

Mai toți tinerii veniți la hackathhon-ul de la Sibiu purtau banderole galbene inscripționate cu moto-ul protestelor din ultimele săptămâni, ”#rezist”.

IT-iștii de la Sibiu cred că inițiativa lor va fi una cu rezultate concrete datorită ideii de ”crowdsourcing”. Altfel spus, datorită grupului mare de voluntari care vor fi dispuși să raporteze către Facebook știrile detectate drept false.

Și cu cât vor fi mai multe astfel de raportări făcute într-un timp cât mai scurt, cu atât mai repede răspândirea acestor informații va fi limitată și marcată ca atare.

”Oricine poate fi voluntar. Căci tot ceea ce trebuie să faci este să raportezi știrile ca fiind false. Nu contează că în acest grup mare se pot «infiltra» unii care vor să susțină propagarea de știri false. Pentru că nu există o unealtă prin care să marchezi știrile corecte”, explică încrezători tinerii de la Sibiu.

  Psihologul Irving Lester Janis (26 mai 1918 – 15 noiembrie 1990) de la Universitatea Yale și profesor emerit la Universitatea Berkeley, din California, faimos pentru teoria lui „groupthink”, descrie erorile sistematice făcute de grupuri în luarea unor decizii colective. 

Acesta a explicat, înca din anii ’80, care sunt mecanismele psihologice ale deciziilor consensuale care se iau în grup, ignorand semnele care îi avertizeaza pe membrii grupului ca nu sunt pe calea cea buna.

Membri grupului „rezistă” la “atacurile”realitaţii sau ale raţiunii, acţionand emoţional, gândind prescurtat, conform codului grupului.

Foarte interesant este ca, asa cum sustine Janis, grupurile uniforme, unite sub un slogan puternic sau sub controlul (vizibil sau invizibil) al unor lideri autoritari, vor pedepsi opiniile divergente.

Realitatea lumii exterioare, reale, va inceta sa mai prezinte importanta in comparatie cu lumea iluzorie creata in interiorul grupului.

Victimele gandirii de grup devin, pe nesimite, excesiv de optimiste in legatura cu rezultatele dorite si mult prea entuziaste in asumarea riscurilor, pentru ca nu concep esecul si nici realitatea contrara scopurilor si valorilor grupului.

Ceea ce din afara pare a fi un comportament bizar, ridicol sau malefic, din interior pare logic şi perfect justificat 

Pentru cei care adoptă în comun o regulă, nu mai conteaza motivul initial pentru care au intrat in grup. Consecventa îi obliga sa “meargă pana la capat”, chiar dacă asta ar insemna să intre cu 200 de km la ora intr-un zid.(Irving L. Janis, Groupthink : Psychological Studies from Policy Decisions and Fiascoes, 2nd ed., Bostin, Houghton Mifflin, 1983, p.174-197).

După protestele de stradă, a prins contur ideea înfiinţării unui nou partid politic, astfel că pe reţelele de socializare au apărut grupuri cu denumirea „Partidul Rezist” sau „Partidul Mişcarea Naţională Rezist”, care au reuşit să adune câteva mii de simpatizanţi.

Pe de altă parte, grupuri de protestatari din ţară au discutat inclusiv cu fostul premier Dacian Cioloş şi cu USR, despre variantele de implicare politică, însă colaborarea dintre tehnocraţii lui Dacian Cioloş şi USR a intrat în impas.

Formarea unui partid alternativă la actuala clasă politică este susţinută şi de filosoful Gabriel Liiceanu şi de europarlamentarul Monica Macovei.

E de sperat că acest tineret va crea în curând un partid modern, care la viitoarele alegeri va aduce lumea la vot și care va înlocui astfel cel mai anacronic și cel mai vetust partid al României”, este de părere Gabriel Liiceanu.

„Dacă le spui oamenilor: du-te la vot, trebuie să aibă şi o alternativă bună cu care să voteze. Dacă din această piaţă se naşte un partid, foarte bine. Nu ştiu numele, dar ideea în sine da. (…) Poate că e vremea lor”, a declarat europarlamentarul Monica Macovei. Întrebată dacă ar face parte dintr-un astfel de partid, fostul ministru al justiției a spus că l-ar susține total.

Un argesean a inregistrat marca #rezist si vrea sa-si faca partid

29 | aprilie | 2017 | CER SI PAMANT ROMANESC

Recent, un argeşean a inregistrat la Oficiul de Stat pentru Invenţii şi Marci (OSIM) marca #Rezist, impreuna cu logo-ul.

In plus, acesta spune ca a inceput procedurile pentru infiintarea unui partid cu acelasi nume, dupa modelul partidului „Podemos„, din Spania, infiintat la inceputul anului 2014, tot în urma unor manifestari anti-corupţie ale „miscarii 15-M”.

Partidul este însă unul de extremă stanga, faţa de miscarea de protest din Romania care se poziţionează la dreapta eşichierului politic.

In prezent Podemos are 56 din cei 350 de deputati spanioli, 20 din 265 de senatori, 5 din 54 de europarlamentari şi aproape jumatate de milion de membri, fiind al treilea cel mai mare partid al Spaniei.

Potrivit OSIM, cererea de inregistrare a marcii a fost depusa pentru opt clase de protectie, printre care si cele legate de politica, afaceri sau publicitate, scrie Ziarul Profit.

„Nu ne vor interesa actualele partide, cu exceptia USR, partid de la care aşteptăm să migreze către noi pe toţi cei nemultumiţi de ceea ce se intâmplă acolo”

Vedem aşadar că de fapt, #Rezist nu e chiar ca „fratele” mişcării #Resist din America.

Iar cei care „rezistă” la noi nu au deloc agenda celor care „resistă” în occident. Daca americanii cu #resist protesteaza contra abuzurilor a 1% din populatie, care deţine 99% din resursele şi averea lumii, românii care „#rezistă” protestează contra stângii (ceea ce e onorabil) şi în favoarea sau chiar de mână cu managerii ultra-bogaţi şi abuzivi de corporaţii care, cică, sunt şi ei anti-hoţie.

Ba mai mult, sub sloganul „#rezist” a ieşit  la manifestaţie chiar şi un fost ministru al justitiei „tehnocrat” care ştampila drepturile omului cu titulatura batjocoritoare de „lux teoretic”.

Ca la noi, la nimenea !

 Dar, totuşi, chiar nimeni nu a observat contradicţia şi nici disonanţa cognitiva? Ţinta miscarii originare era Puterea ilegitima, va mai aduceti aminte?

Cum mama dracului nu se observă că la noi este nu combatută, ci considerată benefică, puterea politică nelegitimă a serviciilor secrete aliate cu procuratura şi este tolerat amestecul unor forţe oculte din afara ţării? 

SURSE: 

  1. http://www.activenews.ro/stiri-social/Coincidenta-Protestatarii-anti-Trump-din-SUA-folosesc-acelasi-rezist-ca-si-protestatarii-anti-PSD-de-la-Bucuresti.-Mesaje-impotriva-presedintelui-SUA-in-Piata-Victoriei-141033

  2. https://www.cocoon.ro/tu-stii-ce-inseamna-miscarea-rezist-te-ai-informat-inainte-sa-pronunti-rezist-in-timpul-protestelor-chiar-crezi-ca-esti-de-acord-cu-ideile-lor-crestinii-intra-in-conflict-direct-cu-aceasta-miscar/

  3. adev.ro/ol9ql3

  4. https://www.dzr.org.ro/miscarea-rezist-o-ideologie-marxista-anarhista-internationalista/#

      6. http://www.justitiarul.ro/cine-se-afla-in-spatele-protestelor-rezist-portrete-de-tefelisti-tineretul-frumos-si-liber-de-profesie-mitingisti-i/

29/04/2017 - Posted by | LUMEA ROMANEASCA | , , , , , , , , , , , , ,

7 comentarii »

  1. Esti cel mai prost din curtea scolii cu articoulul asta. Daca tu, sau chiar orice alta persoana crede ca miscarea rezist are orice de a face cu Marxismul, inseamna ca ati trait pe planeta asta degeaba pana acuma. Nu pot sa cred ca de prost esti sau in ce hal sa ajuns sa se bata joc de oameni in varsta care nu mai au discernamant cu acest FAKE NEWS. pe bune, dute dracului cu mizeria asta.

    Apreciază

    Comentariu de Boris Francezu | 10/01/2018 | Răspunde

  2. #rezist sau nu #rezist?
    Viteza de dezvăluire a informațiilor ascunse a crescut în ultima vreme, dar nu a crescut și discernământul colectiv. Deci, dezvăluirile de urzeli din umbră nu ajung să lămurească poporul, spre a-l face să acționeze direct și la obiect, ci îl dezorientează și mai tare. S-a dovedit că mișcarea anti-psd „rezist” este susținută din afară. De unii care, iarăsi s-a dovedit, nu vor deloc binele României si al bunelor tradiții și moravuri din țara asta. Bun, și ce facem, când abuzurile puterii sunt tot mai grave, iar incultura, corupția și incapacitatea clasei politice sunt strigătoare la cer? #rezist sau nu #rezist? Aceasta e întrebarea! Istoria nu se scrie după cum vrem noi, nici după cum vor puternicii zilei. In istorie functionează #principiul terțului inclus (care a funcționat si la revolutia din dec 89 si la orice revolutie). După acest principiu lucrează bunul Dumnezeu. Ce nu poti face singur, dacă dușmanul cel mai apropiat e prea puternic, faci cu ajutorul altora, dar nu-i obligatoriu sa le urmezi calea 100% si până la capăt. Așa au funcționat mereu alianțele și asa s-a făcut întotdeauna istoria. Mai pe romaneste, hai sa scăpam de răul cel mai iminent, iar mai încolo, pentru bunele noastre intenții, ne mai ajută și Dumnezeu! Deci: #rezist sau nu #rezist? #rezist, dar pe calea mea!

    Apreciază

    Comentariu de Elena D. | 18/01/2018 | Răspunde

  3. […] 🙂 🙂 și nu în ultimul rând și numărul celor din mișcarea # rezist !!! 😦 😦 😦 https://cersipamantromanesc.wordpress.com/2017/04/29/ce-este-miscarea-rezist/ Aștept cu mare interes COMENTARIILE versus DEZAVANTAJELE aderării ROMÂNIEI la Uniunea Europeană […]

    Apreciază

    Pingback de Puncte de vedre-4( ROMÂNIA la 159 de ani de la Mica UNIRE și la 11 ani de la ADERAREA la Uniunea Europeană !!! | Alioşa | 23/01/2018 | Răspunde

  4. Al dracu, chiar ma asteptam sa gasesc un articol bun, baga-ti credinta-n cur cu conspiratiile tale si paranoia antimarxista.

    Apreciază

    Comentariu de qweqweqwe | 05/05/2018 | Răspunde


Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.