CER SI PAMANT ROMANESC

Cuvant despre noi, romanii

Steagul negru de doliu arborat provocator la Primăria Miercurea Ciuc. Primarul UDMR al municipiului, obligat să scoată drapelul Ungariei și „steagul secuiesc” din Primăria Miercurea Ciuc


Drapelul Ungariei și steagul secuiesc, scoase din Primăria Miercurea Ciuc.

Primarul municipiului Miercurea Ciuc a pus în executare, la solicitarea unui executor judecătoresc, sentința definitivă prin care a fost obligat să îndepărteze drapelul Ungariei, asa zisul  steag secuiesc și steagul municipiului din primărie.

 

 

 

 

 

drapelul Ungaria steagul secuiesc primaria miercurea ciuc raduly robert

 

 

În luna februarie a.c. Tribunalul Harghita a admis acțiunea Asociației Civice pentru Demnitate în Europa (ADEC) și l-a obligat pe Primarul municipiului Miercurea Ciuc să îndepărteze toate steagurile, cu excepția drapelului României și cel al Uniunii Europene, din incinta și de pe fațada Primăriei Miercurea Ciuc.

Instanța a constatat astfel arborarea nelegală a drapelului Ungariei, a steagului secuiesc și a steagului municipiului Miercurea Ciuc în incinta și pe fațada Primăriei Miercurea Ciuc.

Sentința Tribunalului Harghita a rămas definitivă prin decizia Curții de Apel Târgu Mureș din luna mai a.c. (detalii aici).

„Primarul UDMR din Miercurea Ciuc, ultrașovinul Raduly Robert, un nostalgic al Ungariei Mari, a refuzat să pună în executare această sentință definitivă, motiv pentru care am apelat la serviciile unui executor judecătoresc care a pus în executare sentința.

Urmare somației primite, primarul UDMR a pus în executare sentința definitivă și a îndepărtat toate steagurile din Primăria Miercurea Ciuc, cu excepția drapelului României și cel al Uniunii Europene. În locul drapelului Ungariei primarul UDMR a arborat în primărie steagul negru de doliu.

(video aici).

 

 

 

 

Gyaszzaszlo2_b

 

 

 

În locul drapelului Ungariei primarul UDMR a arborat în primărie steagul negru de doliu.”, scrie dantanasa.ro.

16/11/2016 - Posted by | LUMEA ROMANEASCA | , , , , , , , ,

5 comentarii »

 1. Nu Ráduly Róbert este ultașovin, ci acel stat care prin asemenea decizii judecătorești se așează într-o platformă comună cu Iugoslavia lui Milosevici, Slovacia lui Ian Slota sau al lu Beneš sau Germania lui Hitler. Altfel crearea unui lege numai steagul maghiar (steagul este cel maghiar, nu al Ungariei) și cel secuiesc (ciudat, o echipă de fotbal sau orice altă organizație sau entitate administrativă poate avea steag, dacă acel steag nu este maghiar) spune totul despre acel ultrașovinism la nivel de stat.
  Întrebarea este de ce îl deranjează atât pe statul român un steag al unei țări vecine? Oare simte că nu a obținut pe drept Ardealul și nu vrea ca orice să îl amintească?
  În Ungaria altfel se poate arbora legal steagul minorității, chiar și procentul legal este mai scăzut decât în România.

  Altfel ce ar zice românii, mai ales cei care au fost sau lucrează în străinătate când prin lege statul unde lucrează și plătesc atribuțiile interzice arborarea steagului României la organizațiile, asociațiile sportive sau restaurantele lor?

  Ce prostie din partea românilor din țară de lasă un asemena act de atac la adresa minorităților care amintește de Germania nazistă!

  Apreciază

  Comentariu de Zsolt | 17/11/2016 | Răspunde

  • Noi vorbim aici de respectarea legii.
   Pe cladirile oficiale ale Statului Roman se arboreaza drapelele Romaniei si ale Uniunii Europene.Nu au ce cauta drapelele Ugandei,Uruguay, Ungariei sau ale altor state.
   O organizatie oarecare se poate afisa cu steagul secuiesc sau cu cel al Ungariei,numai ca acesta nu poate fi arborat in istitutiile statului nostru, pentru ca de aceia se chiama ca sunt institutii care reprezinta Statul Roman. D-ta chiar crezi ca drapelul Romaniei poate fi inaltat pe cladirea Parlamentului sau a Guvernului Ungariei?
   Daca vorbiti de ultrasovinism,ar trebui sa reflectati asupra interdictiei pe care a dat-o Primaria din Sf.Gheorghe de a fi inaltat drapelul Romaniei de ziua veteranilor.
   Ultranationalism este si gestul facut de unii deputati maghiari, care au venit de 1 decembrie in Parlamentul Romaniei cu brasarde de doliu.

   Cine nu a obtinut pe drept Transilvania?

   D-ta uiti ca aceasta provincie istorica romaneasca,locuita majoritar de romani, a fost atribuita Romaniei nu doar la Trianon,in 4 iunie 1920, dar si in 1947 in urma Tratatului de Pace de la Paris.
   Nu mai vorbim de faptul ca in 1919 cat si in 1945,Armata Romana a fost nevoita sa ocupe Budapesta, pentru a o elibera de comunisti si de nazisti.
   Nu vedem recunostinta pentru aceste sacrificii enorme,din partea liderilor maghiari in ultima suta de ani.
   In schimb vedem contestarea de catre Ungaria a tratatelor internationale si a rezultatelor ultimelor doua razboaie mondiale ,ca sa nu mai vorbim de o propaganda agresiva si o politica de subminare a statalitatii romanesti in Ardeal, facuta in randurile minoritatii maghiare de aceeasi Ungarie, impotriva Romaniei ….

   Apreciază

   Comentariu de cersipamantromanesc | 18/11/2016 | Răspunde

   • „O organizatie oarecare se poate afisa cu steagul secuiesc sau cu cel al Ungariei,numai ca acesta nu poate fi arborat in istitutiile statului nostru, pentru ca de aceia se chiama ca sunt institutii care reprezinta Statul Roman.”
    Greșit. În România este lege care reglementează (printre altele) arborarea steagului altor țări. Dacă vă amintiți de cazul de la Târgoviște al circului „New York” și declarația prefecturii Dâmbovița: „”arborarea drapelului sau a fanionului altui stat, cu alte dimensiuni decât cele ale drapelului României şi cu alte ocazii sau în alte condiţii decât cele prevăzute … constituie contravenție”.
    Deci nicidecum orice organizație (nu administrativ teritorială) nu poate să afișeze drapelul altui stat. Altfel spus, cu asemenea legi din UE restaurantele românești ar trebui să scoată toate steagurile și însemnele altele decât cele ale țărilor unde funcționează. Din fericire nu este așa în țările „normale”, numai unde șovinismul atinge înălțimile românești. Bănuiesc că pe acești patroni care întrețin restaurante de specific românesc în străinătate îl considerați ultrașovini.

    Apreciază

    Comentariu de Zsolt | 22/11/2016

   • Spuneam ca in toate statele este reglementata arborarea drapelelor statelor straine, care se poate face numai in baza acestor reglementari.Aceasta politica nu o promoveaza doar Romania,ea este prevazuta de legislatiile tuturor tarilor, atunci cand vorbim de cladirile apartinand organismelor oficiale ale statului.
    D-ta esti de parere ca Ungaria va perimite vreodata arborarea drapelului american,german,roman,sau rus (ca sa dau doar cateva exemple) pe cladirile Postei maghiare sau a Guvernului maghiar sau pe edificiile oricarei primarii ? De ce la noi ar fi altfel ?

    Cat despre expunerea simbolurilor statale si ale unor unitati administrativ-teritoriale,sau localitati,inclusiv steme si drapele, la noi ea este reglementata prin Lege si poate fi efectuata numai dupa aprobarea lor de forurile competente ale statului.

    Hotărârea consiliului judeţean/local, după caz, privind aprobarea proiectului modelului de steag se transmite, împreună cu un memoriu justificativ, Ministerului Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice.

    Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice transmite documentele primite conform alin. (2) Comisiei Naţionale de Heraldică, Genealogie şi Sigilografie a Academiei Române, denumită în continuare Comisia Naţională.
    Hotărârea consiliului judeţean/local, după caz, privind aprobarea proiectului modelului de steag se transmite, împreună cu un memoriu justificativ, Ministerului Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice.

    Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice transmite documentele primite Comisiei Naţionale de Heraldică, Genealogie şi Sigilografie a Academiei Române

    Cititi :

    http://www.sidro.ro/content/19-legea_75
    http://legestart.ro/legea-nr-1412015-privind-arborarea-de-catre-unitatile-administrativ-teritoriale-steagurilor-proprii/

    http://www.cdep.ro/pls/legis/legis_pck.htp_act_text?idt=30710

    Nu stiu ce s-a intamplat la Dambovita, dar daca legea nu a fost respectata,d-ta esti de parere ca e bine? Ce-ar fi ca primaria din Jula sa refuze arborarea drapelului Ungariei? Ar fi posibil ca acolo sa se inalte doar drapelul Romaniei,daca in acea localitate traiesc multi etnici romani?

    Initial ai inceput discutia in legatura cu arborarea unor steaguri straine pe primariile unor localitati din Harghita, Covasna sau Mures.
    Acum ai mutat discutia spre restaurantele romanesti din strainatate care ar arbora drapelul Romaniei.
    Eu vorbeam de cladirile statului,d-ta vorbesti de restaurante, desi nu vad nici o legatura.
    Repet intrebarea : D-ta esti de parere ca in tarile pe care le consideri „normale”, legea admite pe cladirile institutiilor publice drapelele altor tari sau ca aceasta nu pedepseste ofensele aduse simbolurilor nationale ?

    Apreciază

    Comentariu de cersipamantromanesc | 23/11/2016

 2. Aplicati varianta „marelui roman … tot de pe acele meleaguri … care a pedepsit un ” dusman roman” (citeste UN EROU ROMAN) prin spanzurarea papusii care-l reprezenta !!!
  Daca un romanas ar fi facuta acelasi lucru in pusta maghiara, seara ar fi cinat in infern !!!
  FRATI ROMANI … NU MAI TOLERATI ASTFEL DE MAG(HE)ARII !!!

  Apreciază

  Comentariu de Sergiu | 27/11/2016 | Răspunde


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: