CER SI PAMANT ROMANESC

Cuvant despre noi, romanii

Copiii noştri învaţă din manualele de istorie că drapelul României este steagul secuilor şi că la Est de Prut trăiesc doar ruşi !


 

In Manualele de Istorie, Drapelul Romaniei este steagul secuilor!

 

Când Hans Klemm, ambasadorul SUA la București, s-a fotografiat alături de steagul ținutului secuiesc, i s-au adresat multe reproșuri și mai toată clasa politică de la noi l-ar fi schimbat dacă i-ar fi stat în puteri acest lucru.

Când James Pettit, ambasadorul SUA la Chișinău, a afirmat că Moldova este o țară cu etnici care vorbesc o limbă diferită decât în România, a fost numit prost, incult, idiot, inamic și mai toată clasa politică de la noi l-ar fi schimbat și pe el dacă i-ar fi stat în puteri acest lucru.

Îi stă însă în puteri domnului ministru să îi schimbe urgent pe  autorii programelor de istorie și cei care au validat manuale de istorie de la clasa a IV-a, în care drapelul României este steagul secuilor și în care putem citi că la stânga Prutului trăiesc exclusiv ruși.

În harta de la pagina 74 a Manualului de Istorie de clasa a IV-a al editurii T3 KIADO aprobat prin ordin de ministru drapelul României este steagul secuilor !

Începând cu 2006 acest manual este înscris anual în catalogul manualelor şcolare valabile în învăţământul preuniversitar.

În paginile lui, despre Trianon se spune (pe banii statului român) că este Dictatul de la Trianon.

În cuprinsul acestui manual (cum era şi firesc) sunt multe hărţi (am numărat 22) dar niciuna a României sau al vreunui stat medieval românesc (asta nu mai este firesc dar programa nu obliga la aşa ceva).

Conturul României apare doar pe harta Europei, dar nici nu scrie că este România. Mai apar în acest manual plătit de statul român vreo 64 de drapele ale unor ţări contemporane sau din trecut. Aţi ghicit, că niciunde nu apare tricolorul românesc.

Culmea că este perfect în conformitate cu programa școlară oficială elaborată de cei doi inspectori școlari din minister.

De fapt acest manual nici nu avea voie să apară fiindcă 46 alin (8) din legea educaţiei zice că:

,,În învățământul primar, gimnazial și liceal cu predare în limbile minorităților naționale, disciplinele Istoria și Geografia României se predau în aceste limbi, după programe școlare si manuale identice cu cele pentru clasele cu predare în limba română, cu obligația transcrierii și a însușirii toponimiei și a numelor proprii românești și în limba română.”

Aici manualul este în mare defect, fiindcă nici vorbă să fie identic cu vreun manual pentru clasele cu predare în limba română, iar Carol I apare ca… I Karoly.

Această prevedere trebuia să o cunoască şi cei doi inspectori care l-au evaluat an de an şi l-au trecut în catalogul manualelor.

Cineva trebuia măcar să îl răsfoiască. Din acest manual elevii nici nu au aflat încă în ce ţară trăiesc, care este drapelul sub care slujesc şi mai nimic despre populaţia majoritară !

Aceşti elevi sunt crunt discriminaţi, tăindu-li-se contactul cu realitatea vor avea probleme de integrare în societatea românească.

Doar elevi astfel educaţi pot ajunge adulţii românofobi şi dintre cei care dau jos cu tricolorul românesc.

Fac asta fiindcă şcoala nu le-a adus încă la cunoştinţă în ce ţară trăiesc. Şi asta pe banii statului român, după manuale şi programe plătite de noi toţi.

În manualul de istorie de la clasa a IV-a al editurii Corint (aprobat prin ordinul ministrului nr 5472 din 12.10.2016), la pagina 27, la ”popoare de azi”, în stânga Prutului apare doar poporul rus!

 

 

 

 

 

 

 

Într-un singur manual dintre cele 8 consultate scrie (din greşeală) ,,27 martie 1918 Unirea Basarabiei”.

În niciun manual dintre cele pe care le-am consultat nu scrie de ce i s-a întâmplat Moldovei în 1812.

Despre ruşi, bulgari, sârbi şi maghiari se spune şi câţi dintre ei trăiesc peste frontierele ţărilor lor şi câţi dintre fiecare trăiesc în România.

Despre unguri, scrie că 10 mil trăiesc în Ungaria şi România, iar peste hotare încă 5 mil (SUA, Canada, Australia).

Nu se spune în manuale deloc că mulţi români trăiesc şi peste graniţele Românie de azi: în R.Moldova, Ucraina, Serbia, Bulgaria şi Ungaria asta ca să nu pomenim că este ignorată complet ramura aromână a neamului nostru din Balcani.

În 20 februarie 2005 am făcut parte din comisia de învăţători care trebuia să avizăm noile programe după care au ieşit minunile acestea de manuale.

Programa de istorie pentru clasa a IV-a a fost respinsă atunci de noi cu argumente, iar secretarul de stat Vasile Molan a cerut să se consemneze în procesul verbal, că autorul programei va ţine legătura cu noi pentru a întocmi o altă programă.

La câteva zile s-a schimbat şi guvernul şi domnul Molan. Oamenii din minister a căror demitere o așteptăm (Doru Dumitrescu și Gabriela Droc), umiliți de fostul secretar de stat şi de cei 15 învăţători, s-au prezentat noului ministru cu textul vechi, din care nu au modificat nicio virgulă.

Ministrul a semnat în 20 aprilie 2005 cu bună credinţă pentru intrarea în vigoare a programei, aşa cum semnează primarii (mizând pe profesionalismul celor din minister).

Văzând programa școlară apărută în aceeași formă ridicolă, am trimis un memoriu la vremea respectivă ministerului dar acesta le-a luat apărarea propriilor inspectori.

Cam aceeași programă a fost aprobată și în 2 decembrie 2014. Despre erorile științifice și viciile programei și ale manualelor de istorie de la clasa a IV-a, am scris un memoriu de zeci de pagini fiindcă cele două cazuri prezentate aici sunt minore față de alte și alte enormități.

În august 2016 i l-am transmis și domnului ministru Mircea Dumitru prin intermediul doamnei Anca Petrache din minister, doamnă care a fost delegată de minister la congresul asociației noastre.

Mi se promisese că mă va invita la o discuție dar până acum nu am fost încă invitat.

Timp de zece ani, peste 1 600 000 de elevi au ,,învăţat” deja conform acestor programe și manuale și se poate ca încă 10 ani să fie la fel pentru alte milioane de școlari care vor trece prin clasa a IV-a, atât timp cât în minister rămân aceiași responsabili care să păstorească istoria și învățământul primar.

Miniștrii se schimbă, elevii sunt alții an de an, acești inspectori sunt aceiași din anii 90.

Viorel Dolha,
președintele Asociației Generale a Învățătorilor din România

Anunțuri

14/12/2016 - Posted by | ISTORIE ROMANEASCA | , , , , , , ,

1 comentariu »

 1. In legatura cu campania electorala, care a trecut, Romanii din diaspora si cei din tara, la fel au spus ca sunt foarte dezamagiti de comportamentul politicienilor, PNL, de presedintele Iohannis si primul ministru Ciolos, de la care s-au asteptat, sa nu repete abuzurile PSD si PDL, motiv pentru care nu vor merge sa voteze, pentru ca nu vede pe nimeni serios.

  Dupa alegeri, romani din diaspoara dar si din tara, au spus: A castigat mafia PSD, pentru ca au un electorat constant cu care colaboreaza. Noi care am aratat diferenta in 2012 si 2014, puteam sa aratam pentru PNL, (care continuu in ultimii ani a functionat ca o organizatie mafiota), o diferenta, gen cum a avut FSN-PSD, in 1990, daca presedintele Iohannis si prim ministru Ciolos, cu ministrii lor, si-ar fi facut cat de cat datoria. Toti, dupa cum am inteles, stim ca despre mafia cu documentele profesionale false romanesti, primii raspunzatori, in ordine sunt: Presedintele, primul ministru, ministru muncii, ministru educatiei nationale, ministru afacerilor externe, si altii, care ilegal au refuzat si refuza sa-si faca datoria, ca politia si justitia romana, sa ceara retragerea documentelor profesionale false, si sa se emita documente profesionale legale. Au spus romani, in special din diaspora, multi din ei afectati grav ca si mine, cu documentele profesionale false.

  In 2012 si 2014, multi romani din diaspora au calatorit distante mari cu avionul, au stat la randuri pentru a vota, sperand ca PNL si actualul presedinte Iohannis, vor face sa se respecte legile si in Romania si in special, sa se retraga toate documentele profesionale false, pentru ca in afara Romaniei, nu se poate angaja in baza documentelor profesionale false si foarte multi romani au murit in situatii groaznice, sau am suferit si suferim groaznic. De aceea, multi romani ziceam: Ceea ce ne-a dat Dumnezeu, LEGEA, prin care sa functioneze ordinea si respectul, intre noi oamenii, sa speram ca vor primi si autoritatile romanesti, sa fie lege, ordine si respect si in Romania, unde a lipsit si lipseste total din partea autoritatilor romanesti, in special din Decembrie, 1989!

  Persoana care a lucrat la presedintie/guvern, mi-a spus: In Romania, nici acuma in 2016, nu exista spirit civic, din partea autoritatilor politice si a tuturor care au functii de conducere, prin care sa arate respect pentru oameni si lege. In continuare, Romania este tara in care legea si oamenii nu sunt respectati, pentru ca libertatile si valorile fundamentale nu sunt garantate si promovate, valori care ne lipsesc, pentru ca avem nevoie de ele, de proiecte vizionare care sa ne uneasca si nu sa ne dezbine, ceea ce-au facut si fac continuu politicienii romani din 21.12.1989.
  Toate autoritatile politice stiu ca toti romanii plecatii, prin alte tari sa munceasca, au plecat ca refugiati, pentru ca regimul politic in Romania este foarte grav, dar nici un politician nu incearca sa ceara sa se schimbe raul care este in Romania, in bine. Toata politica romaneasca este mafie, criminalitate organizata si terorism, facuta de organizatii mafiote, care isi spun partide politice si evident ca au dispute intre ei, mafiotii politicieni romani, pentru obtinerea si mentinerea puterii de conducere a Romaniei, prin care ei, mafiotii politicieni, au facut numai dezastre, si spun ca guverneaza.

  Ce fel inteleg spiritul civic, politicienii romani? (90%, dintre politicienii, magistratii si politistii romani, nici nu stiu ce inseamna, spirit civic)! O doamna, sotia unui politician, parlamentar PNL, despre sotul ei, mi-a spus: Sotul meu, prin diferite aranjamente si minciuni, a obtinut functii importante, fata de care nu a aratat respect, pentru ca mereu a mintit si inselat. Este blocat la capitolul minciuni si inselari, pentru ca si acasa arata ca este blocat, aproape ca la partid, cauta sa spuna minciuni si sa insele. Au fost situatii cand m-am gandit sa-l parasesc. In legatura cu documentele profesionale false, daca s-ar fi dorit s-ar fi rezolvat aceasta problema, de care am inteles ca este foarte grava si se stie la nivel national, dar nu s-a dorit si nu se doreste. Pentru aceasta problema cu documentele profesionale false, care este mafie legala a invatamantului romanesc, in Romania, se stie ca primii vinovati, au fost si sunt presedintii si prim ministrii. Se stie ca singurul partid care a avut cativa oameni de valoare, a fost PNT-CD, cat de cat a fost si PNL, dar PNT-CD, a fost distrus cu grija de Iliescu, Basescu si oamenii lor. Singurul presedinte care si-a facut cat de cat treaba, sau a vrut sa-si faca treaba, a fost Constantinescu. La ora actuala, PNL se autodistruge, pentru ca a promovat persoane fara valoare, fara educatie politica in conducere. A spus, doamna, sotia de parlamentar PNL.

  Autoritati europene, care au fost in Romania si evident in multe alte tari de pe globul pamantesc, au spus: Coruptie mai mult sau mai putin, a fost si este in toate tarile, dar nu de felul cum a fost si este in Romania, unde a fost si este corupti in masa combinata cu tradare nationala. Ilegalitati in sistemul de invatamant s-a practicat ca afacere ilegala si prin alte tari, dar nu ca in Romania, unde in modul cel mai grav si mafiot, absolventii romani dupa ce dau o multime de spagi, au fost si sunt distrusi cu documente profesionale false. Prin diferite tari din Africa si Asia, daca era cineva prins cu documente false, imediat era arestat si condamnat. In Romania, emiterea documentelor profesionale false, este legala si deasemeni este legal sa ai doctorate false si s-au referit la autoritati cu doctorate false din politica si justitia romaneasca, total compromisa.

  Apreciază

  Comentariu de Mihai Dulgheru | 14/12/2016 | Răspunde


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: