CER SI PAMANT ROMANESC

Cuvant despre noi, romanii

VIDEO: Filmări făcute de Eva Braun. Clips made by Hitler’s mistress, Eva Braun


 

 

 

 

 

Eva Anna Paula Hitler, născută Braun (n. 6 februarie 1912, München —d. 30 aprilie 1945, Berlin), a fost timp de 14 ani amanta și în ultimele ore din viață, soția lui Adolf Hitler.

 

 

 

 

 

 

Imagini pentru eva-braun

 

 

 

 

 

 Decentă și bine crescută, ea era o tânără din clasa mijlocie, eleva fara merite remarcabile la un Colegiu Catolic, cu aptitudini sportive, fără sentimente antisemite, care nu s-a alăturat niciodată Partidului nazist.

De dragul Führerului, a renunțat la tot ce ar fi putut să o împlinească în viață –  căsătorie, copii, propria casă, mândria și aprobarea părinților.

 Datele rămase despre această femeie sunt foarte puține.  În luna iunie a anului 1944, serviciile britanice secrete credeau încă despre Eva că este doar o secretară a führerului.

Braun şi Hitler s-au cunoscut la Munchen, pe vremea când ea avea 17 ani şi lucra ca şi asistentă şi model pentru fotograful personal al Fuhrer-ului.

A început o relaţie cu liderul nazist doi ani mai târziu, iar în prima parte tânăra a încercat de două ori să se sinucidă.

În 1936, s-a mutat la vila lui de lângă Berchtesgaden şi a trăit o viaţă liniştită şi luxoasă pe toată perioada celui de-al Doilea Război Mondial.

Braun avea obiceiuri care îl deranjau pe Hitler, cum ar fi fumatul, machiajul şi nudismul.

Era pasionată de fotografie şi majoritatea filmelor color cu Hitler care au fost păstrate erau făcute de ea.

A fost o personalitate centrală a cercului de prieteni apropiaţi ai lui Hitler, dar nu a participat la evenimente publice împreună cu el până în 1944, când sora ei, Gretl, s-a căsătorit cu un ofiţer SS din staff-ul Fuhrer-ului.

 

 

 

 

Imagini pentru eva-braun

 

 

 

 

 

 

 

„La 20 aprile 1945 Hitler implinea 56 de ani şi s-a organizat cu ultimiii devotaţi o petrecere. Hitler i-a cerut Evei să plece cu ultimul avion din Berlin, dar ea a refuzat. El a sărutat-o prima dată în public. A hotărît să se însoare cu ea. În acelasi timp i-a dat fiola de cianură.

Ceremonia nunţii a avut loc pe 29 aprilie în bunker. Eva Braun s-a îmbrăcat intr-o rochie neagră, ca sentiment funerar sau pentru ca lui Hitler îi plăcea acea rochie.

A urmat o mică petrecere într-o atmosferă total ireală. În timpul ei s-a primit o depeşă Reuters, conform căreia Mussolini şi Clara Petacci fusesera capturaţi, ucisi, şi cadavrele lor profanate la Milano. Pentru a nu suferi acelaşi tratament a dat ordin ca imediat după moarte trupurile lor să fie incinerate.

Şi-au luat adio de la ultimii fideli, secretare, ordonanţe, aghitotanţi, au trecut în camera rezervată lor. S-a auzit un foc de armă. Hitler s-a împușcat după ce a strivit fiola între dinţi. Eva Braun a murit şi ea tot din cauza cianurii. Ea avea 33 de ani, el – 56.

Cadavrele au fost scoase afară în gradina Cancelariei Reichului, stropite cu benzină şi incinerate. Împrejurarile morţii au făcut obiectul unei anchete minuţioase ordonată de Stalin care în secret – ştim azi din arhive- îl admira pe Fuhrer. În arhiva Kremlinului, este un rest de craniu atribuit lui Hitler.

În ciuda acestui fapt, continuă să umble legende după care Eva Braun şi Adolf Hitler ar fi fost văzuţi în anii 50 în America de sud”.(www.stelian-tanase.ro).

 

 

 

 

 

Reclame

29/08/2016 - Posted by | ISTORIE | , , , , , ,

Niciun comentariu până acum.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: