CER SI PAMANT ROMANESC

Cuvant despre noi, romanii

Sunt Hitler și Stalin părinții Independenței Republicii Moldova ? VIDEO


 

 

31_nicloae_dabija  Nicolae Dabija,scriitor  omul politic, deputat în primul Parlament și membrul de onoare al Academiei Române, a sustinut  în studioul UNIMEDIA la emisiunea Alb&Negru, moderată de Elena Robu, că nu aleșii poporului din 1991 sunt părinții Independenței R. Moldova, ci cei doi criminali, Hitler și Stalin, care au rupt această bucată de țară de la patria-mamă România.

Declarațiile au fost făcute în cadrul emisiunii Alb&Negru de la UNIMEDIA, preluat de Romanian Global News.

„Noi suntem un stat apărut pe hărțile lumii pe un teritoriu care aparține unei țări. A fost ruptă această bucată de țară în urma pactului Ribbentrop-Molotov din 1940.

Și noi pe această bucată de țară a altei țări am încercat să facem stat. Părinții independenței noastre nu sunt deputații din 1991, dar sunt cei doi mari criminali: Hitler și Stalin”, a explicat invitatul.

În context, scriitorul spune că tot acestor doi criminali ar trebui să le ridicăm monumente.

„Nu trebuie să punem monumente ale lui Ștefan cel Mare în fiecare centru raional, pentru că Ștefan cel Mare nu a făcut graniță pe Prut, nu a împărțit limba în două, dar a apărat unitatea. Ar trebui să îi ridicăm monumente lui Hitler și lui Stalin pentru că ăștia ne-au creat stat.

Și unii au venit și au preluat un stat artificial. Vorbesc acum la modul ironic, dar e râs cu plâns, pentru că asta este logica”, a spus fostul deputat.

Nicolae Dabija consideră că Declarația de Independență a R. Moldova trebuia să se numească altfel, respectiv și acțiunile ar fi trebuit să fie altele.

„Atunci când recunoaștem acest stat care este creat în urma unei înțelegeri criminale, ar trebui să îi scriem în cărțile de istorie ca părinți ai statalității noastre pe cei doi mari criminali. Dacă Declarația noastră de Independență de la 27 august 1991 s-ar fi chemat de Reunire, de rectificare a unor greșeli altul ar fi fost destinul nostru astăzi”, a conchis invitatul.

 2 August 2016, Chișinău (Basarabia)/Romanian Global News

 

 

 

 

Publicitate

04/08/2016 - Posted by | ISTORIE ROMÂNEASCĂ | , , , , ,

Niciun comentariu până acum.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: