CER SI PAMANT ROMANESC

Cuvant despre noi, romanii

Topul ţărilor listate ca fiind cele mai sănătoase din lume. Italia: cea mai sănătoasă ţară din Europa


 

 

 

 

Bloomberg Rankings au dat publicităţii topul ţărilor listate ca fiind cele mai sănătoase din lume.

În fruntea clasamentului, notează Italian Tribune, se află Italia, considerată, în urma analizelor, cea mai sănătoasă ţară din Europa. La nivel mondial, Italia ocupă locul al doilea, după Singapore. 

Dintre factorii care au contribuit decisiv la punctarea favorabilă a Italiei se află sistemul de sănătate care este deja foarte eficient, dar care – chiar şi aşa – este îmbunătăţit de la an la an.

Dar, desigur, până la sistemul de sănătate, un alt factor major este dieta mediteraneană a italienilor, bazată pe ulei de măsline, peşte, fructe şi legume proaspete, chiar şi când e vorba de preparate tradiţionale, precum pizza sau paste.

Porţiile de mâncare nu sunt atât de voluminoase, iar masa în sine este împărţită în mai multe feluri, savurate în tihnă, pe o durată mai îndelungată.

De asemenea, italienii obişnuiesc să ia cina în familie sau alături de prieteni, lucru care, cred experţii, este important de subliniat deoarece contribuie la eliberarea stresului, asigurând o stare de bine, precum şi un sentiment de echilibru şi confort.

Durata medie de viaţă pentru italieni este de 83 de ani, lucru care a fost pus în legătură directă cu un alt obicei tradiţional al lor: la Passegiata sau plimbarea de după cină pe care ei obişnuiesc să o facă.

 

 

 

 

 

 

 

 

Mai mult, însuşi relieful Italiei, presărat de dealuri şi coline, contribuie la starea de sănătate a locuitorilor ei, pentru că în mod natural, vrând-nevrând, cei mai mulţi dintre ei ajung, printr-o simplă deplasare, să facă sport.

Preocuparea pentru o viaţă sănătoasă a italienilor apare, de altfel, şi la nivelul mentalităţii lor: una dintre expresiile lor cele mai uzuale este „La Salute prima di tutto” – sănătatea înainte de toate, expresie care se regăseşte şi la noi – noi nu ne regăsim însă în topul realizat de Bloomberg Rankings.

 

Iată cum arată topul celor mai sănătoase ţări din lume:

1. Singapore

2. Italia

3. Australia

4. Elveţia

5. Japonia

6. Israel

7. Spania

8. Olanda

9. Suedia

10. Germania

 

 

sursa: gustarte.ro

Reclame

21/08/2016 - Posted by | DIVERTSMENT | , , , , , , ,

Niciun comentariu până acum.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: