CER SI PAMANT ROMANESC

Cuvant despre noi, romanii

UN PLAN „MOLDOVENESC” AL KREMLINULUI PENTRU UCRAINA


dodon_putin

 

 

 

PLANUL SECRET DODON, UN PLAN „MOLDOVENESC”AL KREMLINULUI PENTRU UCRAINA.

 

 

Victoria lui Dodon in R.Moldova  este doar începutul planului de destabilizare a Ucrainei.

Succesul lui Dodon în alegerile prezidențiale din R.Moldova  este  planul politic al Rusiei de destabilizare a Ucrainei …. În acest caz, micuţa Moldovă  este un poligon de testare în sine si  chiar daca  pentru  Kremlin ea este mai putin interesantă, anume în această țară săracă, al cărei teritoriu este de 25 de ani  sub ocupație rusă, se testează noi diversiuni si provocari.

Prima parte a acestor scenarii subversive a fost deja implementată cu succes în Moldova și acum începe să fie pus în aplicare în Ucraina si consta in a discredita forțele politice pro-europene, a  dovedi că „ei” sunt corupți, ca se gandesc numai la interesele lor, ca nu sunt în măsură să conducă țara iar statul este capturat de ” oligarhi” (în cazul Moldovei – magnatul Vlad Plahotniuc).

La inceput se organizează proteste „mixte” în care forțele politice pro-ruse participă împreună cu forţele pro-occidentale, astfel încât să nu se mai poata spune cine este cine.

Pentru o mare parte a electoratului moldovenesc, Dodon și Usatîi  nu mai sînt marionete ale lui Putin, ci ”liderii protestelor”.

Faptul că Dodon  a fost implicat mulți ani în marginalizarea economiei moldovenești în anii regimului comunist condus de Voronin şi a colaborat în multe afaceri cu olgarhul Plahotniuc, sau faptul că Usatîî este  un bandit obișnuit, asta nu   mai interesează pe nimeniApoi se începe inocularea ideii că la Europa nu se mai poate spera, si ca unchiul Putin cel generos, dacă te vei purta frumos cu el, va permite vanzarea de produse pe piața rusă, iar integritatea teritorială a ţării va fi restabilita tocmai cu sprijinul Rusiei.

Electoratul începe deja să creadă în  ideea schizofrenică că  va fi posibil să te înţelegi cu Măria-sa, Ţarul de la Kremlin…În acest context a câștigat candidatul pro-rus Igor Dodon alegerile prezidențiale in R.Moldova și se caută in continuare marionete pentru viitoarele alegeri parlamentare. In faza a doua, urmeaza sa se aplice „planul Dodon” de federalizare a Republicii Moldova, care va avea ca rezultat împărţirea ţării între mai mulţi subiecţi.

Cea mai mare parte din teritoriu va fi  administrată  de Dodon,  municipiul Bălți  de către Usatîi, iar Transnistria și Găgăuzia – de oamenii Moscovei. Ramasa oficial stat neutru, Republica Moldova va deveni un centru de destabilizare a țărilor vecine – Ucraina și România.

Are nevoie Rusia de un asemenea avanpost fără Ucraina? Bineînțeles, că nu, si tocmai de aceia  Kremlinul aplica si  în Ucraina același scenariu diversionist.

Rămâne doar să se organizeze si acolo un „protest mixt”, pentru a asigura victoria marionetelor sale în viitoarele alegeri parlamentare și prezidențiale si pentru a se materializa  acea  federalizare despre care vorbesc necontenit Putin și Lavrov.

Și apoi, devenind în mod oficial un stat formal neutru, neajutorata Ucraină va deveni la randul sau un centru pentru destabilizarea țărilor vecine – Polonia, Ungaria, Slovacia și România, și totodata, împreună vor deveni garanția lichidării statului Belarus care , după plecarea de pe scena politică a lui Lukasenko, ar trebui să redevina  parte din Rusia, ca district federal.

Un plan „moldovenesc” precum acesta, in care marioneta Dodon joaca un rol important, este doar începutul, ne avertizeaza Vitaly Portnikov pe Newsru.ua.

 

 

 

Viktor Oblomov – http://www.technosotnya.com/2016/10/Vitalij-Portnikov-Moldavskij-plan-Kremlja-dlja-Ukrainy.html  prin basarabialiterara.com.md

Reclame

08/12/2016 - Posted by | POLITICA | , , , , , , , , , , ,

Niciun comentariu până acum.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: