CER SI PAMANT ROMANESC

Cuvant despre noi, romanii

Gândul zilei: Cum arată diplomația cazonă americană


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

„I come in peace. I didn’t bring artillery. But I’m pleading with you, with tears in my eyes: If you fuck with me, I’ll kill you all.”

(„Vin cu gând de pace. N-am adus artileria, dar vă implor, cu lacrimi în ochi: Dacă vă jucați cu mine, vă omor pe toți”).

 

– Cuvinte adresate în timpul războiului din Irak unor sefi de trib irakieni, de catre generalul James Mattis , supranumit „Maddog” (Câine Turbat) Mattis –

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Image result for photos James Mattis

 

 

 

 

 

 

 

 James N. Mattis  (născut la 8 septembrie 1950, in localitatea Pullman, statul Washington, SUA), este un general al  corpului de elita al Infanteriei Marine a SUA , care a servit ca șef al Comandamentului Central (CENTCOM), din 2010 până în 2013.

Porecla si-a câștigat-o în 2003, când a condus inaintarea  fulgeratoare a Diviziei 1 de Infanteriști Marini spre Bagdad, în timpul invaziei Irakului.

Mattis a fost si comandantul unei structuri militare americane care s-a ocupat de Iran, fiind considerat un soldat cu o atitudine inflexibila fața de această țară. 

Recent, Presedintele ales al SUA, Donald Trump, a anunțat că l-a ales pe Mattis pentru a servi ca secretar al apărării în administrația sa.

Generalul Mattis este în retragere de trei ani si are nevoie pentru a fi numit în funcție, de aprobarea unei excepții din partea Senatului Statelor Unite, la o lege care spune că pentru a fi numit , trebuie să fi fost civil cel puțin 7 ani dupa părăsirea Armatei. 

Este considerat un „războinic călugăr” , datorită faptului că este necăsătorit și își petrece majoritatea timpului citind carti despre război și istorie. 

 Vorbind la o conferință sponsorizata de The Heritage Foundation din Washington în 2015, Mattis si-a declarat convingerea  că intenția președintelui rus Vladimir Putin este „de a rupe NATO.”

El a vorbit de asemenea împotriva expansionismului Rusiei si a politicii belicoase duse de aceasta tara în Siria, Ucraina și Statele Baltice.

Mattis consideră si că declarațiile împăciuitoare ale presedintelui ales Donald Trump față de Rusia, denota ca acesta a fost  prost informat.

Publicitate

04/12/2016 - Posted by | POLITICA | , , , , ,

Niciun comentariu până acum.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: