CER SI PAMANT ROMANESC

Cuvant despre noi, romanii

Noi dezvăluiri privitoare la tragedia de la Smolensk: Înregistrările cutiilor negre ale avionului prezidenţial polonez au fost falsificate


 

 

 

 

 

 

 

 

Foto: O parte din victimele tragediei de la Smolensk. In centru, fotografiile presedintelui  Lech Kaczynski si ale sotiei sale,Maria.

 

 

Tragedia de la Smolensk: Înregistrările cutiilor negre ale avionului prezidenţial au fost falsificate

 

 

Înregistrarile ”cutiilor negre” ale avionului Tu-154, care s-a prăbușit lângă Smolensk, în 2010, au fost fraudate, iar multe documente care sunt relevante pentru caz au fost ascunse, au declarat experții subcomisiei care investigheaza catastrofa de la Smolensk, transmite Radio Polonia.

Din registratorul polonez a fost ștearsă o scurtă secțiune, peste care a fost înregistrata un segmen al registratorului rusesc, notează Paginaderusia.

În segmentul șters erau onformații cu privire la defecțiuni la motor, generatoare și radioaltimetre și ce s-a întâmplat atunci când avionul prezidențial zbura la o altitudine de 15 metri.

Noul guvern polonez a redeschis recent investigația dezastrului de la Smolensk.

Echipa care a fost numita de ministrul apărării din Polonia, Antoni Macierewicz, studiaza cauzele dezastrului de la Smolensk de șase luni.

„Nu vă așteptați că Comisia sa dea numele celor vinovati. Sarcina sa este alta. Ea trebuie să indice factorii și evenimentele care au dus la tragedie”, – a spus Macierewicz.

Macierewicz susţine că este vorba despre înregistrări ale convorbirilor echipajului prăbușit Tu-154. Ministrul susţine că vor fi prezentate dovezi că „scopul acțiunilor autorităților ruse și a controlorilor de trafic aerian din Rusia a fost prăbuşirea avionului cu președintele Kaczynski cu întreaga delegație de la bord”.

„Dispunem de dovezi reale, inclusiv cele care au fost ascunse de comisia lui Miller (comisia anterioară care investiga catastrofa de la Smolensk – n.r.). Avem mărturii oribile ale membrilor comisiei,” – a spus Macierewicz.

Recent, subcomisia pentru investigarea dezastrului aviatic de la Smolensk a declarat că are dovezi ca Rusia a manipulat unele date care au legatura cu tragedia.

Potrivit ministrului, materialele referitoare la dezastru vor fi publicate în luna octombrie a acestui an.

 

 

 

 

.

 

 

 

Resturile avionului prezidential polonez dupa catastrofă

 

 

Pe 10 aprilie 2010, în accidentul avionului Tu-154 de la Smolensk, din Rusia şi-au pierdut viaţa 88 de oficiali polonezi din elita politică, economică şi militară, plus 8 membri ai echipajului, printre care și președintele polonez Lech Kaczynski și soția sa, liderii tuturor forțelor armate, șeful Statului Major General, reprezentanți ai Seimului și Senatului, Biroul Președintelui, ultimul președinte al Poloniei în exil – Ryszard Kacharovsky personalitati publice și religioase.

Preşedintele polonez Lech Kaczynski împreună cu o numeroasă delegaţie oficială urma să participe la comemorarea masacrului de la Katyn, in care sovieticii au  ucis  în secret, în primavara anului 1940 elita armatei poloneze.

Aproximativ 22.000 de ofiţeri polonezi prizonieri, au fost asasinaţi din ordinul lui Stalin şi aruncaţi în gropi comune.

Corpurile victimelor accidentului aviatic de lângă Smolensk – Rusia, din 2010, în care şi-a pierdut viaţa preşedintele polonez Lech Kaczynski şi soţia sa Maria, vor fi exhumate.

Decizia aparţine unui grup de investigatori polonezi din cadrul procuraturii, anunţă Rador.

Potrivit postului de radio polonez RMF FM, un purtător de cuvânt al Procuraturii din Polonia a declarat că se vor efectua cercetări şi expertize suplimentare şi că autorităţile poloneze au apelat la mai multe centre de cercetare renumite.

Nici pana astazi, Moscova inca nu i-a inapoiat Poloniei epava avionului prezidential. Desi expertii afirma ca resturile aeronavei nu vor schimba rezultatele anchetei si ca au avut acces nelimitat la recoltarea si asigurarea probelor, repatrierea epavei are o importanta simbolica deosebita pentru polonezi.

Ministrul polonez al apărării, Antoni Macierewicz a declarat că, în dosar au apărut noi probe ale faptului că „scopul acţiunilor autorităţilor ruse şi ale controlorilor de trafic aerian a fost cel de prăbuşire deliberată a avionului preşedintelui Kaczynski şi a întregii delegaţii care se afla la bordul avionului”.

 

 

 

 

Tragedia de la Smolensk: Înregistrările cutiilor negre ale avionului prezidenţial au fost falsificate

 

 

 

 

Conform versiunii oficialilor ruşi, tragedia de la Smolensk ar fi  fost provocată de o eroare de pilotaj.

 

 

Surse: http://independent.md/polonia; jurnal.md/ro; romania-actualitati.ro

Reclame

16/09/2016 - Posted by | PRESA INTERNATIONALA | , , , ,

Niciun comentariu până acum.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: