CER SI PAMANT ROMANESC

Cuvant despre noi, romanii

DE CE VLADIMIR PUTIN ŞI SLUGA LUI, IGOR DODON, VOR SĂ-I SEPARE PE MOLDOVENI DE ROMÂNI?


 

Imagini pentru Dodon photos

 

 

DIVERSIUNEA RUSIEI: DE CE PUTIN ŞI DODON VOR SĂ-I SEPARE PE MOLDOVENI DE ROMÂNI?

Igor Dodon își îndeplinește misiunea încredințată de către stăpânii săi din Rusia și, în consecință, emite, în rafală, declarații care fac istoria harcea-parcea. Potrivit moldnova.eu, președintele pro-rus al Moldovei dintre Prut și Nistru a lansat o nouă și aberantă acuzație, afirmând, nici mai mult nici mai puțin, că România ar duce o politică de românizare a cetățenilor Republicii Moldova în baza unei ideologii imperialiste.

Declarația cu pricina a fost emisă în cadrul conferinței „Statalitatea Moldovei. Continuitate istorică și perspectiva dezvoltării”.

Folosind limba rusă, care se pare că îi e mai dragă decât inventata limbă „moldovenească”, Dodon a pretins, halucinant, că există presiuni asupra poporului moldovenesc din cauza cărora este prezent riscul dispariției sale și a emis acuzații la adresa Academiei de Științe a Moldovei, susținând că aceasta ar susține „o ideologie străină”.

Dodon a continuat șirul afirmațiilor halucinante: „Dacă noi nu vom stopa procesul românizării, țara se va pierde și Moldova nu va avea viitor. Piatra de temelie a procesului de păstrare a statului este predarea istoriei Moldovei în școli în loc de istoria românilor. Oaspeților noștri le poate părea de neimaginat faptul că copiii noștri învață istoria românilor, asimilând miturile și ideologia imperialistă a țării vecine”.

Oare Dodon, acest om de serviciu al unui „Imperiu Rus” care nu și-a schimbat niciodată năravurile, ci doar denumirea (după triumful revoluției bolșevice), nu știe că românii n-au adoptat niciodată un comportament imperialist, ci doar stăpânii săi de la Moscova, precum și predecesorii lor?

Oare românii au invadat teritoriile teritoriile locuite și stăpânite de milenii de către o altă națiune, în anii 1812 și 1940? Sau „armata muscălească”, despre ale cărei jafuri, crime și siluiri se vorbește și astăzi cu groază, în toate teritoriile și țările prin care a trecut?

Marionetele adevăraților imperialiști au inventat o nouă limbă și o istorie măsluită, doar-doar se vor găsi câțiva naivi care să creadă că moldovenii sunt o nație distinctă de români.

Când Ștefan cel Mare și Sfânt vorbea cu Vlad Țepeș, vărul său primar, foloseau graiul românesc?

Sau făcuse Vlad Țepeș un efort și învățase limba moldovenească?

 

Sluga Dodon vrea ca limba rusă să fie obligatorie în școli

Președintele Igor Dodon susține că trebuie reintrodusă limba rusă, drept curs obligatoriu în școli. Declarația îi aparține lui Dodon în cadrul unui interviu acordat pentru televiunea rusă „Rossia 24”.

Întrebat de jurnalistul rus ce are de gând să facă președintele Republicii Moldova pentru a asigura implementarea legilor care permit comunicare în limba rusă, Igor Dodon a precizat că e necesar ca documentele elaborate de autoritățile din Republica Moldova să fie scrise în două limbi. 

„Ca această lege să lucreze trebuie ca în instituțiiile de stat să se vorbească în două limbi străine. Nu e vorba doar de Președinție, dar de un șir de instituții. În Parlament aproximativ toate proiectele de lege sunt în limba moldovenească și rusă. Eu consider că trebuie să reintroducem studierea peste 90% din cetățeni, vorbesc limba rusă, de la cei mici, la cei maturi. Și eu consider că este un lucru pozitiv că cunosc limba rusă, față de vecinii noștri este un lucru important, din punct de vedere cultural, politic și economic”, a declarat Dodon. 

Nici nu a apucat bine să preia mandatul de preşedinte, ca Igor Dodon s-a apucat de remanieri.

După ce a sfințit biroul unde a stat predecesorul său – Nicolae Timofti, președintele pro-rus a schimbat limba română în „limba moldovenească”. Pe site-ul Președinției, limba de acces a paginii s-a transformat din RO (română) în MD, adică „moldovenească”.

Să ne mai miram ca in biografia postată de Dodon pe pagina oficială a presedintelui, acesta indica limba „moldovenească” drept limbă nativă ?

 

 

Surse: moldnova.eu / Tomi Tohaneanu; deschide.md/ro/

27/03/2017 - Posted by | LUMEA ROMANEASCA | , , , , , , , , , , ,

2 comentarii »

  1. Nu minti reporter mincinos care nici nu-ti dai numele. Nici Putin si nici Dodon, ci moldovenii nu vor unirea cu Romania fiindca vad cu ochiilor ce jaf face Uniunea Europeana in Romania. Daca Moldovenii s-ar uni in Romnia ar trebui ca imediat sa intre in UE fara ca sa-i inntrebe si pe ei daca sunt de acord. Asa a fost in Romania. Ar fi trebuit facut un referendum si prin care poporul sa fie intrebat daca vrea sau daca nu vrea sa intre in NATO. Moldovenii stiu ca daca s-ar uni cu Romania ar fi obligati sa intre in NATO. M;oldovenii stiu ca ar ramane si ei fara locuri de munca. Stiu ca li se vor distrugre fabricile si deasemeni si agricultura. Doar vad ce nenorociri si ce ditrugeri s-au facut in Romania la ordinul UE. Infara de asta imediat vor cadea pe capul moldovenilor armatele SUA si ale NATO care vor sa inconjoare Rusia cu tancuri avioane si Navede razboi acolo unde granitele sunt pe ape navigabile. Fiindac SUA vrea cu orice poret sa atace Rusia. Si li se vor mai baga pe gât moldovenilor da catre UE, refugiatii si iimigrantii din tarile arabe distruse de catre americani in razboaiele lor.

    Apreciază

    Comentariu de Yanick. | 27/03/2017 | Răspunde

    • In articol se vorbeste despre cu totul altceva. Citeste aricolul si abia pe urma da-ti cu parerea. Cine a vorbit de intrarea in NATO a R.Moldova? Poate ai sa te intrebi de ce nu pleaca armata rusa din Transnistria, de ce minte Dodon ca limba care o vorbeste este „limba moldoveneasca”, de ce ii trebuie ca R.Moldova sa se faca federatie si de ce limba rusa (vorbita de 11% din populatia tarii) trebuie sa devina limba oficiala in stat?
      Ia vezi tu ce raspuns ai la intrebarile astea ?

      Apreciază

      Comentariu de cersipamantromanesc | 28/03/2017 | Răspunde


Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.