CER SI PAMANT ROMANESC

Cuvant despre noi, romanii

Igor Dodon, noul preşedinte al R.Moldova insistă într-un interviu la Moscova, pe FEDERALIZAREA R. Moldova


24_dodon_federalizarePreședintele ales Igor Dodon nu renunță la ideea de federalizare a R. Moldova. Acesta a declarat, într-un interviu pentru agenția moscovită TASS, că „socialiștii au propus un plan de federalizare (a R. Moldova – n.r.) după exemplul Federației Ruse, al Germaniei și SUA”, drept răspuns la intenția autorităților de la Chișinău de a discuta problema acordării unui statut special Transnistriei, scrie www.ziarulnational.md, preluat de Romanian Global News.

Înainte de a pleca la Moscova, în ianuarie 2017, Dodon vrea să ajungă în Transnistria să discute cu noul lider nerecunoscut de acolo, Vadim Karsnoselski.

„Pe ambele maluri ale Nistrului trăiesc reprezentanții aceluiași popor. În istoria noastră au fost perioade grele, dar sunt sigur că pe noi ne unesc mai multe lucruri decât ne despart”, a spus Dodon.

Lui Dodon i s-au amintit declarațiile sale din campania electorală cu privire la Crimeea care au aprins spiritele la Kiev, iar socialistul a spus că vrea „relații prietenești și de parteneriat” cu Ucraina, de altfel ca și „cu alte țări vecine”.

„Va recunoaște R. Moldova Crimeea ca parte a Rusiei? Nu e o întrebare simplă, având în vedere că noi avem problema Transnistriei”, a mai spus el.

În altă ordine de idei, Igor Dodon a afirmat că „președintele R. Moldova este obligat să fie moldovenist, nu proeuropean, proamerican sau prorus”.

„Eu am fost și rămân eurosceptic. Având în vedere ce se întâmplă acum în Europa, Moldova nu va deveni membră a UE.

Sunt convins că, în domeniul economic și social, țara noastră va avea mai mult de câștigat, dacă va merge pe calea integrării în Uniunea Euroasiatică”, a afirmat Dodon.

 

Reclame

15/12/2016 - Posted by | BASARABIA SI BUCOVINA | , , , , , ,

2 comentarii »

 1. Drama acestui politician e ca nu cunoaste istoria adevarata a neamului sau. De asta profită anturajul său ce au scopuri meschine de căpătuire. Deși a promis după campania electorală că va fi un președinte al întregului popor,Dodon rmărturise că va rămîne în suflet socialist. Deci prizonirul propriilor iluzii și culturi deformate , Cu regret el are și unii ,,agitatori,, care îi țin isonul antoReunirii, prin așa zisele campanii ,,unioniste,, dar , de fapt, de dezbinare a românilor din Moldova de Est și românilor de la est de Nistru Deși este vorba de Reîntregirii, unii politicieni de diferite vîrste și de pe ambele maluri ale Prutului de 25 ani rotesc pe patefonul politic dezinformator discul/placa ,,unionsmului. Probabil în speranța că asta va alimenta întruna ura coloanei V contra băstinașilor. Doar se vede cu ochiul liber cine nu doresc Reîntregirea – cei care și în parlament și in discursurile publice nu vorbesc româna și cei care mai continuă să scrie cu alfabet rusesc. Despre ce denotă acest fapt //Nerespectare a legii și lipsei bunuui simț sau o ignoranță mancurtizată De ce am zis initial DRAMĂ ?? Fiindcă unii fosti deputati agrarieni,au regretat antromanismul lordin anii 90, cand au votat pentru scoaterea imnului ,,Desteapta-te române,, și au votat art 13 al Constitutiei. Au regretat publica dar nu au si retras semnaturile lor de pe acele acte normative. Probabil ca trebuia sa voteze atunci in calitate de imn al RM nu Limba noastră, dar Hora Unirii. Poate asta retrezea si confratii de la vest de Prut

  Apreciază

  Comentariu de Solon | 16/12/2016 | Răspunde

  • Să fiţi sigur că dobitocul ăla de Dodon ştie foarte bine istoria şi în plus ştie şi că limba pe care o vorbim este limba română.
   Dacă face ce face, este din slugărnicie faţă de stăpânii lui moscali şi din dorinţa de a parveni,chiar cu preţul trădării neamului.
   E plină istoria noastră şi mai ales istoria Basarabiei de astfel de nemernici, care nu trădează din ignoranţă sau din prostie, astfel încât nu au nici macar astfel de circumstanţe atenuante …

   Apreciază

   Comentariu de cersipamantromanesc | 16/12/2016 | Răspunde


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: