Noul preşedinte al R.Moldova, Igor Dodon se dovedeşte a fi un susţinător activ al teoriei diversioniste „moldoveniste”, considerând că fosta gubernie rusească de peste Prut, Basarabia , ar fi urmaşa directă şi succesoarea vechii Ţări a Moldovei din epoca medievală, ceea ce crede că l-ar îndreptăţi să susţină cu obrăznicie şi fără ocolişuri, că „o parte a teritoriului României este teritoriu moldovenesc”.

Sinistrul preşedinte Dodon pretinde că Rusia a greşit când în 1812 s-a oprit pe Prut şi nu a anexat toată Moldova

În fapt, el nu ne spune nimic nou, continuând doar seria minciunilor şi a falsurilor concepute de laboratoarele sovietice de propagandă şi reluate în ultimul sfert de secol, după obţinerea inedependenţei R.Moldova, de către slugile Rusiei de la Chişinău.

Propaganda antiromânească de peste Prut încearcă să provoace tensiuni între România şi R.Moldova, folosind vehiculul „moldovenismului”, pe care încearcă să-l exporte la noi, susţinând existenţa unei „minorităţi moldovene” (tot aşa cum în ţara vecină se susţine oficial că ar exista o „minoritate română”).

De ani de zile, „serviciile” de la est de Prut sprijină făţiş constituirea unor organizaţii ale aşa zişilor „etnici moldoveni” pe teritoriul ţării noastre, în încercarea de a se acredita ideea că românii şi moldovenii ar fi două popoare diferite.

Prima tentativă de creare a unui „Partid al Moldovenilor din România” şi de a-l legitima în plan politico-juridic, a fost materializată în anul 2000, de către fostul primar al oraşului Iaşi, Constantin Simirad. Acest proiect a eşuat rapid, însă la sfârşitul anului 2006, un oarecare Marian Russo a încercat din nou să înfiinţeze o aşa numită „Comunitate a Moldovenilor din România”, al cărei scop declarat era „apărarea drepturilor şi libertăţilor fundamentale ale cetăţenilor români care au origine etnică moldovenească”

În luna ianuarie 2007, această „comunitate”, a fost legalizată printr-o hotărâre a Judecătoriei Iaşi. Preşedintele asociatiei respective a fost ales Claudiu Alexa, consilier local al municipiului Huşi şi vicepreşedinte al organizaţiei judeţene a PNL.

O delegaţie a acestei „Comunităţi a Moldovenilor” din România a vizitat Chişinăul, fiind primită, în data de 22 februarie, de preşedintele comunist de atunci, Vladimir Voronin, şi de Parlamentul acestei ţări.

Asociaţia unionistă Pro Basarabia şi Bucovina, a făcut în legătura cu înfiinţarea acestei organizaţii un recurs la Procuratura Generală a României, iar deputatul Ion Stan a făcut în Parlament o interpelare la adresa SRI, SIE şi a Ministerelor de Externe, Justiţie şi de Interne, precum şi preşedintilor României, Senatului, Camerei Deputaţilor şi a primului ministru, cerând măsuri ferme împotriva acestui act diversionist şi antistatal.

Confruntat cu opoziţia categorică a societăţii româneşti, „Comunitatea Moldovenilor din România ” s-a autodizolvat.