CER SI PAMANT ROMANESC

Cuvant despre noi, romanii

Pe teritoriul regiunii separatiste transnistrene a fost oficializat drapelul Federației Ruse


Drapelul Federației Ruse a fost oficializat pe teritoriul regiunii transnistrene

Drapelul Federației Ruse a fost oficializat pe teritoriul regiunii transnistrene

Pretinsul parlament al autoproclamatei republici moldovenești nistrene a adoptat astăzi, în a doua lectură, proiectul de lege prin care autorizează utilizarea tricolorului de stat al Federației Ruse în egală măsură cu actualul drapel al regiunii separatiste din stânga Nistrului.

„Drapelul de stat al Rusiei îndeamnă poporul transnistrean la o asociere durabilă cu statul rus și cu poporul multinațional din Rusia, parte a cărui sunt și cetățenii transnistreni, iar asocierea dată are o bază istorică solidă”, transmite serviciul de presă al nerecunoscutului parlament transnistrean.

De acum înainte tricolorul rusesc va fi arborat pe clădirile și întreprinderile organelor așa-zisului stat, dar și pe cele ale administrațiilor locale. Totodată, steagul rusesc va fi utilizat și în cadrul evenimentelor oficiale care se vor desfășura în regiunea separatistă.

„Arborarea drapelului național al republicii nistrene alături de cel al Federației Ruse pe clădirile autorităților de stat ar însemna consolidarea statalității transnistrene, dar și următoare etapă de integrare a regiunii transnistrene în Federația Rusă”, se arată în Nota explicativă emisă de pretinsele autorități transnistrene.

Amintim că la data de 2 martie anul curent așa-zisul Soviet Suprem al regiunii transnistrene a adoptat în prima lectură a proiectului de lege ce reglementează folosirea drapelului Federației Ruse pe teritoriul RMN ( Sursa: https://deschide.md/ro/).

Publicitate

13/04/2017 - Posted by | LUMEA ROMANEASCA | , , , , , ,

Niciun comentariu până acum.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: