CER SI PAMANT ROMANESC

Cuvant despre noi, romanii

Gândul zilei


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  ,,Cand vei constata ca in scopul de a produce, trebuie sa obtii aprobarea de la acei care nu produc nimic, cand vei observa cum banii se scurg spre cei care nu activeaza in bunuri, ci in favoruri, cand vei intelege ca o multime de oameni se imbogatesc prin luare de mita si influenta lor e mai eficace decat munca ta, ca legile nu te protejeaza contra lor, ci dimpotriva, ei sunt cei care sunt protejati impotriva ta, cand vei descoperi ca este rasplatita coruptia iar onestitatea devine un sacrificiu de sine, atunci vei putea spune fara teama de a gresi ca soarta societatii in care traiesti este condamnata.”

 

 

 

 

 

 Ayn Rand (1950) 

 

 

 

 

 

 

Ayn Rand (Alissa Zinovievna Rosenbaum) s-a nascut la  2 februarie 1905, la St. Petersburg, in Rusia si a decedat la  6 martie 1982, la  New York, in SUA.

A fost o filosoafă şi scriitoare americană, iniţiatoare a curentului filosofic numit obiectivism, o doctrină care susținea capacitatea intelectului uman de a ajunge la o cunoaștere sigură, controlabilă într-o anumită măsură  a anumitor lucruri, în opoziție cu scepticismul și relativismul.

A urmat cursurile facultăţii de istorie a Universităţii de stat din Leningrad, unde se familiarizează cu filosofia, iar după absolvire  in 1924 s-a înscris la Institutul de stat de cinematografie, sperând să devină scenaristă.

A reuşit în ianuarie 1926 să obtină  de la autoritatile sovietice un paşaport pentru a-şi vizita rudele din Statele Unite, părăsind definitiv Rusia comunista şi familia.

Este autoarea  romanelor de succes We the Living, Anthem, The Fountainhead şi Atlas Shrugged.

Cuvintele acestei scriitoare nu s-au potrivit nicicand mai bine cu aceste vremuri.

 

 

 

 

 

Reclame

19/07/2016 - Posted by | POLITICA | , , , , , ,

Niciun comentariu până acum.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: