CER SI PAMANT ROMANESC

Cuvant despre noi, romanii

Politicieni ucraineni amenință că Ucraina va instaura o blocadă totală asupra Republicii Moldova, dacă Igor Dodon, candidatul prorus, va deveni președinte


SEMNAL! Ucraina va instaura o blocadă totală Republicii Moldova (economica, vamală, trafic de persoane), dacă Igor Dodon va ieși președinte

„Dacă unii candidați la prezidențialele din 30 octombrie vor continua să declare că peninsula Crimeea ar fi parte a Rusiei, Ucraina va instaura blocada Republicii Moldova, ceea ce va aduce pierderi economice majore pentru cea din urmă.”

„Politicienii (moldoveni) care promit integrarea Republicii Moldova în structurile Federației Ruse trebuie să conștientizeze faptul că între Moldova și Rusia există un stat mare, pe nume Ucraina, care în acest moment se află în stare de război cu Federația Rusă, care nu vă va permite să vă integrați în structurile promise”.

planuldodon_probleme_de_securitate

Politicienii moldoveni trebuie să conștientizeze faptul că Ucraina, care în acest moment se află în stare de război cu Federația Rusă, nu va permite integrarea Republicii Moldova în Uniunea Eurasiatică.

Totodată, dacă unii candidați la prezidențialele din 30 octombrie vor continua să declare că peninsula Crimeea ar fi parte a Rusiei, Ucraina va instaura blocada Republicii Moldova, ceea ce va aduce pierderi economice majore pentru cea din urmă.

Declarațiile în acest sens au fost făcute într-o conferință de presă de deputatul ucrainean Viktor Romaniuk din fracțiunea Narodnîi Front și deputatul independent, Ganna Gopko, transmite Agora citat de romaniabreakingnews.ro

„Cel mai probabil, în Republica Moldova președintele va fi ales în al doilea tur când se va da lupta între candidatul care se pronunță deschis pentru vectorul pro-rus și altul care cel mai probabil întruchipează alegerea europeană a Republicii Moldova”, este de părere președintele Comitetului pentru Afaceri Externe al Radei, deputat independent ucrainean, Ganna Gopko.
Potrivit acesteia, „în cazul alegerii candidatului pro-rus securitatea Republicii Moldova va fi în pericol, iar Ucraina riscă să obțină un vecin care va deveni o sursă a influenței destabilizatoare a Rusiei în întreaga regiune”.

Totodată, legislatorul ucrainean s-a arătat indignat de „declarațiile unor candidați precum că peninsula Crimeea este parte a Rusiei”.

Potrivit lui Gopko, „afirmațiile în cauză încalcă legislația ucraineană, dar și rezoluțiilor ONU, inclusiv din 24 martie cu privire la integritatea teritorială și suveranitatea a Ucrainei”.
„Politicienii (moldoveni) care promit integrarea Republicii Moldova în structurile Federației Ruse trebuie să conștientizeze faptul că între Moldova și Rusia există un stat mare, pe nume Ucraina, care în acest moment se află în stare de război cu Federația Rusă, care nu vă va permite să vă integrați în structurile promise”, a declarat la rândul său membru al grupului de prietenie Republica Moldova-Ucraina, deputatul ucrainean, Viktor Romaniuk.

Potrivit acestuia, „dacă unii politicieni moldoveni vor continua să declare că Crimeea este parte a Federației Ruse, Ucraina va întreprinde măsuri pentru a-și apăra interesele, inclusiv va instaura blocada Republicii Moldova, inclusiv blocada vămii, inclusiv blocada deplasărilor persoanelor fizice, juridice, dar și a mărfurilor. Ceea ce va aduce pierderi economice majore pentru Republica Moldova”.

Publicitate

10/11/2016 - Posted by | POLITICA | , , , , ,

2 comentarii »

 1. Factorul ucrainean a fost imprevizibil odata cu declarara Republicii Democratice Moldovenesti in 1917. Nu poate o declaratie verbala sa conduca la asemenea actiuni din partea unui stat care se doreste a fi … european si de drept. Sunt alte probleme ce ar trebui discutate la picior de egalitate. De exemplu problema Nistrului, participarea Sectorului Pravîi la războiul de la Nistru în anul 1992 etc etc

  Apreciază

  Comentariu de Cronicarul Zilei | 11/11/2016 | Răspunde

  • Ce sa discute statul Ucraina pe picior de egalitate cu un tradator ca Igor Dodon care si-a facut o meserie din a pupa in dos Rusia si care nu se fereste sa sustina un asa zis „drept”al Rusiei de a ocupa teritorii apartinand unor state vecine ?
   Ca sa nu mai vorbim ca acelasi tradator imputit numit, sa scuzati expresia, Dodon,sustine pe fata,cu nerusinare, prezenta trupelor ruse de ocupatie in R.Moldova…

   Apreciază

   Comentariu de cersipamantromanesc | 11/11/2016 | Răspunde


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: