CER SI PAMANT ROMANESC

Cuvant despre noi, romanii

Maia Sandu cere anularea alegerilor prezidentiale din R.Moldova. Dodon ameninta!


 

 

 

Maia Sandu, candidata proeuropeana ala alegerile presidentiale din R.Moldova in 2016, a lansat o petitie online prin care declararea alegerilor prezidentiale, drept nule. „Haideti sa ne aparam voturile !”.

Actul de constestare sa aiba efect, candidata PAS cere ca toate probele fie depuse pana maine, transmite Romanian Global News.

 

 

 

 

Related image

 

Maia Sandu cere anularea alegerilor prezidentiale: „Semnati petitia online. Haideti sa ne aparam voturile pana la capat”. Dodon ameninta!

Mesajul Maiei Sandu

 

„Prieteni, aceste alegeri au fost fraudate! Campania oponentului meu a fost plina de manipulare si dezinformare, a fost sustinuta mediatic in mod ilegal si finantata netransparent.

Cel mai grav insa sint fraudele din ziua alegerilor. Zeci de mii de cetateni din diaspora, alungati de acasa de saracie si coruptie, nu au putut sa-si exprime dreptul constitutional de a vota.

Pe de alta parte, primim numeroase mesaje in care oamenii ne semnaleaza cazuri de votare multipla.

Grave sint si erorile comise de CEC prin inversarea rezultatelor, fapt constatat deja in citeva sectii de votare.

Neelucidata ramine si situatia alegatorilor din regiunea transnistreana, unde oamenii au fost adusi in mod organizat si avem semnale ca acestia ar fi fost platiti sa voteze intr-un anumit fel.

Toate aceste fraude sint suficiente pentru a declara nule alegerile din 13 noiembrie. Frauda lor e mai mare decit cele 69027 de voturi!

Va rugam sa ne ajutati sa documentam toate incalcarile depistate in ziua alegerilor.

1. Pentru concetatenii nostri din diaspora, care nu au reusit sa voteze din cauza epuizarii buletinelor de vot: va indemnam sa descarcati modelul de contestatie de aici https://unpaspentru.md/2016-fraudarea-alegerilor-prezident…/ , sa il completati, sa-l semnati si sa trimiteti versiunea scanata/fotografiata la adresa alegerifraudate2016@gmail.com2.

Toti cei care detin probe cu privire la alte incalcari, va rugam sa ne scrieti la aceeasi adresa de email:alegerifraudate2016@gmail.com3.

Toti cei care considera ca autoritatile ne-au furat alegerile, semnati petitia online din acest link https://unpaspentru.md/semneaza-pentru-declararea-alegeril…/Prieteni,in aceste alegeri, v-ati mobilizat ca niciodata. Haideti sa ne aparam voturile pina la capat.

Pentru ca actul de contestare sa aiba efect, toate probele trebuie depuse PANA MAINE, 16 NOIEMBRIE, ora 12.00.

Hotii ne-au furat totul, haideti sa nu-i lasam sa ne fure si votul.”, scrie Maia Sandu pe pagina sa de Facebook.

Cazurile de la cele trei secții de votare în care Maia Sandu câștigase detașat, dar Comisia Electorală Centrală a inversat rezultatele, au fost rectificate.

Astfel, la Leușeni (Hîncești), Copceac (Ștefan Vodă) și secția nr.5 din Nisporeni pe site-ul CEC figurează câștigătoare Maia Sandu.

Astfel, Igor Dodon a acumulat 834.081 de voturi (52,11%), iar Maia Sandu 766.593 de voturi (47,89%). Diferența este acum de mai puțin de 68 de mii de voturi.

În nouă secții de votare din Republica Moldova, voturile candidatei pro-europene Maia Sandu au fost înregistrate drept voturi pentru candidatul pro-rus Igor Dodon, informează Jurnalul.md.

Potrivit sursei citate, informațiile vin în sprijinul acuzațiilor lansate de Maia Sandu, care susține că alegerile prezidențiale de duminică au fost fraudate.

Este vorba despre Stăuceni, secţia 301; satul Albina, Cimişlia, secţia 12; satul Hârtop (Cimişlia), secţia 27; satul Javgur (Cimişlia), secţia 32; satul Gradişte (Cimişlia), secţia 23; satul Ecaterinovca (Cimişlia), secţia 20; satul Codreni (Cimişlia), secţia 19; satul Lipoveni (Cimişlia), secţia 34; Orhei (Orhei) secţia 14.

 

 

 

Image result for dodon photos

 

 

 

Dodon amenință

 

Socialistul pro-rus Igor Dodon a venit, marţi, cu un mesaj dur pentru opozanţii săi politici, dar şi pentru susţinătorii acestora.

Dodon i-a îndemnat pe aceştia să fie calmi, „să nu se joace cu focul”, întrucât alegerile au trecut, iar el este adevăratul câştigător.

Trebuie spus, Curtea Constituţională încă nu a validat scrutinul şi nici Comisia Electorală nu a anunţat rezultatele finale ale alegerilor de duminică, atenţionând marţi repetat că rezultatele turului II de scrutin prezidenţial sunt doar preliminare.

Curtea Constituțională a Republicii Moldova va putea să se pronunțe asupra confirmării rezultatelor din alegerile prezidențiale doar după epuizarea tuturor litigiilor în instanțele de drept comun.

Toate contestațiile privind încălcările electorale urmează să fie soluționate exclusiv de către instanțele de judecată, pentru că acestea nu sunt de competența Curții Constituționale.

Reclame

16/11/2016 - Posted by | ROMANII DIN JURUL ROMANIEI | , , , , , ,

Niciun comentariu până acum.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: