CER SI PAMANT ROMANESC

Cuvant despre noi, romanii

Guvernanţii anunţă că multinaţionalele vor fi obligate prin lege să-şi plătească impozitele în România


Impozitarea profitului firmelor multinaţionale în România

 

Firmele multinaţionale vor fi obligate să-şi plătească impozitele în România.

Vor fi stopate practicile unor multinaţionale de a-şi transfera veniturile în străinătate, pentru a ocoli plata impozitului pe profit în ţara noastră

Preşedintele executiv al PSD, senatorul Niculae Bădălău, a declarat ieri într-o conferinţă de presă, că Guvernul pregăteşte o nouă formulă de plată a impozitelor, astfel încât toate firmele să aibă obligaţia şi le plătească în România.

” Avem firme foarte mari, şi nu vreau să le dau numele, care merg de opt ani în pierdere, exportându-şi de fapt profitul.

Avem cel mai mare retailer din România care a realizat pe anul trecut 1% profit, ceea ce este extrem de curios şi în momentul în care deranjezi aşa de mulţi oameni, aţi văzut cum reacţionează piaţa.E bine să demonstrăm, că avem principii, că în România democrată funcţionează, dar în acelaşi timp suntem obligaţi să guvernăm pentru întreg poporul român şi aşa cum vă spuneam, şi firme româneşti firme străine şi orice altă firmă, trebuie să respecte legea şi să plătească impozitele în România”, a spus fruntaşul PSD.

Declaraţiile sale şi ale altor oameni politici români, au venit după adoptarea de către Legislativul european în iulie 2016 a unei Directive prin care se stabileau norme împotriva practicilor de evitare a obligaţiilor fiscale, iar termenul limită de transpunere a acestor prevederi în legislaţiile naţionale ale ţărilor membre ale UE este data de 31 decembrie 2018. 

Scopul noilor reguli de impozitare este împiedicarea evitării impozitului pe profitde către firmele rezidente, prin practica devierii veniturilor acestora către filiale sau sucursale aflate în ţări străine în care nivelul de impozitare este mai redus, sau în paradisuri fiscale (aşa cum s-a aflat şi din recentul scandal „Panama papers”).

O altă metodă prin care multinaţionalele scot profitul din România, este acela de a plăti aşa zise servicii de consultanţă de ordinul miliardelor de dolari sau euro, către firmele din ţările mamă, multe dintre acestea având acelaşi acţionar, diminuându-se pe această cale profitul şi păgubind bugetul se stat cu sume enorme.

Potrivit calculelor specialiştilor, pierderile suferite de economia ţării noastre în aceşti ani se cifrează la mai multe sute de miliarde de euro.

Statul Român încasează în urma metodelor practicate de multinaţionale pentru a evita impozitarea, de patru ori mai puţin decât ar trebui.

Aceste artificii prin care România a fost păgubită cu miliarde de euro, nu vor mai putea fi posibile după intrarea în vigoare a noului Cod Fiscal pregătit de executivul PSD- ALDE, motiv pentru care potrivit unor ştiri apărute în presă, multinaţionalele şi-au scos oamenii în stradă.

Românii trebuie să cunoască adevărul şi să înţeleagă de unde vine disperarea multinaţionalelor, care şi-au trimis oamenii în stradă pentru a da jos guvernul.

România s-a transformat într-un paradis al multinaţionalelor care controlează industria, agricultura, transporturile, construcţiile, comerţul, sectorul financiar-bancar, utilităţile etc.Economia ţării noastre s-a privatizat în interesul străinilor, nu al poporului român.

Acum este clar că după ce va fi impozitat profitul lor real, multinaţionalele nu vor mai putea să profite aşa cum s-a  întâmplat până acum, de  sume de ordinul a miliarde de euro anual, bani care vor rămâne în România şi vor putea fi învestiţi în construirea de şcoli, spitale, şosele şi în multe alte obiective de interes naţional.

 

Surse:  Daniela Chirciu – http://ro.blastingnews.com/economie

Publicitate

17/02/2017 - Posted by | LUMEA ROMANEASCA | , , , , , ,

Niciun comentariu până acum.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: