CER SI PAMANT ROMANESC

Cuvant despre noi, romanii

Europarlamentara Maria Grapini l-a ridiculizat pe preşedintele Comisiei Europene, Jean Claude Junker, susţinător al unei aşa zise „Europe cu două viteze”


 

 

 

 Imagini pentru maria grapini photos

 

MARIA GRAPINI L-A RIDICULIZAT PE PREȘEDINTELE COMISIEI EUROPENE JEAN CLAUDE JUNCKER

Doamna europarlamentar Maria Grapini este un om politic capabil să spună lucrurilor pe nume într-un mod foarte clar și pe înțelesul tuturor.

Fără să bată câmpii, această demnă reprezentantă a ţării noastre în Parlamentul European l-a pus la punct pe Jean-Claude Juncker, susţinătorul unei aşa zise „Europe cu două viteze”.

Vă invit să citiți discursul extraordinar pe care l-a susținut recent această doamnă demnă de tot respectul nostru, care luptă pentru redobândirea demnității românilor într-o așa zisă „Europă cu două viteze”.

”În ce galaxie trăieşte domnul Juncker? Este Bruxelles centrul gravitaţional, soarele de pe cer?!? Europa în două viteze este un principiu medieval.

Permiteţi-mi următorul silogism: Toate statele au drepturi egale în Uniunea Europeană. Juncker este deconectat de Europa? Juncker e trecător. Europa rămâne în casa ei.

Ştiu liderii Uniunii cum au salvat barbarii Roma, o capitală capitulată de staza unui sistem corupt?

Îşi mai zice cineva franc, vizigot, ostrogot prin ţările occidentale? Cum vă permiteţi să impuneţi acest principiu dihotomic, chiar segregaţionist, al „Europei cu două viteze”?

Aţi uitat cum popoarele din estul Europei au păzit secole de-a rândul civilizaţia occidentală? Noi am apărat Viena de mai multe ori cu sacrificii de sute de mii de români.
Ce ne-a dat Viena înapoi, pe atunci buricul Europei?

Străbunicii noştri mergeau cu jalba în proţap la împărat pentru a-şi câştiga dreptul la viaţă. Cine v-a mandatat să ne jucaţi la ruleta rusească? Poate că Europa ne mai e încă datoare pentru scutul format de secole la graniţa estică a Munţilor Carpaţi.

Poate că Europa ar trebui să-şi recunoască vina pentru predarea samavolnică a ţărilor est-europene puterii sovietice.

În timp ce vestul Europei se bucura de Planul Marshall, iar în Palatul Ducal din Luxemburg şi în grădinile sale se dădeau petreceri galante, la est, europenii abandonaţi la Ialta, organizau rezistenţa în Munţi pentru a nu-şi lăsa ţările lor pradă năvălitorilor veniţi de la Est.

Poate că tihna anilor de baluri a trecut.

Dar nu puteţi huzuri în palatele domneşti dacă nu vă sunt hrănite oştile şi honvezii nu vă apără frontierele. Părinţii noştri au murit în gulagurile comuniste pentru ca noi să avem drepturi depline în Europa de astăzi.

Cine le răsplăteşte jertfa? Vreţi să mai deschideţi o nouă falie între lumea bună, a saloanelor şi lumea nouă a celor veniţi cu jalba?

 

 

 

 

Imagini pentru Jean-Claude Juncker photos

 

 

 

Sunt prea multe secole care ne unesc şi prea puţine idei de despărţire. Unii zic că domnul Jean-Claude Juncker e valetul doamnei Merkel.

Eu cred că e un simplu președinte dezinteresat și obosit care și-a început prezentarea în plenul Parlamentului că nu va mai candida la încă un mandat și aplică proverbul : după mine, potopul!” a spus europarlamentara Maria Grapini.

SURSA: https://www.dcnews.ro/juncker-demolatorul-europei-grapini-il-face-praf

Reclame

03/04/2017 - Posted by | POLITICA | , , , , ,

8 comentarii »

 1. Cinste si respect pentru Doamna europarlamentar MARIA GRAPINI

  Apreciază

  Comentariu de gagaradu | 03/04/2017 | Răspunde

 2. […] Sursă: Europarlamentara Maria Grapini din România l-a ridiculizat pe preşedintele Comisiei Europene, Jean… […]

  Apreciază

  Pingback de Europarlamentara Maria Grapini din România l-a ridiculizat pe preşedintele Comisiei Europene, Jean Claude Junker,susţinător al unei aşa zise „Europe cu două viteze” – gagaradu | 03/04/2017 | Răspunde

 3. Felicitari doamnei Maria Grapini.

  Apreciază

  Comentariu de Cristian Tudorache | 03/04/2017 | Răspunde

 4. E X C E L E N T ! Sa le spui asa ceva tuturor europenilor e un act de mare curaj. Sa le spui de tarile date cadou si fara voia lor URSS-ului dupa cel de al doilea razboi mondial,nu stiu cat de bine le va fi dupa acest discurs dar,iata ca a venit si ziua cand europenii au primit „multumirile” de rigoare pentru marsaviile facute in favoara URSS si in detrimentul tarilor din estul Europei, or Europa cu doua viteze e alta marsavie pusa la cale in cancelariile granzilor Europei in detrimentul celor mereu vanduti. Multumesc doamna parlamentar pentru lectia de istorie predata unor rauvoitori care sunt si europarlamentari.

  Apreciază

  Comentariu de Constantenul | 03/04/2017 | Răspunde

 5. De ce pe acelasi ton , nu s-au prezentat la tribuna si Norica , Daciana , Adina Valean , marele Mircea Diaconu etc. ? E mai simplu – timpu* trece , leafa ( si viitoarea pensie ) merge , noi cu drag muncim !

  Apreciază

  Comentariu de Constantinantonio Gheorghiu | 04/04/2017 | Răspunde

 6. toate bune, dure si frumoase, doar ca nu e niciun proverb romanesc, ci sunt cuvintele atribuite Madamei de Pompadour !

  Apreciază

  Comentariu de silviu | 08/04/2017 | Răspunde

  • ÁPRÈS MOI (APRÈS NOUS) LE DÉLUGE (fr.) după mine (după noi) potopul – Cuvinte atribuite lui Ludovic al XV-lea şi marchizei de Pompadour .

   Apreciază

   Comentariu de cersipamantromanesc | 08/04/2017 | Răspunde


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: