CER SI PAMANT ROMANESC

Cuvant despre noi, romanii

UN SCENARIU UCRAINEAN PENTRU BELARUS ?


Related image

 

 

 

 

 
Independența Bielorusiei are un caracter formal, dar în realitate este o parte a statului rus şi acest statut se păstrează  încă din perioada  Rusiei Kievene.

După cum a relatat  replyua.net , acest punct de vedere a fost enunţat de Leonid Reșetnicov, directorul Institutului rus de Studii Strategice într – un interviu cu reporterii, „Radio Libertatea”.

Expertul a declarat că obţinerea de către Bielorusia a independenței sale în 1991, nu înseamnă încă nimic.El este un analist  care susține că existența Bielorusiei fără Rusia, este imposibilă.

„Cât timp se poate tolera această independență – o sută, două sute sau douăzeci de ani – este necunoscut acest lucru. Noi trebuie să trăim ca și cum am fi două popoare frățești. La urma urmei, trăim şi aşa întro uniune de state „, – a spus el.Mai mult decât atât, răspunsul la cuvintele jurnalistului că bielorușii și rușii au președinți diferiţi, a fost destul de dur. El a criticat oamenii din această țară  care sunt mai mândri de polonezul Mickiewicz şi nu de  Pușkin și Dostoievski.

Leonid Reșetnicovmai spune ca  există  tendințe în Minsk care amintesc puternic  de cele care au fost în Ucraina în timpul lui Ianukovici și Kremlinului îi este foarte dureros să vadă asta. Dupa cum se stie, Ministerul Apărării din Bielorusiei și Statele Unite au semnat un plan de cooperare pentru 2017,fapt facut cunoscut printr-un comunicat de Serviciul de presă al Ministerului Apărării din Bielorusia.În data de 20 octombrie 2016 la Washington, DC, a avut loc o reuniune de lucru a reprezentanților Ministerului Apărării din Bielorusia și Departamentul Apărării al Statelor Unite pentru dezvoltarea cooperării militare bilaterale.

În cadrul reuniunii s-a discutat despre direcțiile de perspectivă ale cooperării bieloruso-americane în domeniul militar.Rezultatul principal al întâlnirii a fost semnarea Declarației comune privind cooperarea între Ministerul Apărării al Republicii Bielorusia și  Departamentul Apărării al Statelor Unite și Planul de cooperare militară bilaterală pentru 2017.

Reamintim, pe 20 Septembrie în timpul vizitei sale la New York, Ministrul de Externe din Bielorusia, Vladimir Makey a discutat despre problemele de interacțiune între Bielorusia și Statele Unite în domeniul militar cu adjunctul asistentului Secretarului Apărării Michael  Carpenter.

La 29 martie a devenit cunoscut faptul că Minsk-ul și Washington-ul  discută cu privire la acreditarea militară ale atașaților militari de pe lîngă ambasadele celor două țări.

În urma discuțiilor a fost numit colonelul Michael Vandeveldeat ca atașat militar  la Ambasada SUA din Bielorusia prin cumul. Acum, el deține și postul de atașat militar la Ambasada SUA în Ucraina.

Colonelul american a primit deja  acreditare la Ministerul Apărării din Bielorusia, -relatează news.tut.byhttp://www.technosotnya.com/2016/10/Proshhaj-Rossija-Belarus-podpisala-plan-voennogo-sotrudnichestva-s-SShA.html

Alexander Parkhomenko – http://www.technosotnya.com/2016/12/Neozhidanno-Kreml-ugrozhaet-Belarusi-ukrainskim-scenariem.html 

Reclame

02/01/2017 - Posted by | POLITICA | , , , , , ,

Niciun comentariu până acum.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: