După ce încă din decembrie 2015, procurorul general al Rusiei a calificat drept indezirabile ONG-urile lui George Soros, „Fundaţia pentru o societate deschisă” şi „Fundaţia de Ajutor a Institutului pentru o Societate Deschisă”, arătând că „s-a constatat că activităţile acestor fundaţii pun în pericol sistemul constituţional şi securitatea naţională a Rusiei”, Parlamentul Rusiei (Duma de Stat), a a votat o lege care interzicea orice organizaţie internaţională indezirabilă, „care prezintă o ameninţare pentru capacităţile defensive sau securitatea naţională a statului, la ordinea publică sau la sănătatea populaţiei”, informa ziarul britanic The Guardian.

Faimosul miliardar octogenar George Soros, născut în Ungaria, este o figură controversată în Europa de Est şi nu numai. Vicepreşedintele partidului Fidesz de guvernământ, condus de Viktor Orban, a criticat virulent ONG-urile finanţate şi conduse de Soros, afirmând că Ungaria va folosi „toate instrumentele aflate la dispoziţia sa pentru a curăţa organizaţiile non guvernamentale finanţate de Soros, care se află în serviciul capitaliştilor mondiali şi susţin corectitudinea politică dincolo de guvernele naţionale”.

 

„Legislatorii vor începe dezbaterea unei legi care să permită autorităţilor să verifice organele executive ale autoriăţilor să verifice organele executive ale ONG-urilor”, a declarat vicepreşedintele partidului conducător, Szilard Nemeth, citat de Bloomberg, care a adăugat că „orice organizaţie a societăţii civile care primeşte finanţare de la miliardarul Soros ar trebui alungată din Ungaria. „Aceste organizaţii trebuie împinse înapoi cu toate instrumentele disponibile şi cred că trebuie alungate, iar acum, odată cu alegerea noului preşedinte al SUA, Donald Trump , condiţiile internaţionale sunt potrivite pentru acest lucu”, a subliniat într-o înregistrare video postată pe site-ul HirTv, Nemeth.

Jurnaliştii de la Magyar Nemzet au publicat un articol în care se vorbeşte de acţiuni ale miliardarului american de origine maghiară de a acapara organizaţiile societăţii civile. În articol sunt enumerate ONG-uri din România , Polonia, Estonia, Lituania, Slovenia şi Bulgaria care întreţin legături cu Fundaţia pentru o Societate Deschisă a lui Soros.

Un material publicat în Israel de o organizaţie foarte informată, arată că reţeaua organizaţiilor subordonate lui Soros reprezintă un puternic instrument internaţional de acţiune care acţionează împotriva guvernelor statelor naţionale, prin intermediul societăţii civile.

În America s-a cerut arestarea lui George Soros

Pe site-ul change.org, a fost lansată imediat după alegeri o petiție în care se cerea arestarea lui George Soros, pentru că a organizat proteste anti-Trump. Pe acelaşi site, un ONG sorosist cerea anularea votului prin care a fost ales preşedintele Statelor Unite. Petiţia are titlul „Arestaţi-l şi opriţi-l pe George Soros pentru că a finanţat protestele violente din America!”. Soros foloseşte banii săi în modul cel mai diabolic posibil, Este o persoană diabolică ce tradează America !”