CER SI PAMANT ROMANESC

Cuvant despre noi, romanii

VIDEO: Cel mai mare vas de pasageri din lume


MS Allure of the Seas este o navă de croazieră considerată in prezent cel mai mare vas de pasageri din lume, fiind urmata de vasul  MS Oasis of the Seas, a carui lungime este cu doar 5 cm.mai scurta.

 

 

 

 

 

Imagini pentru MS Allure of the Seas photos

 

 

 

 

 

Cu 360 de metri în lungime, 64 de metri în lățime și o punte situată la 65 de metri deasupra apei, Allure of the Seas este un adevărat gigant, care  a avut parte si de un „botez” inedit, „nașă” fiindu-i Prințesa Fiona din filmul animat Shrek.

A fost pentru prima dată în istoria navelor de croazieră când sticla de șampanie cu care este botezat un vas, a fost spartă de un personaj de desene animate 3D.

Allure of the Seas a fost comandată în februarie 2006 de Royal Carribean International, iar construcția ei a început oficial la STX Europe în Turku, Finlanda, în februarie 2008.

A plecat din portul finlandez  Turku pe 29 octombrie 2010, cu destinatia  Port Everglades, Florida.

Uriașul vas de croazieră cântărește 225.282 tone și dispune de mai multe piscine, pentru umplerea cărora e nevoie de 2,3 milioane de litri de apă.

Zilnic, pe vas se folosesc 2.131 de tone de apă potabilă, dintre care 50.000 de litri doar pentru gheața din băuturi.

 Poate găzdui până la 6296 de pasageri și 2165 membri ai echipajului (un total de aproximativ 8800 de persoane).

Are aproximativ 2700 de cabine si 28 de apartamente pe cea mai înaltă punte. Costul constructiei s-a ridicat la fabuloasa suma de1,2 miliarde USD.

 

 

Premiere istorice

 

Este primul vas ce găzduiește un carusel într-un parc de distracții, iar pentru cei mai curajoși există un bar construit în întregime din gheață. Cei care doresc să scape de soare și căldură în acest local vor fi nevoiți să se îmbrace gros: temperatura nu este niciodată mai ridicată de – 8 grade Celsius!

De asemenea, sala de fitness oferă toate condițiile necesare pentru a te menține în formă în timpul vacanței.

Vasul este dotat cu un parc impresionant ce găzduiește 12.175 de plante și de copaci din întreaga lume. Acesta măsoară 100 de metri în lungime și 19 metri în lățime și include zone destinate celor ce doresc să se relaxeze citind o carte, o masă de șah supradimensionată, dar și o grădină în care sunt expuse sculpturi ale unor faimoși artiști.

În total, pe vas se găsesc 11 piscine (atât cu apă dulce, cât și cu apă sărată) și 10 jacuzzi-uri, acestea din urmă oferind o priveliște uimitoare spre ocean.

Aqua Theater este principalul amfiteatru unde au loc spectacole de acrobații acvatice, concerte și chiar cursuri de scufundări.

Scena acestui amfiteatru poate fi ridicată pentru concerte și coborâtă, oferind acces la piscina de 5,4 metri adâncime pentru demonstrațiile acvatice și acrobațiile ce au loc în timpul spectacolului.

Pentru prima dată în istoria unui vas de croazieră, celebrul lanț de cafenele Starbucks a deschis o filială la bordul navei Allure of the Seas.

De asemenea, cumpărătorii pasionați de hainele marca Guess, vor putea face cumpărături în primul magazin al acestui brand ce este amplasat pe o navă. (Wikipedia.ro)

 

Mai multe amanunte puteti afla urmarind filmul de mai jos :

30/08/2016 - Posted by | DIVERTSMENT | , , , , , , , ,

Niciun comentariu până acum.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: