CER SI PAMANT ROMANESC

Cuvant despre noi, romanii

Ziua de 31 decembrie în Istoria Românilor


 

 

 

31 decembrie, istoricul zilei

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

1659: A murit János Apáczai Csere, cărturar umanist maghiar ardelean, cu preocupări în domenii ca filosofie, matematică şi fizică, unul dintre cei mai de seamă reprezentanți ai filosofiei carteziene în Ardeal, adept al raționalismului cartezian și al sistemului lui Nicolaus Copernic; (n. 1625).

 

 

 

Related image

János Apáczai Csere

1842: S-a născut  la Trifeşti,  în judeţul Iaşi, scriitorul şi profesorul universitar român Iacob Negruzzi, fiul scriitorului paşoptist Costache Negruzzi.

 

 

 

 

 

 

Iacob Negruzzi a fost  secretarul “Junimii” şi redactorul “Convorbirilor literare”, preşedinte al Academiei Române (1910-1913 – 1923-1926); (d.6 ianuarie 1932).

 

 

1852: Este inaugurat solemn Teatrul cel Mare (Teatrul Naţional) din Bucureşti, Muntenia, cu piesa Zoe, sau Amor românesc, un vodevil franţuzesc, pe muzica lui Ioan Andrei Wachmann (în rolurile principale – Costache Caragiali şi Nini Valéry).

Deschiderea teatrului nu s-a făcut cu o piesă românească, deoarece Rusia (puterea protectoare) şi Turcia (puterea suzerană) nu au permis acest lucru. Primul director-concesionar al teatrului a fost Costache Caragiali.

Prin proporţiile şi amenajările interioare acest teatru era, la acea dată, al treilea din Europa.

Teatrul Naţional din Bucureşti, 27 martie 1918, (distrus în urma bombardamentului din 1944) preluat de pe andreas-praefcke.de

Afiş al Teatrului Naţional din Bucureşti din 1857

 

În 1864, Teatrul cel Mare din Bucureşti, devine instituţie publică de cultură cînd, printr-un decret semnat de primul ministru de atunci, Mihail Kogălniceanu, „s-a hotărît să se ia pe contul statului şi să devină instituţie naţională ”.

 

 

Vechiul Teatru Naţional din Bucureşti (1851-1944).

Sala vechiului Teatru Naţional din Bucureşti

În anii 1916 – 1918, în timpul Primului Război Mondial, Trupa Teatrului Naţional s-a refugiat la Iaşi.

La data de 24 august 1944, clădirea Teatrului Naţional din Calea Victoriei a fost  distrusă în timpul bombardamentelor aviatiei germane.

1866: Avocatul român Ioan Raţiu  a prezentat  la Viena împăratului Austriei, o petiţie  (redactată de George Bariţiu şi semnată de 1493 de intelectuali, negustori, industriaşi şi agricultori români), în care exprima protestul împotriva votării de către Dietă a alipirii Transilvaniei la Ungaria.

1869: S-a nascut Henri Matisse, pictor impresionist , sculptor şi desenator francez, maestru al ilustraţiei de carte, iniţiatorul fovismului; este autorul celebrului tablou “Ie românească” (d.3 noiembrie 1954).

 

  Fiu al unui negustor de grâne, Matisse  s-a născut in localitatea Chateu-Cambresis, şi şi-a descoperit pasiunea pentru desen la varsta de 20 de ani, astfel că s-a înscris la Academia Julian din Paris, chiar daca iniţial se gândea sa studieze Dreptul.

S-a perfecţionat  la Şcoala de Arte Frumoase, unde l-a avut ca dascăl pe pictorul Gustave Moreau.

 

 

 

La Blouse Roumaine

 

 In 1905 işi expune lucrările la Salonul de Toamna de la Paris, alături de Andre Derain, Maurice de Vlaminck, Albert Marquet, reuşind să scandalizeze criticii din cauza stilului abordat.

 Louis Vauxcelles, unul dintre critici, a denumit sala în care au fost expuse tablourile “cuşca fiarelor sălbatice” (“la cage aux fauves”), care a dat şi numele curentului iniţiat de pictori: fauvism.

Prietenia care l-a legat de artistul roman Theodor Pallady i-a inspirat lucrarea “Bluza românească”, care infaţişează o tânară îmbrăcată cu o  ie.

Dupa incheierea celui de-al Doilea Razboi Mondial, a continuat sa experimenteze noi stiluri şi, chiar dacă era slăbit din cauza bolii, a lucrat pâna în ultimele clipe de viata.A murit în toamna anului 1954 în urma unui atac de cord.

1889: S-a stins din viaţă  la Iaşi, marele povestitor român Ion Creangă.

Ion Creangă, scriitor român

  Ion Creangă  s-a nascut la 1 martie 1837 la Humuleşti, jud.Neamţ, în  principatul Moldova, in  ziua de 10 iunie 1839 (1 martie 1837, conform altor surse) si a fost primul copil al lui Stefan a Petrei Ciubotariu si al Smarandei Creanga.

 Dupa ce a absolvit scoala primara, in 1854 s-a inscris la Seminarul teologic de la Socola – Iasi, iar cinci ani mai tarziu a devenit diacon, insa, in paralel, a fost si invatator.

In 1871, a fost raspopit din cauza unui conflict cu autoritatea bisericeasca si, tot atunci, a inceput sa scrie la insistentele prietenul sau Mihai Eminescu, care l-a si introdus in societatea „Junimea”.

Experienta de la catedra l-a determinat sa scrie o serie de manuale scolare si povestiri didactice, pentru ca incepand din 1876 sa isi publice lucrarile care l-au consacrat. Starea sanatatii sale s-a deteriorat brusc in 1885, iar scriitorul s-a retras la Ticau, in Iasi, unde s-a si stins din viata.

A fost  foarte popular  datorită măiestriei cu care a scris basmele și povestirile sale si mai ales opera  sa autobiografica  Amintiri din copilărie.

Este considerat a fi unul dintre clasicii literaturii române.

1892: S-a născut (la Chişinău, azi în R. Moldova) sculptoriţa Miliţa Petraşcu (numele la naştere: Melania Nicolaevici) (m. 1976). NOTĂ: În legătură cu data naşterii sale, există mai multe opinii. Artista însăşi, într-o convorbire avută cu scriitorul Victor Crăciun (vezi Victor Crăciun, Portretul-Autoportret Brâncuşi de Miliţa Pătraşcu şi Brâncuşi, Editura Semne, 2011, p. 20) precizează că s-ar fi născut cu 10 ani mai devreme, respectiv în anul 1882.

Ar fi optat pentru varianta naşterii sale în anul 1892 pentru a evita o atitudine de respingere, pe criteriul diferenţei de vârstă, din partea familiei soţului ei Emil Pătraşcu, născut în anul 1890.

Potrivit mentalităţii vremii, era greu de acceptat o diferenţă atât de mare între soţi, îndeosebi când cel mai în vârstă era soţia.

1894: S-a născut  Alexandru Marcu, profesor român, savant italienist, traducător, membru corespondent (1940) al Academiei Române, subsecretar de Stat în Ministerul Propagandei, în Guvernul condus de Ion Antonescu.

 

A murit dupa arestarea sa de catre Securitatea comunista în închisoarea de la Văcăresti; (d.27.02.1955).

1903: S-a nascut  Ilarie Voronca, poet avangardist (“Ulise”, “Zodiac”, “Act de prezenţă”); (d.5 aprilie 1946).

 

1913: În România, guvernul condus de Titu Maiorescu demisionează.

1925: În România, Consiliul de coroană a ratificat renunţarea prinţului Carol la toate drepturile şi prerogativele ce-i reveneau în calitate de moştenitor al Coroanei României, precum şi succesiunea tronului în favoarea fiului său, Mihai.

La 12 decembrie 1925, din motive personale, speculate de conducerea Partidului Naţional Liberal, pentru care nu prezenta suficiente garanţii, prinţul Carol a renunţat, pentru a treia oară, la calitatea de principe moştenitor la tron, hotărându-se să rămână în străinătate sub numele de Carol Caraiman

1930: Este promulgată în România Legea pentru reducerea lefurilor salariaţilor publici în valoare de circa 10%, aplicată începând din ianuarie 1931. Legea este cunoscută ca “prima curbă de sacrificiu“.

1946: Era livrat statului primul tractor fabricat în întregime la „Uzinele Tractorul” din Braşov (fabrica de tractoare a început să producă în fostele „Uzine IAR” de avioane, înfiinţate în 1925 şi desfiinţate de Guvernul dr. Petru Groza, la ordinul ocupanţilor sovietici)

Image result for photos primul tractor romanesc 1946

Primul tractor 100% românesc s-a numit IAR 22 și a copiat modelul german Hanomag, un fost constructor nemțesc de automobile și tractoare.

Tractorul cu nr. 1000 a ieşit pe portile uzinei la începutul lui 1949.

„Uzina Tractorul” a intrat, după 1990, într-un lent proces de privatizare incetandu-si definitiv activitatea în 2007.

1956: S-a difuzat prima emisiune de televiziune din România.

 

 

A fost prima transmisiune alb-negru  a Televiziunii Române (la început cu un timp de emisie de 21 de ore pe lună).

Primele emisiuni (alb-negru) au fost transmise în direct cu prilejul Revelionului dintr-un studio improvizat din Str. Moliere, aflată în apropierea sediului actual al TVR. Postul funcţiona în cadrul Radioteleviziunii Române, conduse de un comitet numit de Consiliul de Miniştri.

Televiziunea avea în jur de 150 de angajaţi şi un singur car de reportaj. Pe 23 august 1983, cu ocazia festivităţilor prilejuite de Ziua Naţională, Televiziunea Română făcea prima transmisie color oficială.

1963: A murit cântăreţul Rudolf Steiner; a contribuit, în 1919, la înfiinţarea Societăţii lirice „Opera” şi la transformarea ei în „Opera Română”, printre ai cărei membri fondatori se numără; (n. 1887).

 1968: A murit Sabin V. Drăgoi, compozitor şi folclorist; membru corespondent al Academiei Române din 1955; (n. 1894).

1981: A murit  Constantin Rădulescu, fotbalist și antrenor de fotbal român, care a antrenat Echipa națională de fotbal a României la Campionatele Mondiale de Fotbal din 1930, 1934 și 1938.

 A avut un rol important în cadrul Federației Române de Fotbal între anii 1923 și 1938; (n. 5.10.1896).

1985: A decedat compozitorul Nicolae Kirculescu (n. 1903) – 30 de ani

 

 

1988: A murit Arnold Hauser, scriitor german originar din România; (n. 1929).

 

 

1989: Un comitet de iniţiaivă format din membri PCR, a lansat un apel catre toti românii care au avut “carnet rosu”, să sprijine convocarea unui congres extraordinar care să hotarască autodizolvarea acestei formaţiuni politice şi predarea patrimoniului acesteia.

 

 

1989: A fost abolită pedeapsa cu moartea in România.

 În discursul de Anul Nou de acum 29 de ani (1989), preşedintele Consiliului FSN, Ion Iliescu, anunţa abolirea pedepsei cu moartea în România.

 

 

1989: A fost emis Decretul-lege nr. 8, privind inregistrarea si functionarea partidelor politice si a organizatiilor obstesti in Romania; De asemenea a fost emis Decretul-lege nr. 10, privind constituirea, organizarea si functionarea Guvernului Romaniei.

 

 

 

1989: Este constituită, la Bucureşti, prima organizație a societății civile din România constituită legal după căderea comunismului, Grupul pentru Dialog Social (GDS), asociaţie independentă, neguvernamentală, cu caracter nepatrimonial, care şi-a propus să apere şi să promoveze valorile democraţiei, libertăţile şi drepturile omului.

Grupul pentru Dialog Social intervine activ în viața publică și culturală prin intermediul Revistei 22, organizând întâlniri, mese rotunde, simpozioane cu o tematică deopotrivă diversă și unitară axată pe conflictele sociale, inițiative legislative, libertatea presei și a televiziunii, minorități, alegeri locale și generale.

2001: A decedat istoricul de teatru Ion Zamfirescu, personalitate de frunte a culturii române, („Istoria universală a teatrului”, „Teatrul european în secolului european în secolul luminilor”); (n.07 august 1907).

 

 

 

 

 

 

 

CITIŢI ŞI :

https://cersipamantromanesc.wordpress.com/2015/12/31/o-istorie-a-zilei-de-31-decembrie-video/

 

 

 

 

 

 

Bibliografie (surse):

 

 

 1. Acad. Dan Berindei, Istoria românilor, cronologie, editura Cartex, Bucureşti 2008;

 2. Dinu Poştarencu, O istorie a Basarabiei în date şi documente 1812-1940, Editura Cartier Istoric ;

 3. e.maramures.ro ;

 4. Wikipedia.ro.;

 5. mediafax.ro ;

 6. Enciclopedia Romaniei.ro ;

 7.  rador.ro/calendarul- evenimentelor;

 8.  Istoria md.;

 9. istoriculzilei.blogspot.ro.

 

 

 

31/12/2016 - Posted by | ISTORIE ROMÂNEASCĂ | , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

3 comentarii »

 1. SABAT FERICIT, ONORANDU-L CU PROFUND RESPECT PE DUMNEZEU!

  Ma bucur cand mi se zice: Haidem la Casa Domnului!
  Picioarele mi se opresc in portile tale, Ierusalime!
  Ierusalime, tu esti zidit ca o cetate facuta dintr-o bucata! (Psalmii 122:1,2,3)

  Steaua de-am zarit, mantuirea vine inca o data si inca o data si bate la inima noastra cu sunet de clopot sau cu voce cristalina! Nasterea Salvatorului lumineaza prin bezna existentei noastre si trimite iarasi o raza care trezeste sarbatoarea pentru fiecare inima.
  Nasterea Domnului Iisus nu trebuie sa se rezume doar la o zi din an, ci trebuie sa devina un mod de viata pentru noi. El trebuie sa se nasca in viata noastra nu o zi pe an ci in fiecare zi! Asadar Nasterea Domnului este asemanata de Petru cu rasarirea Luceafarului de Dimineata, in sufletele noastre! Asa sa se nasca si autoritatile romanesti, prin respectarea Lui Dumnezeu si a legilor!

  Cu o zi inainte de finalul anului de suferinta groaznica, 2016, este bine sa ne intrebam: Cum suntem in privinta a ceea ce credem? Traim credinta in Domnul Iisus cu foc, sau suntem intr-o stare de amorteala, caldicei, ca autoritatile romanesti?
  In relatia cu Dumnezeu, sa ne dorim sa fim intotdeauna mistuiti de focul dragostei Lui Divin. El, Dumnezeu, sa fie Cel care sa puna un foc pentru credinta in sufletul nostru!
  Cand se va implini Planul lui Dumnezeu, cand iubirea va fi asezata intr-o lume noua, desavarsita, cei care au avut foc de la Dumnezeu, vor fi prezenti pe Noul Pamant!
  Sa intalnim si acolo, pe Noul Pamant, autoritatile romanesti de la Cotroceni si Palatul Victoria, pentru motivul ca au respectat Decalogul si au avut foc pentru credinta!

  Toti ne dorim biruinta, dar nu este indeajuns doar sa ne rugam lui Dumnezeu pentru biruinta, fara ca noi sa nu facem nimic in sensul acesta. Fie ca este vorba de viata personala, de cea profesionala sau de viata de credinta in Domnul Iisus, cu totii cred ca ne dorim sa fim biruitori, sa avem succese, totul sa mearga bine. Dar ca sa obtinem biruinta, trebuie sa fim gata sa ne sacrificam pe noi insine pentru obiectivul dorit.
  Biblia ne spune in Filipeni 2: 5-7: Sa aveti in voi gandul acesta, care era si in Hristos Iisus. El, macar ca avea chipul lui Dumnezeu, totusi n-a crezut ca un lucru de apucat sa fie deopotriva cu Dumnezeu. Ci S-a dezbracat pe Sine Insusi si a luat un chip de rob, facandu-Se asemenea oamenilor. Pentru a ne salva, Domnul Iisus a venit printre noi, desi este Dumnezeu.
  Sa-I urmam si noi exemplul Divin, indiferent de biruinta pe care ne-o dorim. Sa ne implicam cu tot ceea ce fiinta noastra poate aduce bun, incepand cu primele autoritati de la Cotroceni si Palatul Victoria, care sa lupte cu ei insisi si sa respecte legile morale, Art. 80, 47, 20 din Constitutia Romaniei. Constitutia sa fie apreciata ca Lege Fundamentala si sa nu mai fie incalacata, violata de primele autoritati romanesti.

  Cunoastem cu totii acea relatare din Evanghelia dupa Matei 8, 23-24: Potolirea furtunii: Iisus S-a suit intr-o corabie, si ucenicii Lui au mers dupa El. Si, deodata, s-a starnit pe mare o furtuna atat de strasnica, incat corabia era acoperita de valuri. Si El dormea. Dar ce semnificatie are aceasta pentru viata noastra? Cum reactionam noi cand barca vietii noastre Romania, are de infruntat o furtuna groaznica, care din 1989, nu se mai termina, pentru ca presedintele nu respecta Decalogul si nu aplica Art. 80, 47 si 20 din Constitutia Romaniei? Cautam sa ne salvam singuri sau ne uitam la cine este in barca noastra? Domnul Iisus este acolo si daca avem credinta ne dam seama ca El asteapta sa ne salveze, prin autoritatile romanesti, daca vor sa calce pe urmele Lui.
  Evanghelia dupa Matei 8: 25-26: Ucenicii s-au apropiat de El si L-au desteptat, strigand: Doamne, scapa-ne, ca pierim! El le-a zis: De ce va este frica, putin credinciosilor? Apoi S-a sculat, a certat vanturile si marea si s-a facut o liniste mare. Noi, populatia romaniei abuzata, asuprita, hartuita si omorata prin suferinta, poate ca nu vom mai avea autoritati pe post de cutremure si vanturi groaznice distrugatoare. Domnul Iisus, v-a transforma pe autoritatile romanesti, cum la transformat pe Saul in Pau/Pavel si toti vor fi exemple pozitive in respectarea LEGII, si noi romanii, nu vom mai fi sclavi in BABILONUL ROMANESC cu documente profesionale false.

  Trebuie sa fim profund recunoscatori Lui Dumnezeu, pentru ca El este cel care ne-a inzestrat cu talanti deosebiti! Suntem noi pe deplin constienti de modul in care folosim acesti talanti, aceste talente, daruri Divine? Biblia ne spune: Cereti, si vi se va da, Cautati, si veti gasi, Bateti, si vi se va deschide. (Matei 7:7). Sa cerem intelepciune si restul ni se va da in plus, Sa cautam Adevarul si viata noastra va fi implinita, Sa batem unde trebuie si usi spre binecuvantare se vor deschide pentru noi. Asa sa fim ajutati de Bunul Dumnezeu, sa trezeasca autoritatile romanesti, din ceea ce sunt si sa-i ridice la nivelul functiilor pe care le ocupa si noi romanii, oamenii de rand, sa nu mai fim desconsiderati si tinuti sclavi, cu documente profesionale false! Aici confuzia intre explicatie si scuza domneste!

  Trebuie sa-I multumim Lui Dumnezeu, pentru ca suntem locuitori in Cetatea de Scapare. Din orice directie te-ai fi uitat, relateaza Biblia, vedeai Cetatea de Scapare. Drumurile catre aceste cetati erau mereu curate, intretinute. Portile Cetatii de Scapare nu se inchideau niciodata. Astazi, Domnul Iisus Hristos este Cetatea noastra de Scapare. Poate noi romanii, vom fi SCAPATI, de ceea ce inseamna: Mereu criminal abuzati!

  83 de ani de abuzuri, stres, hartuiri, umiliri si neodihna, si mai ales ultimii 27, cand s-a vorbit de bine si s-a facut numai de rau, impotriva noastra, a romanilor si a Romaniei!
  Nivelul de stres al generatiei noastre a atins masa critica. Numarul sinuciderilor in randul romanilor este infiorator de mare, din cauza autoritatilor Romanesti de la Cotroceni si de la Palatul Victoria. Care este adevarata cauza? Exista in Romania ceea ce inseamna PRESEDINTE si POLITICIAN? Remediul acestei situatii foarte grave, are in vedere venirea Domnului Iisus! Isaia 30,15, Caci asa vorbeste Domnul Dumnezeu, Sfantul lui Israel: In liniste si odihna va fi mantuirea voastra, In seninatate si incredere va fi taria voastra.

  Iubirea este singurul sens al vieții aceleia care merita traita si al mortii aceleia care merita murita. Caci daca traim, pentru Domnul traim, si daca murim, pentru Domnul murim. Deci, fie ca traim, fie ca murim, noi suntem ai Domnului. (Romani 14,8), Ce fel de om face din noi, viata traita pentru Dumnezeu? Cum privim moartea atunci cand murim pentru El? Desigur, lucrul acesta lasa urme adanci in viata noastra si viata noastra la randul ei lasa urme in alta viata.
  Fiecare din noi, trebuie sa luam in calcul situatia in care ne aflam in prezent.
  Cum ne vedem pe noi insine? Cum este viata noastra astazi? Ne dam seama ca suntem parte a planului Divin? Personajul biblic Iosif, se gasea intr-o situatie deznadajduit de rea, la un moment dat in viata lui, dar a ales sa ramana de partea lui Dumnezeu. Cu multa credinta si-a asumat situatia aceea si tot cu Dumnezeu alaturi a ajuns biruitor, conducator, din sluga vanduta de proprii lui frati! Sa-L lasam pe Dumnezeu sa implineasca planul Divin in viata noastra.
  Sa-L lasam pe El sa schimbe vietile noastre in foarte bine, trezind autoritatile romanesti din intunericul penal in care se afla, catre lumina DIVINA! Amin!

  Dumnezeu sa ingaduie si sa faca autoritatile romanesti, incepand cu presedintele si primul ministru, ca spun: Cum Fecioara Maria a fost insarcinata cu Domnul Iisus, care a venit prin mama Lui Maria, sa ne salveze, la fel si noi suntem insarcinati cu respectarea responsabilitatilor, functiilor pe care le ocupam, cu privire la propriile actiuni de a respecta si a obliga pentru respectarea Constitutiei, care este legea fundamentala. Cu atat mai mult este de dorit sa ne asumam actul implicarii noastre in diferite proiecte, pentru binele romanilor, a Romaniei si sa se bucure Dumnezeu. Toate acele proiecte, functiile la locul de munca in general, toate acestea sa fie pentru slava lui Dumnezeu! Sa primim intelepciunea Divina, de a coopera, de a face parte doar din echipe sau proiecte in sine care aduc cinste lui Dumnezeu si calitatii noastre de crestini!

  Aautoritatile romanesti, sa demonstreze ca sunt persoane crestine in Domnul Iisus si sa recunoasca cu sinceritate si sa spuna: Doamne iartane ca in loc de autoritati, care sa fim modele in respectarea legilor morale, mereu am fost satanici rataciti mintal, pentru ca i-am pus pe romani in suferinta continuu de sclavi, si Romania am distruso cu:
  -Falsele servicii de securitate.
  -Politia si justitia, sunt ca doua organizatii criminale. (Cand victimele merg la politie si justitie, descopera cei mai mari teroristi bestii criminale din lume, pe posturi de politisti si magistrati. Daca in Romania ar fi fost politie si justitie, nu ar fi existat nici un navigator roman, condamnat la moarte prin suferinta, cu documente profesiopnale criminale maritime romanesti false)!
  -Mineriade diversioniste,
  -Am facut din politica afaceri criminale, cum este invatamantul romanesc, afacere criminala cu emiteri de documente profesionale criminale false, cum suntem noi, autoritatile romanesti false.
  -De acea, scoala romaneasca este o scola criminala, prin care traieste si astazi 2016/2017, Groza Petru, si omoara in special pe romanii emigranti, prin suferinta cu documente profesionale
  criminale false.
  -Am vandut toate resursele Romaniei, si Romania la fier vechi,
  -Am indatorat Romania pentru 5 generatii,
  -Romanii, in special cei din diaspora, nu au nici un fel de sustinere si protectie din partea Romaniei, pentru ca ambasadele romanesti sunt organizatii criminale, ca si presedintia, guvernul, MAE, si
  celelalte institutii romanesti criminale, pline de teroristi barbari bestii criminale satanice.
  -Eu ca presedinte, pentru ca nu am cunostinte de Art. 80 din Constitutie, m-am facut si frizer si am tuns dealurile si muntii Romaniei de paduri, pe care le-am trimis in strainatate, de unde rasar conturi bancare.
  -Succesul, banii si faima, ma/nea interesat, nu a contat cat de multi romani au suferit emigrat si murit, sau cat de mult am distrus Romania. Nu am tinut cont ca succesul, banii si faima pot fi o
  bucurie pentru sufletul nostru, doar in momentul in care sunt binecuvantate de tine Doamne Dumnezeule!
  -Am furat, jefuit de peste tot, flota de peste 270 de vapoare, echivalentul a peste 270 de hoteluri Intercontinental, santierele navale, combinatele metalurgice, etc. Romanii sunt total distrusi
  paralizati, iar Romania este ocupata si desfiintata ca tara. Romania a fost transformata din tara, in cea mai criminala zona geografica, din lume, pentru ca nu se respecta nici o lege, ART. 80, 47, 20, etc, din C.R. De aceea, cum Zacheu a stat inaintea Domnului Iisus, şi I-a zis: Iata, Doamne, jumatate din avutia mea o dau saracilor, noi autoritatile romanesti total degradate si ratacite mintal, pentru ca criminal am napastuit pe romani, care sunt acuma sclavi, si Romania ocupata Babilon, dorim sa dam inapoi impatrit, din cat am furat si jefuit. Ca sa fim iertati si domnul Iisus sa zica, pentru noi, autoritatile romanesti satanice, care pana acuma, am facut doar voia lui satana: Astazi a intrat mantuirea si in casele noastre, sa fim salvati printre cei o suta patruzeci si patru de mii si sa fim considerati fii ai lui Avraam. (Pentru ca noua, autoritatilor romanesti, total degradate moral si ratagite mintal, ne-a placut si ne place sa stam numai sus). Apocalipsa 14:1.

  Sa fim atat de mult convinsi, de bunavointa Divina, incat de acum inainte sa speram ca vor fi si in Romania autoritati cu respect pentru Dumnezeu, oameni si lege, si nu v-a mai exista nici un dezacord, nici o disonanta in viata noastra, ci doar liniste, binecuvantare si acorduri line ale trairii cu Dumnezeu si prin voia Sa, sa fie si in Romania, autoritati placute Lui Dumnezeu, cu respect pentru Dumnezeu, lege si oameni! Amin!

  Domnul domnilor, Domnul Iisus Hristos ne-a adus singura veste buna: Leprosii, (autoritatile romanesti satanice), sunt curatiti! Sa speram ca si leprosii de la presedintie, guvern, parlament si ministerele romanesti, (in special din politie si justitie, vor lua in consideratie Proverbele 17:15, Cel ce iarta pe vinovat si osandeste pe cel nevinovat, sunt amandoi o scarba inaintea Domnului), sunt curatati de lepra raului si sunt supusi Lui Dumnezeu, respectand legile morale, Decalogul si in Romania sa nu mai fie nici un pagubit sclav cu documente (MARITIME) profesionale criminale romanesti false. Amin!

  IL rog cu umilinta pe Bunul Elohim, Dumnezeu, sa ingaduie si sa inunde cu intelepciune, dragoste si prosperitate spirituala, in special, persoanele care ocupa functii de autoritati la presedintie si guvern, dupa cum scrie la Matei 5:48: Fiti deci desavarsiti, asa cum si Tatal vostru cel ceresc este desavarsit! Bunul Elohim, Dumnezeu, sa ingaduie si sa faca autoritatile romanesti sa intaleaga ca prosperitatea spirituala, este cea mai importanta PROSPERITATE, respectand Legile Morale, Decalogul.

  Iehova, Elohim, Dumnezeu sa ingaduie si sa faca autoritatile romanesti sa intaleaga ca: Casa Domnului nu este o cladire. Casa Domnului suntem noi oamenii, pentru ca Domnul prin Spiritul Lui locuieste in creierele si inimile noastre, daca il primim, si autoritatile romanesti de la presedintie si guvern, SA-L primesaca cu profund respect, Onorandu-L pe Dumnezeu! Amin!

  Cu profunda plecaciuna, in Domnul Iisus,
  Robul Lui Dumnezeu,
  Mihai Dulgheru!

  Atata timp cat in Romania, nu se respecta nici o lege, Dumnezeu este primul Cel jignit de autoritatile romanesti pagane, satanice si criminale. De aceea, toata viata mea, doar Lui Dumnezeu, voi fi supus si voi lupta pana la moarte, sa se respecte legile si in Romania, pentru ca LEGEA, inseamna Dumnezeu si Lui Dumnezeu, trebuie sa-i aratam mereu respect profund!

  Apreciază

  Comentariu de Mihai Dulgheru | 31/12/2016 | Răspunde

 2. MULTUMESC

  Apreciază

  Comentariu de SECRIERU IOAN | 31/12/2018 | Răspunde


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: