CER SI PAMANT ROMANESC

Cuvant despre noi, romanii

Ati auzit de Principatul Hutt River de la antipozi ?


 

 

 

Principatul Hutt River

Suprafata: 75 de Km patrati
Populatie: 20 de locuitori (acestora adaugandu-li-se circa 18.000 de cetateni din diaspora)
Lider: Inaltimea sa Regala Printul Leonard I

„Principatul” Hutt River a luat nastere in anul 1970, fiind fondat in celălalt cap de lume, în Australia, de un fermier, Leonard George Casley, care si-a creat propria ţară pe proprietatea sa agricolă de 74 de kilometri pătraţi, în apropierea oraşului Northampton din Australia de Vest.
Ideea i-a venit după nenumărate dispute cu guvernul australian, legate de cota de producţie impusă de autorităţi, care l-ar fi falimentat.

 

 

Succession plans for Hutt River Province

Leonard George Casley s-a proclamat “Înălţimea sa Regală, prinţul Leonard”, declarandu – independenţa fata de Australia.
Acum, autoproclamatul prinţ Leonard a obţinut dreptul de a vinde produse agricole fără licenţă şi de difuza emisiuni radio.

În lipsa unor sancţiuni din partea autorităţilor, el profită de carenţele juridice care îi permit să nu plătească impozit Australiei şi de posibilitatea de a înregistra pe teritoriul său instituţii bancare şi firme străine.

Cu toate acestea, principala sursă de venit a ţării este agricultura şi turismul. Anual, peste 20.000 de vizitatori ajung în „ţara lui Leonard”.
Acest „principat” n-a fost niciodată recunoscut internaţional, deşi a emis propriile timbre, paşapoarte sau monezi.

 

 

 

 

 

Imagini pentru Principatul" Hutt RiverImagini pentru Principatul" Hutt River

Monede Hutt River dollar.

 

 

“Înălţimea sa Regală, prinţul Leonard”susţine că Principatul Hutt River are 18.000 de cetăţeni care locuiesc în afara graniţelor sale, întrucât cetăţenia sa se poate obţine foarte uşor pe Internet, contra unei mici taxe.

Microstatul a aparut pe harta lumii ca urmare a unui conflict legal izbucnit intre cinci familii de fermieri din regiunea Hutt River si guvernul australian.

Motivul? Cantitatea de grau pe care fermierii aveau voie sa o vanda conform unei legi nou instituite.

In fapt, productia obtinuta de cele cinci familii depasea chiar de 1000 de ori cantitatea pe care acestea aveau voie sa o comercializeze, situatie care nu s-a remediat in ciuda sutelor de reclamatii si de scrisori trimise catre oficialitatile australiene.

Astfel, Leonard Casley, cel numit de guvernatorul regiunii drept „Administrator al provinciei Hutt River”, si-a schimbat titulatura in „Inaltimea sa Regala Printul Leonard I”.

Motivul acestei schimbari neasteptate un a fost generat de o nebunie.

Leonard a descoperit o lege straveche, neabrogata, care stipula ca orice cetatean care intra in conflict cu un membru al unei familii regale, poate fi acuzat imediat de tradare.

Acesta a fost si motivul pentru care nimeni nu i s-a putut opune atunci cand a cerut ca ferma sa si cele inconjuratoare sa fie declarate „o natiune de sine statatoare”.

Drept represalii, guvernul australian a cerut postei din aceasta tara sa nu mai permita „cetatenilor din Hutt River” sa primeasca sau sa trimita scrisori, exceptie facand somatiile de plata a taxelor.

Casley a declarat, atunci, razboi Australiei si… a castigat.

Aflata in fata unei asemenea situatii nemaintalnite, Statul Australian a redat dreptul fermierilor de a folosi serviciile postei si a renuntat la a mai le solicita taxe.

Video: Imnul „Principatului Hutt River”

 

 

 

 

 

 

 

Sursa: http://www.abc.net.au

 

 

CITITI SI :

https://cersipamantromanesc.wordpress.com/2016/10/04/cine-a-auzit-de-principatul-sealand/

 

 

Reclame

04/10/2016 - Posted by | PRESA INTERNATIONALA | , , , , , , ,

Niciun comentariu până acum.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: