CER SI PAMANT ROMANESC

Cuvant despre noi, romanii

Moscova ar dori ca Transnistria să fie inclusă în componența Federației Ruse alături de alte teritorii nerecunoscute internațional


Moscova mai bagă un pion în joc.

Jirinovski: „Transnistria să fie inclusă în componența Federației Ruse, ca parte a Crimeii”

Un pion al Kremlinului,Vladimir Jirinovski, se pronunță pentru includerea tuturor teritoriilor nerecunoscute internațional în componența Federației Ruse, inclusiv regiunea transnistreană, transmite Romanian Global News.

 

 

 

 

 

 

Imagini pentru jirinovski photos

 

 

 

 

 

 

„Toate aceste teritorii trebuie incluse în componența Federației Ruse, în calitate de unitate teritorial-administrativă.

Abhazia să devină districtul Abhaz, parte a regiunii Krasnodar, Osetia de Sud să devină parte a Osetiei de Nord, Transnistria să devină parte a regiunii Crimeea”, a declarat politicianul.

Jirinovski a declarat în cadrul unei conferințe de presă, organizată la Moscova, că Federația Rusă nu trebuie să ajute financiar aceste republici nerecunoscute, după ce în cazul lor s-a acționat în baza sistemului sovietic „de la Lenin la Brejnev”, când mutându-le în componența unor state, când separându-le, „iar aceste popoare se chinuiesc”, scrie www.ziarulnational.md.

Menționăm că, recent, așa-zisul lider de la Tiraspol, Evgheni Șevciuk, a semnat un decret cu privire la rezultatele referendumului nerecunoscut organizat acum zece ani în regiune, potrivit căruia 97 la sută din participanți s-ar fi pronunțat pentru alipirea la Federația Rusă, și a dispus armonizarea legislației transnistrene la cea a Federației Ruse.

Amintim că, acum mai bine de doi ani, Crimeea a fost alipită la Federația Rusă în baza unui referendum similar.

 

 

 

 

 

Imagini pentru proiect novorossia map

 

Scopul final al Moscovei – Crearea Republicii Novorossia

 

O stire foarte recenta vine sa intareasca temerile ca Rusia pregateste o lovitura in regiune si ca de obicei in astfel de situatii, multiplica actiunile serviciilor sale secrete.

Aflam din presa de la Chisinau ca mai mulți așa ziși experți ruși care voiau să participe la „o conferință științifică la Tiraspol” au fost reținuți și mai apoi retrimiși în Federația Rusăde pe aeroportul internațional din Chișinău, transmite Romanian Global News.

Printre cei returnați la Moscova se regăsește un consilier al directorului Centrului de cooperare în politică externă „E. M. Primakov” (numele nu este indicat), consilierul Fondului de susținere a diplomației publice „A. M. Gorciakov” – Iurii Jmurko, șeful Catedrei de Culturologie și Globalistică a Universității Baltice „Voenmeh” (numele nu este indicat), redactorul-șef al revistei „Geopolitica și securitatea”, Igor Kefeli, scrie novostipmr.com.

„Acest incident este încă un demers al părții moldovenești, care are drept scop limitarea contactelor diplomatice, științifice și academice ale Transnistriei. Ultimul caz similar a avut loc pe 1 septembrie când de pe Aeroportul Internațional Chișinău a fost deportat vice-ministrul de externe al Abhaziei, Oleg Arba”, au declarat cei de la așa zisul minister al afacerilor externe din regiunea separatistă., ocupată ilegal de armata rusă, scrie www.deschide.md

17/09/2016 - Posted by | LUMEA ROMANEASCA | , , , , , ,

Niciun comentariu până acum.

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.