CER SI PAMANT ROMANESC

Cuvant despre noi, romanii

PPE este profund îngrijorat de neregulile la alegerile din R. Moldova! Încălcarea crasă a legii şi îngrădirea dreptului la vot trebuie să fie investigate


 

 

Președintele PPE, Joseph Daul: „PPE este profund îngrijorat de neregulile la alegerile din R. Moldova! Încălcarea crasă a legii şi îngrădirea dreptului la vot trebuie să fie investigate”

18_joseph_daulLa scrutinul prezidenţial din 13 noiembrie au fost comise încălcări grave ale legii, iar obstrucţionarea dreptului la vot nu poate fi trecută cu vederea, atenţionează preşedintele Partidului Popular European, Joseph Daul, care a venit cu o declaraţie oficială despre turul II al alegerilor prezidenţiale, transmite jurnal.md. citat de Romanian Global News.

„PPE rămâne profund îngrijorat în privinţa neregulilor electorale din al doilea tur de scrutin, inclusiv îngrădirea dreptului constituţional la vot pentru moldovenii din străinătate. Acest lucru reprezintă o obstrucţionare crasă şi o încălcare a legii, care trebuie să fie investigate de autorităţile competente”, se menţionează în declaraţia semnată de Joseph Daul.

Totodată, preşedintele PPE a afirmat că rezultatul obţinut de candidatul comun al forţelor antioligarhice arată că oamenii îşi doresc schimbarea şi că aceasta este inevitabilă.

„Aş dori să felicit candidatul proeuropean de centru-dreapta, Maia Sandu, pentru rezultatul remarcabil obţinut în aceste alegeri. În ciuda atacurilor murdare la care a fost supusă în campanie, Maia Sandu a reuşit, cu resurse foarte puţine, nu numai să obţină cel mai bun rezultat obţinut vreodată de un partid proeuropean de centru-dreapta, dar, de asemenea, să mobilizeze electoratul şi diaspora într-un mod fără precedent. Acest lucru arată că dorinţa oamenilor de a avea politicieni oneşti şi credibili este în creştere tot mai puternică şi că schimbarea se va întâmpla în mod inevitabil”, a declarat preşedintele PPE.

Joseph Daul a mai îndemnat forţele antioligarhice să rămână unite pentru a-şi consolida eforturile la alegerile parlamentare din 2018.

„În cele din urmă, aceste alegeri au dovedit că, atunci când partidele de centru-dreapta rămân unite, ele reprezintă o forţă majoră, care poate aduce speranţă şi schimbare în ţară.

Acum, mai mult ca oricând, aceste forţe politice trebuie să continue să coopereze înaintea alegerilor parlamentare din 2018, pentru a asigura un viitor mai bun pentru cetăţenii Republicii Moldova”, a conchis preşedintele PPE.

 

A început represiunea promisă de Dodon? Liderul protestelor de la Chişinău, Vlad Bileţchi – cercetat de poliţie

 

18_vlad_biletchiAsociaţia Obştească „Onoare, Demnitate şi Patrie” (ODIP) anunţă că Vlad Bileţchi, reprezentantul protestatarilor este cercetat de poliţie pentru „încălcarea legii privind desfăşurarea întrunirilor şi blocarea intenţionată a arterelor şi străzilor”, transmite Romanian Global News.

„Este o intimidare evidentă. Nu voi ceda în faţa presiunilor. În spatele meu se află mii de oameni minţiţi, care vor contesta în instanţă. Noi nu cedăm”, a declarat Vlad Bileţchi.

Amintim că luni şi marţi au avut loc proteste în capitală, iar mii de oameni au ieşit în stradă pentru a-şi exprima nemulţumirea cu privire la fraudarea alegerilor prezidenţiale.

Reclame

18/11/2016 - Posted by | LUMEA ROMANEASCA | , , , , , ,

Niciun comentariu până acum.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: