CER SI PAMANT ROMANESC

Cuvant despre noi, romanii

Doi candidați basarabeni au fost aleşi membri ai Parlamentul român


 

Doi candidați basarabeni au ajuns membri ai Parlamentul român

Foto: Constantin Codreanu şi Ion Hadârcă

Ion Hadârcă (n. 17 august 1949, Sîngerei), poet, traducător și om politic din Republica Moldova, deputat în Parlamentul Republicii Moldova între 1990 și 1998 și din 2009 până în 2014, fondatorul și primul președinte al Frontului Popular din Moldova (1989—1992) şi președinte al Partidului Liberal Reformator, a devenit senator pe listele ALDE din România, după ce Biroul Electoral Central a făcut redistribuirea mandatelor. Este membru al Uniunii Scriitorilor din R.Moldova.

Un alt basarabean ajuns deputat la Bucureşti, este membrul Partidului Mișcarea Populară, Constantin Codreanu, jurnalist, activist civic, Presedinte executiv al Consiliului National al Reintregirii (Romania), reprezentant al Blocului Unitatii Nationale (Republica Moldova) si militant pentru reunirea celor doua state romanesti.

Anunţul despre Hadârcă fost făcut de vicepreședintele PLR, Oleg Bodrug.

„După o campanie grea, dar interesantă și cu totul altfel decât în Basarabia, avem bucuria împreună, echipa PLR din R. Moldova și echipa ALDE (PLR+PC) din România să sărbătorim victoria și accederea în Parlamentul României a colegului nostru, președinte Ion Hadârcă. Felicitări domnule senator, Ion Hadârcă! Felicitări domnilor copreședinți Călin Popescu Tăriceanu și Daniel Constantin!”, a scris Bodrug pe o rețea de socializare.

Astfel, Ion Hadârcă a devenit senator pe listele ALDE Vaslui din România, după ce Biroul Electoral Central a făcut redistribuirea mandatelor.

Constantin Codreanu a candidat la fotoliul de deputat din partea Partidului Mișcarea Populară condus de fostul președinte al României, Traian Băsescu.

După redistribuirea mandatelor de către Biroul Electoral Central, acesta a devenit deputat pe diasporă din partea PMP. (http://deschide.md/ro).

16/12/2016 - Posted by | LUMEA ROMANEASCA | , , , , , ,

Niciun comentariu până acum.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: