CER SI PAMANT ROMANESC

Cuvant despre noi, romanii

A fost lansat la Chișinău postul de televiziune Unirea TV


Imagini pentru unirea tv photos

 

 

 

 

 

Societatea civilă unionistă a lansat în parteneriat cu 10TV postul de televiziune Unirea TV. Noul post de televiziune va difuza emisiuni în cadrul cărora se va discuta deschis despre avantajele și necesitatea ReUnirii R. Moldova cu România și vor promova valorile românești, transmite Romanian Global News.

Începând de sâmbătă, 10 septembrie, ora 14.00, Unirea TV difuzează conținut media de programe pentru mai multe posturi de televiziune și de radio din R. Moldova și România.

Proiectul a debutat cu emsiunea-maraton de opt ore „Sfatul Țării”, moderată de Constantin Codreanu, care a spus că „Unirea TV este un proiect al poporului”.

În emisiunea de debut au fost invitați 10 categorii de personalități: oameni de cultură, profesori, jurnaliști, politicieni sau tineri liceeni. Printre invitați s-au numărat redactorul-șef al hebdomadarului „Literatura și Arta”, Nicolae Dabija, liderul PL, Mihai Ghimpu, directorul Agenției de Stat pentru Proprietate Intelectuală, Octavian Apostol, președintele Asociației „Răsăritul Românesc”, Vlad Cubreacov, deputata liberală Alina Zotea ori expertul în educație Marian Staș din România.

Activitatea noului post de televiziune se va menține exclusiv din donații, susțin inițiatorii proiectului media.

Proiectul Unirea TV este lansat, în parteneriat cu 10TV, de către Blocul Unității Naționale din care fac parte Platforma Acțiunea 2012 și Tinerii Moldovei, notează moldNova.eu.

Postul 10TV va putea fi urmărit în rețelele Moldtelecom și StarNet. Emisiunile unioniștilor vor putea fi auzite pe 18 septembrie la postul de radio Național FM Cultural, pe frecvența 91,6 FM, iar pe 26 septembrie se inaugurează postul Unirea TV București, despre care invitații de peste Prut au spus că va avea succes, pentru că există interes față de subiectul unirii. Totodată, Unirea TV anunță că și Radio „Datina-Chișinău” va transmite emisiuni, începând cu 8 octombrie, pe frecvența 1o4,7 FM.

În rețeaua StarNet, postul 10TV poate fi urmărit pe poziția 36, iar în rețeaua Moldtelecom – pe poziția 29.

Primele intervenții la UNIREA TV:

Dorin Chirtoacă –  „Noi suntem un mediu mediatic intoxicat. Acum s-a ajuns la un absurd când societatea este isterizată. Televiziunile sunt împărțite pe grupuri. Oamenii au nevoie de o platformă să vadă lucrurile cum ele sunt în realitate. Fără a realiza Unirea noi nu avem cum să scăpam de toate problemele noastre.

Noi avem și o problemă în a ne informa, ne informăm pe de asupra. De multe ori realitatea poate fi deametral opusă decât se transmite prin canalele media. La noi se formează opini total opuse decât este realitate. Acum oamenii nu mai știu înce să creadă. În această situația oamenii au nevoie de un punct de reper”.

Ana Guțu, președintele Partidului Dreapta,a spus că acest război informațional este pierdut față de propaganda rusească pe moment, dar în scurt timp ne vom relua revanșa. „Pentru mine acest proiect este cu o întârziere cu 27 de ani.

A fost demult nevie de un post de televiziune de propagandă românească, unionistă, iar el a lipsit. Au greșit care în 91 au declarat independența. A fost o greșeală. Diaspora noastră este complet exclusă din procesul nostru electoral. Cineva își dorește ca cetățenii să fie excluși din procesul electoral. 90 la sută din cetățenii noștri stabiliți cu traiul în afara țării sunt unioniști”.

În studioul 10 TV au fost Anatol Ursu, președintele mișcării Civice Tinerii Moldovei și Victoria Vanica, reprezentant al mișcării care au povestit despre campania de informare referitor la Unire.

Anatol Ursu a povestit despre experiența sa de participarea la evenimentele de înfrățire a satelor de pe ambele maluri ale Prutului

George Simion zice că oamenii nu mai știu în cine să creadă. Astfel, 10 TV va deschide ochii oamenilor și le va arăta adevărul.

„Noi suntem niște slujitori ai oamenilor, vrem să le deschidem ochii. Până acum puterea mass-media era în mâinile altcuiva.

Dar de azi, noi suntem garantul adevărului, prin tinerețea noastră, prin televiziunea noastră. O să fie și o să apară canale echidistante care o să arate oamenilor adevărul”.

George Simion este de părerea că „mass-media trebuie să fie educativă. Ne dorim foarte mult ca proiectul pe care îl realizăm împreună să aibă acest caracter educativ, pentru că omul de rând are nevoie să i se zică adevărul. Doar stând și așteptând să vedem ce zice propaganda, nu o să ajungem să progresăm la nivel de societate”.

13/09/2016 - Posted by | LUMEA ROMANEASCA | , , , , , , , , , ,

Un comentariu »

  1. […] « Precedentă | Următoarea » […]

    Apreciază

    Pingback de Ziua de 14 septembrie în Istoria Românilor « CER SI PAMANT ROMANESC | 14/09/2016 | Răspunde


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: