CER SI PAMANT ROMANESC

Cuvant despre noi, romanii

În Transnistria va fi arborat obligatoriu pe toate clădirile administrative drapelul Federației Ruse


Drapelul Federației Ruse va fi arborat în Transnistria alături de bicolorul roșu-verde, din perioada sovietică, pe care regimul de la Tiraspol îl arborează până astăzi ca steag al așa-zisei republici moldovenești nistrene.

O decizie în acest sens a fost aprobată de legislativul regional din Transnistria,  la inițiativa guvernului separatist de la Tiraspol.

 „Afișarea steagului Federației Ruse pe clădirile administrative împreună cu steagul Transnistriei va însemna întărirea statalității Transnistriei și celebrarea a unei noi etape de integrare a Transnistriei în Federația Rusă”, precizează autorii legii din Parlament. 

Conform acestei inițiative, drapelul rus ar trebui să semnifice dorința transnistrenilor de a se uni cu Rusia, exprimată în cadrul referendumului ilegal din septembrie 2006, scrie agenția oficială „Novosti PMR”.

Potrivit Novostipmr.com,  “arborarea tricolorului rus va semnifica o nouă etapă spre unirea rmn cu Rusia”.

Drapelul Federației Ruse va fi arborat pe clădirile administrative, precum și în timpul manifestațiilor cu caracter oficial.

Potrivit inițiativei administrației de la Tiraspol, refuzul de a executa această regulă urmează a fi pedepsit conform legislației aplicate în regiune.

 Radio Chisinau

06/03/2017 - Posted by | POLITICA | , , ,

Niciun comentariu până acum.

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.