CER SI PAMANT ROMANESC

Cuvant despre noi, romanii

Oficiali rusi sustin cu nerusinare ca Al Doilea Razboi Mondial ar fi fost provocat de … Polonia


Image result for prussia and danzig map 1938

Harta Poloniei si Germaniei in 1938.

Polonia este vinovata pentru al doilea razboi mondial ?

 

 

Publicatia  Vremea Novostei scria ca Ministerul rus al Apararii  a intrat in urma cu catva ani  in batalia „impotriva falsificarii istoriei in detrimentul Rusiei”.

 Ridicandu-se in „apararea adevarului istoric”, miliarii au explicat ca de declansarea celui de-al doilea razboi mondial s-a produs  din vina … Poloniei, nu a Germaniei .

Conform opiniilor oficialilor armatei ruse, polonezii au refuzat cu încăpățânare să se conformeze cerințelor „rezonabile” ale lui Hitler de a ceda Germaniei naziste o parte a teritoriului lor si de aceea au si fost cuceriti.

Textul „Ficțiuni și  falsificare în estimările rolului URSS în ajunul și începutul celui de-al doilea război mondial”, care contine aceasta declarație surprinzătoare, a apărut pe site-ul Ministerului Rus al Apărării.

 

 

 

 

„Все, кто непредвзято изучал историю Второй мировой войны, знают, что онаначалась из-за отказа Польши удовлетворить германские претензии,” – пишет Ковалев.

 („Toți cei care au studiat în mod imparțial istoria celui de al doilea război mondial, știu că acesta a inceput din cauza eșecului Poloniei pentru a satisface cererea germană”) – scrie Kovalev.


Материал подписан начальником научно-исследовательского отдела военной истории Северо-Западного региона РФ Института военной истории Министерства обороны, кандидатом исторических наук полковником Сергеем Ковалевым

 

 

Acest material, era  semnat de candidatul in stiinte  istorice, colonelul Serghei Kovalev, șeful departamentului de cercetare al istoriei militare a regiunii Nord-Vest a Institutului de Istorie Militară al Ministerului Apărării din Federatia Rusa .

„Toți cei care au studiat în mod imparțial istoria celui de al doilea război mondial, știu că acesta a  început din cauza eșecului Poloniei in a satisface pretențiile germane – scria colonelul  Kovalev, șeful departamentului de cercetare al istoriei militare a regiunii Nord-Vest a Institutului Rus de Istorie Militară al Ministerului Apărării.

Cererile Germaniei erau foarte modeste : anexarea orașului liber Danzig la al treilea Reich, si permisiunea construirii de catre Germania pe teritoriul polonez de autostrăzi și căi ferate, care sa lege Prusia de Est cu Germania . „

Colonelul rus a repetat de fapt lozincile propagandei germane de dinainte  de război, cand a spus ca :

„Marea majoritate a locuitorilor  care a fost izolata de  Germania, în conformitate cu tratatul de pace de la Versailles, erau germani din Danzig care isi doreau sincer reunificarea cu patria lor istorică …”

La 24 octombrie 1938 Germania s-a oferit sa „rezolve” problema, dar Varșovia a opus refuzul sau ferm. Potrivit acestui Kovalev, Polonia a făcut-o „in încercarea de a obține statutul de mare putere,” leganandu-se cu  „iluzia fără bază”, ca  a câștigat primul război mondial.

Mai departe în articol se continua  versiunea tradițională, că Stalin nu a avut de ales decât să încheie un pact de non-agresiune pe Hitler, incercand să întârzie războiul cu Germania pentru o perioada de timp și să ia poziții  defensive pentru apararea  frontierelor sovietice vechi.

Autorul amintește că, până la încheierea pactului Ribbentrop-Molotov, Uniunea Sovietică a încercat să creeze un sistem de securitate colectivă în Europa de Est, dar nu a reușit acest lucru.

Încercările de a acuza Polonia, la începutul celui de al doilea război mondial reprezinta o altă manifestare a unei atitudini cinice fata de  istorie a oficialitatilor ruse.

Din cate vedem, oficialii ruși isi amintesc de istorie, atunci când au interesul să critice țările vecine.

 

 

 

Detalii: http://www.newsru.com/russia/04jun2009/minoboronhist.html

 

Reclame

26/10/2016 - Posted by | ISTORIE | , , , , , , , , ,

Niciun comentariu până acum.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: