CER SI PAMANT ROMANESC

Cuvant despre noi, romanii

Marsul unionist din Bucuresti continua ! Un mesaj cutremurător al basarbenilor uitați de clasa politică românească: „dacă noi nu facem ceva în viitorul apropiat, ne vom pierde. Vom fi două națiuni diferite și mai bine murim decât să se întâmple asta!”


Marșul pentru Basarabia! Cutremurătorul mesaj al basarbenilor uitați de clasa politică românească: „dacă noi nu facem ceva în viitorul apropiat, ne vom pierde. Vom fi două națiuni diferite și mai  bine murim decât să se întâmple asta!”

 

 

„De ce ne-ați abandonat?” este cutremurătoarea întrebare adresată într-un emoționant videoclip, de mai tinerii și mai bătrânii români basarabeni către clasa politică românească – președintele Klaus Iohannis, premierul Dacian Cioloș, liderii de partid, deputații și senatorii din România:  „Domnule prim-ministru Dacian Cioloș, și eu sunt româncă! Cui m-ați lăsat?”

 

 

 

 

 

 

 

 

MARSUL PENTRU UNIRE CONTINUA !

 

A doua zi în stradă pentru unionişti, după o noapte în cort; liderul lor, George Simion, anunţă „adunare generală” la ora 16.00

 

 

 

 

A doua zi în stradă pentru unionişti, după o noapte în cort; liderul lor anunţă „adunare generală” la ora 16.00

Tinerii care militează pentru unirea Basarabiei cu România aşteaptă duminică asumarea de către partide a unirii ca proiect de ţară, liderul lor, George Simion, anunţând „adunare generală” pentru ora 16.00.

Peste 100 de persoane au rămas pe timpul nopţii în corturile instalate lângă fântâna de la Universitate.

El cheamă oamenii să vină cu ceaiuri şi cu mâncare în piaţă şi aminteşte că vor avea loc discuţii cu partidele politice, referindu-se la termenul dat acestora ca pana la ora 14.00 să spună dacă îşi asumă Unirea ca proiect de ţară.

„Mai apoi, la ora 16:00, dăm ADUNARE GENERALĂ. Ne regrupăm, ne schimbăm hainele şi ne dregem glasurile pentru a face Unirea”, anunţă Simion. Duminică dimineaţă, el a reluat apelul, cerând să li se alăture unioniştilor cât mai mulţi manifestanţi.

„Implicaţi-vă activ în a pune politicienii să adopte Unirea ca proiect de Ţară.  Implicaţi-vă activ în a arăta fraţilor noştri de peste Prut că România vrea UNIRE!”, au mai scris organizatorii.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Scrisoare din Basarabia

 

Suntem noi, Basarabia veșnic furată.

 Am dorit foarte mult să intrăm în dialog cu Dumneavoastră, chiar și în acest fel, printr-un e-mail. Cu siguranță aveți lucruri mai importante de făcut…

 

Ne-am păstrat români, aici, peste Prut. Câți mai suntem și n-am luat calea exilului. 

La voi, la București, se spune că suntem ruși. Să știți că noi am jertifit mult pentru alfabetul latin și pentru limba română. Nu am putut face atunci decât Poduri de flori, atât ne-au lăsat, atât am reușit.

Toți ne-au uitat, dar noi ne-am ținut aici, în ultimii 25 de ani, cum am putut. Din timp în timp ați mai auzit câte ceva despre noi… De exemplu, anul trecut copiii noștri au venit pe jos, din Chișinău spre Țară.

Toate speranțele noastre se îndreaptă către București și spre anul 2018, când se vor împlini 100 de ani de la Marea Unire.

Vrem să ne bage și pe noi în seamă cineva la București, dintre instituțiile responsabile. Ele vorbesc despre regăsirea în marea familie europenă și, de fapt, se spală pe mâini și se uită în altă parte.

Știm că România nu a avut conducători extraordinari de-a lungul acestor 25 de ani. Puțini politicieni au un ideal național. Totuși, dacă noi nu facem ceva în viitorul apropiat, ne vom pierde. Vom fi două națiuni diferite și mai  bine murim decât să se întâmple asta.

Așa că ne-am decis să venim la București și să cerem domnilor de acolo fapte concrete.

Vrem să vă rugăm și pe voi să ne fiți alături.

 

Venim sâmbătă, 22 octombrie, și vom porni în marș la ora 14:00 de la hanul lui Manuc (Piața Unirii). E un loc cu însemnătate istorică, locul unde s-a semnat pentru prima oară ruperea noastră de restul Țării…

Vă așteptăm și pe voi la marș, dacă nu ne-ați uitat.

 

Frații voștri de peste Prut

 

 

 

 

 

 

Citeste mai mult: adevarul.ro/ a-doua-zi  ; http://romaniabreakingnews.ro/

 

23/10/2016 - Posted by | LUMEA ROMANEASCA | , , , , , ,

27 comentarii »

  1. Prietene, cat la suta din moldoveni vor unire? Noi romanii nu o vrem pentru ca nu ne putem permite! Avem saracii nostri, nu putem sa-i preluam si pe cei din moldova! Am convigerea ca moldovenii vor vota candidatul pro sovietic! Mod-ldova este rusificata si asta este parerea majoritatii romanilor, va place sau nu!

    Apreciază

    Comentariu de Radu | 23/10/2016 | Răspunde

    • Avem saracii nostri ? Asta e un argument parsiv lansat de propaganda antiromaneasca.Erau basarabenii mai bogati in 1918 ? Uite ca Unirea s-a facut. Cat de bogati erau nemtii din RDG fata de aia de RFG, care erau pe primele locuri la nivelul de trai ?
      Ai idee ca amaratii aia din Coreea de Nord sunt intr-o foamete continua, si cu toate astea Coreea de sud (una dintre cele mai dezvoltate tari ale lumii) are pus la punct de multa vreme un plan amanuntit care sa fie pus in actiune ola data cand se va face Unirea cu Nordul,plan care prevede toate cheltuielile si caile de urmat in plan economic, militar si de securitate care vor urma ?

      Apreciază

      Comentariu de cersipamantromanesc | 23/10/2016 | Răspunde

  2. Ce răspuns să vă mai dau???
    Am mai spus-o şi o repet, Monarhie Constituţională pentru societatea românească, Regat pentru România şi readucerea Regelui pe tronul României acum cât îl mai avem în viaţă. Toate celelalte: unirea, normalitate socială şi progresul vor venii de la sine.

    Apreciază

    Comentariu de ionelslavu | 23/10/2016 | Răspunde

    • Poate va veni altcineva pe tron.Regele Mihai I e pe cale sa ne paraseasca….A pierdut momentul istoric 1991.

      Apreciază

      Comentariu de cersipamantromanesc | 23/10/2016 | Răspunde

      • După Majestatea Sa regele Mihai I al Romîniei pe tronul României Regat este deocamdată desemnată ASRegală Principesa Moştenitoare Margareta vezi statutul Casei Regale a României http://casa-regala.blogspot.ro/2009/12/linia-de-succesiune-la-tronul-romaniei.html

        Apreciază

        Comentariu de ionelslavu | 23/10/2016

      • Margareta si securistul DUDA!

        Apreciază

        Comentariu de Radu | 23/10/2016

      • Nu „Margareta şi securistul DUDA”, ci Alteţea Sa Regală Principesa Margareta a României, custode a coroanei şi Alteţa Sa Principele consort Radu Duda … că doar nu v-aţi jucat împreună prin nisip în copilărie!

        Apreciază

        Comentariu de ionelslavu | 23/10/2016

      • Dupa cum vedem, asaltul impotriva valorilor traditionale si asupra istoriei noastre este in plina desfasurare.A devenit o moda si actiunea de distrugere a reperelor noastre morale.

        Apreciază

        Comentariu de cersipamantromanesc | 24/10/2016

    • Nu e de ajuns doar monarhia. Un rol esential il au marile puteri.Fara acordul lor, nu se va putea face Unirea, dupa cum nu s-ar fi putut face nici in 1918.

      Apreciază

      Comentariu de cersipamantromanesc | 23/10/2016 | Răspunde

      • Puterile sunt profund influenţate de marile Case Regale Europene… ori Casa Regală a României are strânse legături de rudenie cu aceste case regale.
        Despre ce vorbim?
        Poate exista un lobii mai bun pentru România decât Casa Regală a României?

        Apreciază

        Comentariu de ionelslavu | 23/10/2016

      • Marile case regale europene reprezinta natiuni relativ neimportante in marele concert al politicii.Singura putere monarhica importanta, Marea Britanie, este pe cale sa aiba mari probleme cu Scotia si Irlanda, Belgia are necazuri mari cu Flandra, iar Spania cu Catalunya si in perspectiva cu Tara Bascilor.care dintre ele credeti ca ar avea un cuvant greu de spus in fata celorlalte puteri care ,orice am face, sunt republici ?

        Apreciază

        Comentariu de cersipamantromanesc | 23/10/2016

      • Dragul meu, am rude si foarte multi prieteni in Moldova! Stiu exact ce se intampla acolo! Mafia rusa conduce! Am fost, incepand cu 1995 de zeci de ori in Chisinau, la hotel codru sunt/eram ca acasa. Daca moldovenii fac un referedum si majoritatea vrea unire (ceea ce nu prea cred) ne unim. Restul sunt manipulari! In particular, iti spun ca romanii (marea masa) nu vrea unirea, cel putin acum!

        Apreciază

        Comentariu de Radu | 23/10/2016

      • Asa cum am spus, romanii din Romania sunt majoritar favorabili unirii si asta dintotdeauna. In R.Moldova situatia se afla sub controlul Rusiei,care dispune de mai multe mai multe parghii de actiune :
        – Asa zisele autonomii din Transnistria si Gagauzia care au un rol destabilizator ori de cate ori se pune problema apropierii de Romania si de Occident.
        -Armata Rusa din Transnistria.
        – Presa majoritar aservita si finantata de Moscova, care desfasoara o activitate virulenta de propaganda antiromaneasca si prorusa
        – Infiltrarea masiva ruseasca din economie
        – Partide politice si politicienii obedienti
        – Infiltrarile de spioni si agenti de influenta in sectoarele cheie ale vietii sociale si politice ale tarii
        – Minoritatile nationale (cca.35% din populatie),cu pozitii antiromanesti si rusofile
        Atuurile unionistilor sunt legate in principal de Ucraina, care poate stanjeni si chiar bloca legaturile si sprijinul vital economic si militar pe care il acorda Moscova, Transnistriei si Gagauziei.
        De asemenea, o problema pentru Moscova o constituie aparitia unei noi generatii de basarabeni, educata in spirit proocidental si prounionist.
        Asa cum se prezinta situatia azi, totul depinde de influenta factorului extern, care poate influenta decisiv drumul pe care il va lua acest teritoriu.

        Apreciază

        Comentariu de cersipamantromanesc | 23/10/2016

      • Când vorbesc de lobii să nu-mi spuneţi că România a intrt în NATO şi UE în principal datorită guvernelor conduse de Năstate şi Tăriceanu, că nu vă cred!

        Apreciază

        Comentariu de ionelslavu | 23/10/2016

      • Romania a intrat in Nato si Ue ca urmare al interesului geostrategic si geopolitic manifestat de marile puteri occidentale, in contextul slabiciunii cronice manifestate de Rusia, dupa prabusirea URSS

        Apreciază

        Comentariu de cersipamantromanesc | 23/10/2016

      • Te inteleg, dar intelege si tu ca Romania nu vrea unirea asta! In special din cauza rusilor care stapanesc Moldova! Ne place sau nu Moldova de astazi este 80% rusificata si romanii se tem de asta!

        Apreciază

        Comentariu de Radu | 23/10/2016

      • Eu stiu ca majoritatea romanilor doresc unirea sa ca acest lucru a fost constant probat constant dupa revolutie in toate statisticile si sondajele de opinie.

        Apreciază

        Comentariu de cersipamantromanesc | 23/10/2016

      • cati romani au fost ieri din 2 milioane de bucuresteni? hai sa fim seriosi!

        Apreciază

        Comentariu de Radu | 23/10/2016

      • Catia au fost e chiar neimportant.Exista intotdeauna o majoritate tacuta.

        Apreciază

        Comentariu de cersipamantromanesc | 23/10/2016

      • Nu poate nimeni sa ne forteze. daca maine se face referendum pe tema unirii, 80% vor spune nu!

        Apreciază

        Comentariu de Radu | 23/10/2016

      • 80 % de unde , din Romania ?
        Atentie ! D-tale iti scapa un lucru elementar, anume acela ca niciodata nu se poate face un referendum in care populatia sa fie intrebata ce limba vorbeste sau carui popor ii apartine.
        Ia nota ca unificarea Romaniei in astralul an 1918 s-a facut prin hotararea parlamentelor sau a adunarilor nationale. La fel,in Germania ,dupa prabusirea comunismului, unificarea a fost declarata de Parlamentele celor doua entitati statale.
        Tot asa, destramarea URSS, nu a fost rezultatul unui referendum, ceea ce nu inseamna ca ea nu a fost valabila sau legala.

        Apreciază

        Comentariu de cersipamantromanesc | 23/10/2016

      • Super! Astept ca parlamentul republicii Moldova sa declare unirea! Asta n se va intampla! Rusii conduc!

        Apreciază

        Comentariu de Radu | 23/10/2016

      • Prima conditie este aceea ca trebuie sa ne informam. Eu, d+ta,basarabenii, adica noi toti romanii…

        http://www.timpul.md/articol/mai-puin-de-un-cetaean-moldovean-din-doi-mai-este-impotriva-unirii-cu-romania-99108.html

        Apreciază

        Comentariu de cersipamantromanesc | 24/10/2016

      • Uitaţi de Canada şi Australia care geopolitic cam sunt influenţate de Marea Britanie…

        Apreciază

        Comentariu de ionelslavu | 23/10/2016

      • Geopolitic Canada si Australia se afla in sfera de influenta a SUA. In fapt, din punct de vedere economic Canada si Australia depasesc Marea Britanie.

        Apreciază

        Comentariu de cersipamantromanesc | 23/10/2016

    • Dragi moldoveni, v-ati abandonat singuri, atunci cand ati votat! Din pacate pentru voi, si pentru noi, Rusia va este mai aproape decat Romania! Pentru voi, romania este poarta de iesire in Europa si atat!

      Apreciază

      Comentariu de Radu | 23/10/2016 | Răspunde

      • Apelul e patetic, numai ca sare peste un argument important, anume acela ca, atunci cand au votat ultima data, basarabenii au votat pentru Europa si implicit pentru Romania. in rest, constat ca ati preluat constiincios lozinci ale propagandei rusesti..
        In urma cu 10 ani am avut prilejul sa dau pe net peste un internaut pretins ortodox care, la remarca mea privitoare la zecile de mii de carti in limba romana, expediate din Romania in R.Moldova, a gasit de cuviinta sa spuna ca ,vezi-Doamne,basarabenii le ard.
        Acum aflu ca basarabenii au votat altfel ultima data,ceea ce lasa presupunerea ca votul a fost falsificat.
        Repet,: ce-ar fi sa va informati mai mult si sa incercati sa separati lozincile de rahat rusesti, de situatia reala de acolo ?

        Apreciază

        Comentariu de cersipamantromanesc | 23/10/2016


Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.