CER SI PAMANT ROMANESC

Cuvant despre noi, romanii

Dezvăluiri: O operațiune comună a CIA, KGB, GRU și a serviciilor de informatii maghiare pentru răsturnarea lui Nicolae Ceauşescu


 

 

 

Image result for ceausescu si gorbaciov photos

Foto: Gorbaciov şi Ceauşescu

 

 

 

 

Presa rusă publică, în premieră, mărturiile unui ofiţer al serviciilor ruse care a participat la operaţiunea comună a CIA, KGB, GRU şi serviciile maghiare de înlăturare a dictatorului român.

Pentru prima dată, o operațiune comună a CIA, KGB, GRU și a serviciilor de informatii maghiare au lucrat impreuna pentru răsturnarea dictatorului român, Nicolae Ceausescu, ne spune un participant direct la conspirație din serviciile speciale ruse.

№ 6 (247) DIN 17 februarie 2011 [„Argumentele saptamanii” de Alexander Kondrashov]


În Budapesta, la direcţia de informaţii a trupelor sudice ale armatei ruse, Roman era cel mai tânăr ofiţer. Un locotenent major în poziţia de maior, nu e de glumă! „Ce carierist”, cârteau căpitanii bătrâni.

Cu toate astea, nici ei nu puteau nega faptul că nimeni nu cunoştea atât de bine limbile străine precum acest tânăr.

Roman vorbea foarte bine germana şi franceza, iar maghiara şi româna, ca şi rusa, de altfel, îi erau limbi materne.

S-a născut şi a crescut în Transcarpatia, în oraşul Muncaci (Muncevo), iată de ce nici nu ştia cât sânge maghiar sau românesc îi curge prin vine.

La petreceri, prietenii îl întrebau: ce naţionalitate are? Citându-l cu ironie pe Bismarck, locotenentul major le răspundea ironic că: „A fi roman nu-i o nationalitate, ci o profesie”.

(n.red. Aluzie la vorbele lui Bismarck, care referindu-se la politicienii romani de pe vremea sa pe care nu-i agrea, ar fi spus: „A fi roman nu-i o nationalitate, ci o profesie”)

În acea perioadă, în România, spre deosebire de Ungaria, nu existau trupe sovietice.

Din această cauză un ofiţer al spionajului militar cu greu îşi putea exercita sarcina de monitorizare a programului nuclear românesc.

Cele mai utile rămân vizitele în Transilvania şi întrevederile cu maghiarii din Transilvania.

La Timişoara, serviciile secrete sovietice dispuneau de o reţea largă de agenţi secreţi sovietici.


Fariseii politici

Ca un profesionist adevărat, Roman timp de 20 de ani nu a deconspirat niciun nume, locurile conspirative şi parolele colaboratorilor săi români. Cu toate acestea, el a dezvăluit unele detalii ale operaţiunii de înlăturare a lui Nicolae şi a Elenei Ceauşescu. Şi acest lucru a fost determinat de…însuşi Gorbaciov.

Acum, cu ocazia aniversării a 80 de ani, în presa occidentală a pornit o întreagă campanie în favoarea lui Mihail Sergheevici.

Toţi îl slăvesc pe „Gorbi”… Şi chiar însuşi Gorbaciov este interesat de menţinerea unei imagini de bunic blând.

Roman recunoaşte că i-a fost silă să asculte cum, primul şi ultimul preşedinte al Uniunii Sovietice a condamnat la Bucureşti execuţia soţilor Ceauşescu în decembrie 1989.

La întrevederea cu jurnaliştii, fostul lider sovietic a declarat că ei au fost împuşcaţi „asemenea unor animale”, iar acest lucru nu trebuie făcut, „oricât de complicată ar fi fost situaţia în ţară”.

În cadrul unei vizite private, fostul preşedinte sovietic s-a întâlnit cu fostul preşedinte al României, Ion Iliescu. Cei doi aveau multe lucruri de care să-şi aducă aminte. Execuţia soţilor Ceauşescu la peretele unui veceu rămâne pe conştiinţa lor, afirmă Roman.


În noiembrie şi decembrie 1989, tânărul spion rus a exercitat funcţia de traducător al unor şefi superiori, sosiţi cu o misiune secretă de la Moscova.

Ore întregi, generalii GRU au purtat discuţii cu şefii serviciilor secrete maghiare.

Roman îşi aminteşte bine că oaspeţii din capitală au subliniat în mai multe rânduri că acţionau în conformitate cu ordinele ministrului apărării al URSS şi la ordinele preşedintelui sovietic Mihai Gorbaciov.

În acea perioadă, înlăturarea unui şef de stat putea fi autorizată doar de Secretarul General al Partidului Comunist din Uniunea Sovietică.

Cu toate acestea, ofiţerii GRU erau circumspecţi şi au decis să acţioneze doar prin intermediul serviciilor maghiare.


Abia acum, prim-ministrul de atunci al Ungariei, Miklos Nemet, recunoaşte într-un interviu publicat în ziarul „Magyar Hirlap” că serviciile maghiare au livrat armament opoziţiei române în ajunul evenimentelor tragice, fiind antrenaţi în tabere militare din Ungaria.

Timp de două decenii acest lucru era menţinut în taină.

Pe lângă aceasta, în rând cu maghiarii, viitorii „revoluţionari” erau instruiţi şi de specialiştii sovietici din trupele speciale.

Lucrurile nu s-au limitat doar la acestea. Serviciile sovietice şi maghiare au reuşit să recruteze mulţi funcţionari români de partid şi din aparatul de stat.

Cu viitorul preşedinte al României şi prieten al lui Gorbaciov, Ion Iliescu, a lucrat rezidentul Direcţiei Principale a KGB.

GRU avea în vizor armata română.

Printre agenţii recrutaţi se afla şi viitorul ministru al apărării în primul guvern al lui Iliescu – generalul Victor Stănculescu.

Pe atunci el era printre favoriţii Elenei Ceauşescu.

Deplină încredere în „favoritul” soţiei avea şi Nicolae Ceauşescu.

Prima Etapa dezinformarii

Cu toate acestea, rolul principal în organizarea acţiunilor diversioniste în România l-au jucat nu KGB, GRU sau serviciile secrete maghiare. O bună parte a operaţiunilor au aparţinut CIA.

Astăzi, conducătorul secţiei CIA pentru Europa de Est, Milton Bearden, recunoaşte că toate acţiunile subversive au fost dirijate din Washington. Care a fost totuşi tehnologia schimbării regimului din România? În prima etapă – discreditarea lui Ceauşescu.

În acest scop, zeci de agenţi ai serviciilor secrete lucrau pentru ca în presa internaţională să ajungă cât mai multe „materiale compromiţătoare” despre dictator şi anturajul său. Spre exemplu, ziarele scriau că Comandatul Suprem al Armatei a conferit gradul de locotenent căţeluşului său de pluş.

Etapa a doua a dezinformarii

În etapa a doua a operaţiunii s-a recurs la promovarea unor posibili succesori ai dictatorului.

Astfel, în presă a apărut informaţia că posibilul succesor al lui Ceauşescu ar putea deveni Ion Iliescu.

Etapa a treia a dezinformarii

În a treia etapă a războiului informaţional s-a pus accentul pe manipularea informaţiilor cu privire la evenimentele din Timişoara, unde în timpul ciocnirilor cu agenţii Securităţii române „ar fi decedat cetăţeni paşnici”.

Roman îşi aminteşte cum cadavrele celor „asasinaţi” au fost prezentate la toate posturile de televiziune din lume, fiind aduşi, în realitate, de la morgile din regiune.

De fapt, aceste cadavre aparţineau unor persoane care au murit de moarte bună.

Americanii plăteau sanitarilor câte o sută de dolari pentru „o bucată”.

Pentru România din acea perioadă această sumă era una enormă.


Antihristul ucis de Crăciun

În timpul Crăciunului catolic, viaţa din Ungaria se opreşte.

Iar în Transilvania, unde se afla Roman, situaţia era tensionată.

În noaptea de 26 spre 27 decembrie, postul român de televiziune a prezentat procesul soţilor Ceauşescu.

Audierile au fost scurte. Lui Ceauşescu i-a fost încriminată asasinarea a peste 60 de mii de persoane.

Astăzi, potrivit datelor de care dispunem, pe străzile din Bucureşti şi Timişoara au decedat în jur de o mie de persoane.

Dar există şi un alt detaliu, pe care nu-l putem ignora, pierderile din rândurile militarilor şi organelor de forţă.

Printre ei, peste 325 de persoane au fost omorâte şi 618 rănite.

Acest lucru demonstrează că pe teritoriul României au acţionat grupuri înarmate pregătite în bazele militare secrete din Ungaria.

Tot atunci în România au ieşit la iveală şi ţintaşii sportivi.

(Amintiţi-vă cum în octombrie 1993 nişte ţintaşi trăgeau în Moscova asupra Clădirii Parlamentului şi asupra trupelor de destinaţie specială „Vâmpel”).

Este de evidenţiat că în acea perioadă nu au existat nici un fel de competiţii sportive.

După 25 decembrie, 257 de bărbaţi au zburat din Bucureşti în unul din statele din Orientul Apropiat.

…După pronunţarea sentinţei, condamnaţii au fost scoşi în curte şi puşi la zidul unui wc  soldăţesc.

Când Nicolae Ceauşescu a înţeles că i-a venit sfârşitul, a început să cânte „Internaţionala”, apoi a strigat „Jos trădătorii!”.

Au răsunat rafale de arme.

La 25 decembrie soldaţii au descărcat în Ceauşescu şi soţia sa peste 90 de gloanţe, la ora 14:50. Când cadrele erau prezentate la postul de televiziune, o voce de după cadru a spus: „Antihristul a fost ucis de Crăciun!”.

Organizatorul procesului împotriva lui Ceauşescu a fost fidelul general Victor Stanculescu.

La scurt timp după ce a obţinut comanda asupra forţelor militare ale României, acest agent al câtorva servicii secrete a trecut deschis de partea complotiştilor.

Şi nu doar el. Ceauşescu a fost trădat şi de conducerea Securităţii.

Altfel cum poate fi explicat faptul, că împotriva atotputernicului şef al Securităţii, generalul Iulian Vlad, niciun martor nu a acceptat să dea mărturii.

Iar „dulăii de pază” care l-au executat pe Ceauşescu, generalii Virgil Măgureanu şi Victor Stănculescu au ocupat posturile de şef al Serviciilor Secrete şi respectiv de ministru al apărării.


Frica de bomba atomică românească

La sfârşitul anului 1988, „problema românească” a devenit una centrală în negocierile lui Gorbaciov, Şevarnadze şi Iakovlev cu Occidentul. Problema nu consta în faptul că în presa sovietică Ceauşescu era prezentat drept un „stalinist” şi duşman al perestroicii, chiar dacă acesta într-adevăr a declarat în cadrul congresului PCR că „mai curând Dunărea îşi va schimba cursul decât va fi realizată perestroika în România”.

Problema nu a constat nici în antipatia personală a lui Gorbaciv faţă de Ceauşescu. În marea politică nu există loc pentru sentimente.

Există doar interese. Acestea coincideau la Bush-tatăl şi Gorbaciov într-un singur subiect comun: să nu permită României să devină o puterea nucleară. Mai ales că exista deja problema ambiţiilor nucleare ale Chinei.

Potrivit lui Roman, Bucureştiul inițiase proiectului realizării armei nucleare în anul 1976. Pentru fabricarea acesteia a fost format un grup de fizicieni, care lucrau într-un centru secret din oraşul Măgurele.

Aşa cum este astăzi în cazul Iranului, oficial, lucrările erau realizate în domeniul energeticii nucleare.

Rezultatele pozitive i-au permis lui Ceauşescu să declare oficial în mai 1989 despre faptul că, din punct de vedere tehnic, România este capabilă să producă arme nucleare.

În decembrie 1989, Ceauşescu a fost înlăturat şi executat.

În zadar s-a lăudat.

Pentru crearea bombei nucleare românii mai aveau de lucrat încă zece ani.

Roman povesteşte că cei doi generali GRU nu au plecat la Moscova după asasinarea lui Ceauşescu.

Împreună cu grupul spionilor militari din Grupul de Sud al forţelor militare sovietice, au trecut din Budapesta la Bucureşti. Au început căutările contactelor printre fizicienii români.

Desigur, sovieticii nu aveau nevoie de secretele legate de producerea armei nucleare.

Nu era nevoie decât înlăturarea oricărui pericol de scurgere a informaţiei legate de tehnologiile nucleare din România.

Cu ajutorul CIA, această problemă a fost rezolvată.

Peste doi ani, în 1991, noua guvernare a României a acceptat să supună sub controlul absolut al Agenţiei Internaţionale pentru Energia Nucleară obiectele şi centrele de cercetare nucleară.

Pentru o perioadă îndelungată, în România s-au aflat 13,5 kg de uraniu îmbogăţit (80 la sută).

Iată de ce în 2003, în colaborare cu CIA şi Serviciul de Informaţii Externe a Federaţiei Ruse, au organizat o operaţiune secretă de transportare şi neutralizare în Rusia a materialului nuclear. Acesta a fost adus la Bucureşti cu un transport militar, încărcat în Il-76 şi transportat la uzina de concentrate chimice din Novosibirsk.

Transportarea a avut loc la comanda Agenţiei Internaţionale pentru Energie Nucleară şi finanţată de Ministerul Energeticii al SUA. Operaţiunea a fost executată de Comisia Naţională pentru control asupra activităţii nucleare a României. Ministerul industriei nucleare a Federaţiei Ruse a executat funcţia de coordonator al operaţiunii.

Totuşi, aceasta a fost monitorizată şi de experţii americani.

Inspecţiile obiectelor nucleare efectuate de Agenţia Internaţională pentru Energia Nucleară au scos la iveală faptul că începând cu anul 1985 România a efectuat experimente chimice secrete în scopul obţinerii materialelor necesare creării unei bombe nucleare.

Potrivit estimărilor experţilor, Ceauşescu ar fi reuşit să obţină bomba nucleară către anul 2000.

Aceste planuri au fost zădărnicite de conspiraţia serviciilor secrete.

Articolul apărut în: argumenti.ru, reprodus de (FLUIERUL.ro)

Reclame

03/01/2017 - Posted by | ISTORIE ROMANEASCA | , , , , , , , , , ,

2 comentarii »

 1. MAI JOS, DOVEZI CUM AUTORITATILE ROMANESTI, AU FOST SI SUNT DUSMANII NOSTRII, AI ROMANILOR SI A ROMANIEI!

  Prin prezenta comunicare pe scurt, va comunic ca in special, anul aceste, 2017, in mod insistent, de mai multe ori, diferite autoritati romanesti aproximativ, la fel mi-au spus: Domnule Dulgheru,
  sau domnule Mihai, este foarte bine cum stiti d-stra sa va faceti mesajele cunoscute, in legatura cu mafia cu documentele maritime romanesti false. Va rog, sau va rugam comunicati pe scurt in felul urmator: Dusmanii nostrii a tuturor romanilor, sunt la Bucuresti, la presedintie, guvern si parlament, prin adunaturi de mafioti penali, teroristi criminali, unici in lume, iar justitia si politia, in toata tara, prin sefii lor, tot timpul au fost si sunt pe posturi de protectori a mafiotilor penali, teroristilor criminali, care mereu prin institutiile de presedintie, guvern si parlament, au facut doar mafie, criminalitate si terorism, impotriva noastra a romanilor si a Romaniei, mereu protejati de falsele romanesti institutii de politie si justitie!
  -O mare dovada de mafie, criminalitate organizata si terorism impotriva romanilor si a Romaniei, a U.E., si ONU, a fost si este ce ati facut d-stra cunoscut, dovada criminala cu invatamanul maritim
  ilicit, total ilegal, cu emiteri de documente maritime false, prin care au fost si sunt foarte afectate vietile romanilor navigatori si siguranta Romaniei. Despre aceste abuzuri penale foarte grave, cu
  documentele profesionale false, toata lumea stie ca trebuiau inlaturate, eliminate din 1990, dar nu au fost eliminate, datorita falselor, coruptelor si compromiselor autoritati politice si a institutiilor de politie si justitie, cu falsi politisti si magistrati, care din 1990, continuu, ilegal i-au protejat si ii protejeaza pe infractorii penali vinovati de emiterea documentelor maritime romanesti false!
  -Daca maine, ar muri 50%, sau char 75%, din populatia romaniei, si sa fie doar oameni de rand, penalele autoritati de la presedintie, guvern si parlament, ar spune: Foarte bine, pentru ca si asa de munca in Romania, nu prea mai este si am scapat de dat bani pentru intretinerea lor. Au spus alte persoane care au cunostinte despre falsele autoritati penale de la Bucuresti!
  -In general dovezile foarte clare, de mafie, coruptie, criminalitate organizata si terorism comise de teroristii mafioti criminali pe post de autoritati la presedintie, guvern si parlament, au fost si sunt vizibile cum au vandut aproximativ 75%, din Romania, in felul urmator: Ca exemplu, penalele autoritati romanesti, au spus, declarat ca au privatizat, vandut intreprinderea, Combinatul din
  Resita (ca exemplu), cu o 100 de dolari, si ei au vandut cu o 1000 de dolari sau mult mai mult. Au pus la bugetul Romaniei 100 de dolari, iar in buzunarele, conturile lor, au pus diferentele de 900 de dolari, sau chiar mai mult, prin care au jefuit si jefuiesc Romania cu sustinerea falselor institutii de politie si justitie Romanesti, care au avut si au falsi politisti si magistrati, mult mai vinovati decat cei mai mari puscariasi condamnati! Cel mai mare mizerabil penal din justitie, a fost si este procurorul general, care a fost si este mafiotul general penal nr. 1!
  -Persoana de la MAE, mi-a spus: Domnule Dulgheru, am auzit vorbindu-se ca stiti tot felul de informatii si ca nimeni nu poate sa va minta! Am prieteni in situatia d-stra care sufera din cauza
  documentelor profesionale romanesti false si va rog sa insistati ca conducerea MAE, din mai multe puncte de vedere, legal este obligata sa faca demersurile necesare, legale sa rezolve aceasta problema grava cu documentele maritime romanesti false, pe care ilegal le aveti toti navigatorii romani, prin care sunt afectate foarte grav vietile romanilor si imaginea Romaniei de tara a UE si ONU, care este foarte compromisa, ca autoritatile romanesti.
  -Un politist, mi-a spus: Tot MAE, de la ministru in jos, este plin de gasti de golani si golance penale, care in mod constient isi bat joc de romani si in special de romanii din diaspora! Primul motiv de
  coruptie, sunt autoritatile cele mai mari, presedintele si prim ministrul, care sunt cele mai corupte, iar noi ca politie si justitie, ca si cum nu existam! Aveti atatea exemple foarte urate, cu politia si
  justitia romana, foarte compromise, din cauza presedintilor si a prim ministrilor, care au facut si fac doar abuzuri de coruptie si mafie.

  Deci, eu fiind aici in Marea Britanie, intamplator am cunoscut o persoana de care am inteles ca a lucrat pentru serviciile secrete si acuma se ocupa cu plasarea tinerelor doamne romance, prostituate de lux, care in Romania au lucrat in medicina, politie, justitie si alte parti …… Domnul a spus, ca in Romania din 1990, continuu a fost si este terorismul cel mai mare si periculos din lume, prin persoanele care au ocupat si ocupa functiile politice cele mai mari, ca presedinte si prim ministru! Invatamantul romanesc, este un invatamant care nu are nimic in comun cu ceea ce inseamna invatamant, mai ales ca continuu sau emis si continua sa se emita documente profesionale false, prin care sunt afectate sigurnta nationala si vietile noastre ale romanilor, care suntem pagubiti si in suferinte foarte grave. Evident toate aceste abuzuri foarte grave si unice in lume, sau facut si se fac cu voia plina de placeri bolnave a autoritatilor false romanesti, care in realitate sunt 100%, teroristi si cei mai periculosi din lume. Se stie ca in Romania, autoritatile romanesti, niciodata nu au respectat Constitutia Romaniei si conventiile internationale, pentru ca mereu din 1990, autoritatile romanesti, au fost si sunt autoritati degradate moral, pericol social, adica cei mai periculosi teroristi din lume, pregatiti si perfectionati la cel mai degradat si fals invatamant din lume, care este invatamantul terorist romanesc. Domnul si foarte multi alti romani, au mai spus: Nu ai cum sa spui presedintele, primul ministru, ministrul afacerilor externe, politia si justitia romaniei, atata timp cat constiincios sunt protejati cei care fac acte criminale unice in lume, cu emiteri de documente profesionale false si ambasadorii, ambasadele Romaniei, sunt ca teroristi, organizatii teroriste. Unde mergi in Romania sa rezolvi o problema grava, gasesti teroristi in loc de autoritati, care sa fie exemplu in respectarea legilor si legal, sa oblige la respectarea legilor.
  Deci, atata timp cat cei mai mari teroristi criminali din lume sunt considerati legali, ca presedinte si prim ministru, (alesi prin vot), care ilegal, ne tin pe noi pe romani sclavi cu documente profesionale false, si comportamentul penal al teroristilor care au emis si emit documente maritime false, poate fi considerat legal, pentru ca Romania, este cea mai criminala zona geografica din lume. Evident ca teroristii penali, persoane pericol social, nu pot suporta persoane ca mine, care cer sa se respecte legile si in Romania, cum scrie la Art. 20 din Constitutia Romaniei. Obligatoriu, legile trebuie sa fie conform conventiilor internationale!

  O romanca, doamna tanara, (absolventa a studiilor universitare legale, ca numitele Kovesi Codruta sau Bica Alina), si din cauza regimului criminal mafiot romanesc, a devenit prostituata de lux!
  A fost introdusa la un domn deosebit, care la inceput a fost placut impresionat de romanca, dar dupa ce a aflat ca are familie in Romania, sotul ei este politist, se ocupa si cu cresterea copiilor si stie despre ea ca lucreaza la facut masaje intime/prostitutie pentru bani, a spus: Imi pare rau, dar demnitatea nu-mi permite sa am relatii intime cu femei maritate sau care au prieteni. Am mai intanlit rusoaice care tot la fel aveau soti si cautau sa …, dar le-am refuzat. Ia de aici £ 1000 de Lire Sterline, si trimite la familie in Romania si iti recumand sa mergi si tu la familie, si emigreaza cu toata familia catre alta tara unde se respecta bine drepturile omului!

  O multime de romani, absolventi ai studiilor superioare universitare si chiar si cu doctorate ca Ponta Victor, muncesc la negru pe unde gasesc. Munci necalificate, alaturi de persoane cu 4 sau 5 clase si castiga intre £ 1000 si £ 1500/Luna. Noi nafigatorii romani, declarati persoane periculoase cu documente maritime romanesti false, pierdem salarii cuprinse intre £ 4500 si £ 30 000 de Lire Sterline/Luna! Asta pentru ca in Romania, in loc de autoritati politice, administrative si juridice, sunt cei mai mari teroristi bestii criminale nebuni din lume! Trebuie sa intervina conducerea UE si ONU, evident si Dumnezeu, pentru ca sa se aplice si in cea mai criminala zona geografica din lume, Romania, legile cum scrie la ART. 20 din Constitutia Romaniei.

  Au fost situatii cand in legatura cu mafia criminala cu documente criminale maritime romanesti false, eu am dat telefoane la presedintie, guvern, MAE, MT&I, MJ si MAI, si cei, cele care raspundeau la telefon, aveau comportamente agresive, corupte, mincinoase, ilegale, s.a.m.d. Langa mine erau persoane care in Romania lucrase la politie, justitie, ministere, etc. Toti se uitau unul la altul si raspunsul de la ei era, ca in Romania politia si justitia, functioneaza ca organizatii mafiote, ca la procurorul general, la politia transporturi, MAE, MT&I, s.a.m.d. fusese date ordine de la sefii cei mai mari ca procurorul general Lazar Augustin, sa mi sa spuna minciuni, sau sa mi sa inchida telefonul s.a.m.d!
  Intrebare: Este Romania tara politica, sau dupa DOVEZI DESTUL DE CLARE, Romania, este cea mai criminala zona geografica din lume?

  Apreciază

  Comentariu de Mihai Dulgheru | 09/02/2017 | Răspunde

  • Fraza “romanii nu sunt natiune, ci o profesie” apartine lui Ehrenburg si/sau Vîșinski, si NU lui Bismarck, cum se crede. Sursa: Milovan Djilas “Conversations with Stalin”, 1962 p. 140 (p. 109 in editia 1969), Tom Gallagher: “The Balkans 1789-1989 From the Ottomans to Milosevic”, 2001, pag. 160.

   Dar daca traduci „nu sunt o natiune, sunt o profesie” in rusă, iti dai seama ca in spatiul ex-sovietic, fraza era des intalnita si se aplica la cam toate natiile incomode, de preferinta polonezii, romanii si evrei. Dacă te gândesti la stereotipurile despre evrei, fraza are mai mult sens, si se pare că forma originală despre evrei era.

   Apreciază

   Comentariu de cersipamantromanesc | 28/10/2017 | Răspunde


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: